Мислев ќе и го бришиш увцето или очињата ако ги извалка, не рачињата за да не и правиш беспотребна дистракција. Нормално е да се шлака и да има неред, порано или покасно сите мора да го поминат тој хаос додека детето научи да јади само и педантно.
Ke ja izvadis tenkata membrana i semki ako ima i ke dades. Jas probav ama lesno se raspaga parcenceto poso stiska so rakata beba. Probaj portokal na istiot nacin pojako parce e moze poveke da kasne
Majki kraj nema cistenjevo....taman ke sredis doslo vreme za drug obrok...ajde pak musamata postilaj....maz mi vika koj vaka rani bebe nonstop kukna pomosnicka ima....a presoblakanje i perenje da ne spominjam
до толку ли е работава . Ако имаш опција ти препорачувам хранилката да ја ставиш на плочки негде. Кај мене дома, се е плочки. Џогерот (од топ шоп го имам оној со прскање) ми стои до хранилка. Коа ќе заврши со јадење поминувам со него. Ја се уходав, за 5 минути се е чисто, средено, собрано. А за облека имам неколку бодиња по кратки што ми се за јадење и ја облекувам во нив пред јадење. И така ја седнувам само по боди.
Plocki u hodnik i kupatilo Mojata ke jade ke se podzasiti pa si igra rasfrla pa pak ke jade...a sto bega takva umackana cela za presoblakanje sea pocnav spihozna na raskopcuvanje ja digam od stolce ja soblakam po bodi pa posle ideme mieme race faca pod cesma i da se brkame za oblakanje....ama veke ako ne fati sama usta ne otvara...denes jifki i praev ne znaete sto bese pasta na site strani
Бар јади. Поболно е да спремаш оброк, местиш мушама, хранилка алишта за јадење, лигавче, па се молкниш за јадење, па се бориш водата да не си ја истура на глава, па борба за миење да е мирен, па пак преселување, па чистење хранилка, мушама, околу обавезно... Па дури сум средила сѐ, дошло време за да спремам нов оброк. И секогаш си велам, барем да јадеше, да не ми е џабе се. Ама те утешив.. Ај барем јас си се олеснив.
Veruj isto ti e i koa jade....dur sredis bebe hranilka treba pak....a za vodata ne mi spominji edna goltka pa brca race prska na sitw strani pa pak goltka i taka cela mokra e. Onie ligavcinjata od ikea spasaavaat dosta ama ko ke se naprai utop dzabe e
за да се спасите од валкани алишта земете си од оние целосните лигавчиња што се со ракави, јас ротирам две затоа што некогаш не ми се досушува првото додека стигнал нареден оброк.
Моево бебе јаде само со раче, со тоа немаме проблем, ама со лажичка не сака ни да проба. На секој оброк му давам лажичка во рака, ја брцка во храната, ама не ја носи воопшто накај уста. Ретко некогаш наопачки да ја лапне. И кога ќе му ја наполнам, да му ја подадам да ја стави во уста, не сака. А вака си јаде солидно, ние кога му даваме. Секој оброк ни е заеднички, сите заедно секогаш на маса, значи не гледа и нас како јадеме. Некој совет од вас што ви јадат децата сами со лажичка, како да го научам да јаде со лажичка? 9+ е.
Со негова лажичка му даваш да јади или како вашите? На почетокот ептен, син ми јадеше со неговите, оние со дупчиња шо се, сега ги превртува наопаку и ги глода, за жива глава не каснува. Ама ако му дадам метално лажиче како ние шо јадиме, си јади. Не знам дали е исправно, ама ако сакаш пробај.
А не си ги повредува запчињата? Сега може глупост лупам, ама прво на тоа ми текна, да не се удри некако со метална, па да се повреди Инаку да, негова лажичка му давам, не ми текнало со наша да понудам.
Не си ги повредува. Исто како шо глода и гризи сѐ шо дофати и не ги повредува. Попаметни се од шо мислиме.
Мајки, ние сме до сега стрикно кашичка систем, и тоа мазно блендирно, штом осети парче во каша плука. А лажичката ја фаќа сама и си става во уста. Не сум за форсирање, ама сакам да пробам да и дадам сама да гризе. Тие бисквитките некако не ми ги сака, па ми треба идеја што да и дадам да може сама да го држи и да гризе. Дали може банана парчиња на долго сечени?