38 закажан царски 37 закажан царски,беше закажано за во 39 недела но поради висок притисок мораше 2 недели пред закажаното да се породам.
@saramila09 како неочекувано, од кои причини ? Јас од утре сум 36 а во 37 треба да правам ехо да видиме како е наместено, последен пат уште беше горе, ако не е наместено морам на царски..
Аман што е со докториве што толку силуваат со царски Значи по книга се знае дека кога ќе дојде моментот за искачање на бебето, мајка природа знае да го направи своето, буквално во последните 24 часа знае да се заврти. Сега веќе после 36та недела ти викаат-ааа веќе нема место да се сврти, ќе остане така до крај, и бап- одма ти закажуваат термин за операција! Дури и какви грозни муабети слушнав од доктор, дека кај прворотки стомакот бил мал, затоа немало место да се сврти, демек не бил како торба како кај второротки, треторотки... Што сторија од пари зимање, ги испокасапија жениве Освен ако нема опасност по здравјето на бебето и мајката, треба да се чека до крај! Убедена сум.
Тој ден бев на контрола и ЦТГ не чекував да се породам тој ден ама мораше бебка беше многу мирна на цтг слабо се слушаат отчукувањата на срцето докторот се плашеше и мораше царски аа бевме договорени за природно ама битно заврши Добро..