Многу убави палачинки брзо и вкусно , ептен погодни за бебиња се топат одма во уста. И јас му крадев на синко дури
Мајки може да споделите некоја идеја како да спремам месо (телешко, пилешко..) за да го јаде парчиња, некако ми е страв да не е мн тегаво дали може да го жвакаат , инаку сме 10 месеци и сака да јаде сама и не прифаќа со лажичка.
Динстано мама, месото мора да е силно, никако суво. Пилешкото колку повеќе се спрема, толку повеќе се суши. Друга варијанта ти е мелено месо во ќофтиња или сосови, џигерчиња, паштети и намази од месо. Еве како треба да го сервираш за 10 месечно бебе (ова е конкретно за телешко).
I jas za ova se mislev, secenjevo mi e jasno ama spremanjeto kako za da ne e tegavo? Jas imam traumi od dete od toa telesko dzvakaj dzvakaj ne se dodzvakuva....a cim pamtam sum bila pogolemka
Пали мултикукерот. Јас во него му спремав, в уста се топеше на програмата за готвење под притисок. Друга варијанта е динстање на тивко, неколку часа.
Lele stvarno uste mi e vo kutija za kutek sum Drugo me zanima gotvenjevo na parea zaso e bolje od varenje?
Оти се задржуваат хранливите состојки, со варење одат во водата. Варење е океј само ако се користи и водата (супа, чорба), инаку се препорачува на пареа.
Кажете ми некоја идеја како да искористам мајчино млеко замрзнато во храна? Не сака да го пие ни од шише ни чаша, па некако да го искористам, греота ми е да го фрлам.
Фала ти мама, ќе пробам со мелено месо ќофтиња или намаз како што си дала идеја, инаку досега го обарував телешкото(немам стимер) ама мн време ми одзема за 50гр месо и некако не ми се допаѓа и мене така а и бебе мн не го сака.
Да се корегирам, месото треба да е сочно, аутокорект ме исправил во силно. Еве ти проверен рецепт за ќофтиња, превкусни испаднаа. (Нека не те буни компирот, тој за пире е пишан, не за ќофтињата) Ќофтенцата прави ги како топчиња, а не како плескавици, за да бидат посочни.
@IRBBB kako odi? Dva dena veke bebe mi ja graba lazicata za sama da jadela mora da ja vratam na blw poise....pa da prasam so vreme so sto peres?