Ние чекор напред, пет назад. Ден има интерес и јади и плеска и фрла и сѐ, пет кенка за да пие вода само и толку. Ќе ги згмечи парчињата и толку. Лажичките ги глода од долната страна, ако му ставам и тука каша ги фрла и не ги сака повеќе. Јас нема шанси да му ставам нешто в уста, стега уста и плачи со солзи, дури ни капки не можам да му дадам, сам. За алишта одбрав неколку комплети и бодиња шо му ги облекувам за хранење и не се замарам за флеки, макар што и не јади толку многу за да е нешто посебно валкан, ракавите и гушата обавезно. Кога ќе почни да јади повеќе (ако некогаш стигниме до таа фаза) гол ќе го ставам за јадење. Под хранилка мушама ставам, таа обавезно е извалкана и послужавникот, нормално.
Of lele zabavno e znaci...moze ne mu se bendisuva...a mu stavas po nekolku raboti pred nego i niedno ne ti saka?
Забава луда до максимум. Нудам неколку работи, пробав и една по една и две наеднаш. Пробав и со лажичка сам да јади и парчиња. Кога не сака, не сака. Ја гледа чашата со вода, пушта раце и кенка по нејзе. Имам пробано и да ме му е во видик, исто, ќе поплеска малку, ќе пушти на земја храна и кенка за в раце. Ако е на неговите има да мљацка, да ти е мерак да го гледаш. Ама ти викам, еднаш на 5 дена.
мојата јаде многу повеќе количински веќе цел месец уназад. откако го усоврши пинцета фатот, сѐ ѝ откинувам во залче големина и само си ги пика во уста, а претходно имав проблем што фрлаше храна после еден загриз. и со гмечењето исто така, оброците повеќе ги сметаше за игра, а сега баш си лапка. во однос на флекање, ич немаме гајле со целосно лигавче, нешто ситно може да се исфлека надолу ако пушти рака кај појасите.
E isto saka da jade gladna ke fati ke i padne ili ke go zgmeci i posle nekolku obidi se nervira i frla se....togas jas da ja ranam super ke se nalapa....moevo bebe ako i se sviga kasata ja lapa za 5min ama ako ne ja bendisuva se molime pola saat i pak ne e izedeno ko sto treba
Генерално пасирам со вилушка и избегнувам да користам блендер. Сакав да го пробам овој начин, па во неколку наврати исеков јаболче по препораките за сечење на солидстартс. Не беше успешно, многу се давеше, па решив да почекам. Дотогаш гризи корка од лепче и џвака по малку од средината.
Живо јаболко ги има сите предиспозиции за да предизвика давење-тврдо е и лизгаво. Следно, пробајте со варено/печено јаболко.
Варено беше и пресечено на две половини како на сликата. Секој пат одгризуваше голем залак, и почнуваше борба. Ја сфаќам поентата дека да пресечам на големи парчиња е побезбедно отколку на мали, но нешто не одеше.
Следи си го бебето, ќе му дадеш пак кога ќе е подготвено. Факт е дека не сите се спремни за парчиња од старт, без разлика колку внимателно ги подготвуваш според упатствата. Сличен случај и кај моето, се поддави од авокадо и тиква, премеки и правилно сервирани. Двата пати не беше гаг туку баш давење и му летна парчето кога го превртив и удирав. А сака да јаде само сам, па сега му спремам густо пасирано и му давам да јаде со прсти. Парчиња само омлет, палачинки и мафини му давам со страв. Не е живот Инстаграм.
Јас без никаков редослед давам, тоа што имам и тоа што ќе имам идеја како да го подготвам. Ама со оглед на тоа колку јади бебе (ич! ) исто ко ништо да немам дадено.
Скроз исто како IRBBB. Без ред давам. Прво 2 недели давав овошје и зеленчук. Сега почнав месо, јајца, жиратки. Ама и мојава е нејадач. Со 300 филозофии одвај. Повеќе си игра со храната него што јаде.
Јас му ги правам Мини палачинки , баш за во раче да си ги држе слободно , со лажица ставам од смесата и таман ми е таа големина . Ако не на лентички сечи ако ти се поголеми или на половина.
Sto pravime so slakanjevo vo oci i usi. Mi e strav nekoja infekcija da ne napravi taka so prljavite race segde se faka...aj okoto i ne mi e tolku rizicno ama usinjata...vadi zabi i sano gi cesa