Мајки некој скоро да бил на обука кај Мајката Ката, дали групна или индивидуална, колку пари е и колку трае?
Дали планираш да одиш и да тераш со блв? Гледам многу ретко на форумов некој да го прави тоа а јас сум 100% дека ние ќе тераме така, само рано ни е, уште мин. 2 месеца а едвај чекам хахаха
Планирам да, ги следам solid starts имаат и они курсеви сеа и книга, ама би сакала да остварам контакт со неа како и понатака би можела да ја прашам за некоја недоумица. Рано ни е уште за храна, ама гледам ретко има групни обуки кај Катерина па со време да се пријавам. Ако не единечна ќе уплатам. Од кај 4ипол/5 поинтензивно ќе се едуцирам. Столче имаме, прибор и лигавчиња само ни фалат Си лета времето
Јас и пишав пред некое време, ми рече дека ќе има секој месец обуки, така да планирам кога ќе наполниме 5 да и пишам пак ги следам и јас Solid Starts , сега за америчкиот ден на мајката имаа и попуст за апликацијата ама пак беше скапа, ама начекав една друга што исто е добра BLW Meals, си уплатив претплата веќе
Јас пробав трајл на солид стартс да видам што има дали вреди, па здравје од 6ти ќе си ја платам. Ја нарачав книгата од awesomebooks се надевам ќе стигне во догледно време
Да не се сфативме грешно, не знам како што сте правеле ама блв е многу повеќе од давање парчиња кога бебе е спремно. всушност се почнува веднаш со големи парчиња и за разлика од тоа што се следи кај нас и најголемата причина поради којашто јас сакам блв е што веднаш се воведуваат алергени па и секакви намирници. еве на пример на апликацијата што се претплатив, вика првиот ден да дадеш авокадо а вториот да дадеш јајце. така што поради тоа што многу работи се дел од блв сметам дека е убаво да се ислуша барем една обука и да се следат препораки на експерти од таа област.
Не знаев дека ја има на awesomebooks, јас мислев некој од странство да го терам да ја порача од Амазон до кај него па да ми ја донесе, ама иако цела МК е исселена, јас пак немам многу луѓе во странство
И јас се водам по таа апликација, ептен е корисна и не е скапа воопшто. @Noemi, искрено за мајката Ката мислам дека не вредат парите освен како што велиш ти ако сакаш да имаш контакт и недоумица, горе-долу се истите работи како на solid starts и апликациите. Ние еве веќе еден месец тераме комбинирано, блв и понекогаш јас и давам, кога не сака сама да јади ама уште не сум 100% опуштена да ги сервирам во облик на прст сите јадења, некои ги давам и пасирани да си зема со лажиче, освен кога не сака сама туку чека јас да и давам, тогаш класично ја ранам. Само нередот на почеток е . Ние во недела сме 7 месеци, веќе дадов јајце, млечни производи, кикирики, глутен, зеленчук и овошје скоро се што е карактеристично за наше поднебје. Од честите алергени не планирам да дадам морски плодови во скоро време. И за месо ќе почекам уште некоја недела оти мислам да не и дојде премногу оптеретување на желудникот.
Леле браво за се што сте вовеле доста брзо. Кога даваш пасирано и полниш лажички да си зема? Мене за обуката ми е највеќе за реакција при засркнување/давење, прва помош. Ќе разгледам на solid starts и во книгата па ќе решам. Фала на споделеното искуство.
Да, обично ја полнам и и ја давам лажичката во раце оти не знае да ја наполни, и така си се навикна, сега кога јас ќе пробам да и дадам не ме остава, ми ја граба лажичката. На таа тема имаш доста и на solid starts и на blwmeals, најдобро и видеа да гледаш за да имаш посликовит приказ, јас така најдобро научив. На здравје нека ви биде ручкањето .
@Noemi за колку време би требало да ти стигне книгата? да знам дали да те почекам да видиме дали ств ќе ти стигне, или да ја нарачам и јас па што ќе биде нека биде
Нарачај си ја слободно за 3недели највеќе ми стигале дека со мк пошти, еднаш не ми стигна нарачката ми ги вратија парите од awesomebooks.