Каква храна примети дека му се лепи? Се случува и не е страшно, ама тоа значи дека јадењето е полепливо, пробај да го приготвуваш на друг начин. Ако правите блв, зеленчукот и овошјето нема никогаш да се залепат ако се точно приготвени. Плус штом така му се собира веројатно прави overstuffing како верверичка. Давај му го јадењето залак по залак, се додека не го голтне залакот во уста нека нема нов пред него што ќе може да го лапне. Раце во уста не се препорачува, може само да му ја храната бутнеш назад. Ако ептен осеќаш потреба дека мораш ќе почнеш од кај образот убаво ќе го брцнеш прстот па ќе одиш накај другиот образ со свиткан прст. Ама генерално не се препорачува, децата се способни да се снајдат. Ако има повеќе гагинг ќе го наведнуваш нанапред за да му помогне гравитацијата да го врати. Јајце воведов цело, така што не знам што да ти кажам за жолчка само
Да, таа е супер е за рецепти, само неа ја користам за рецепти, на Solid Starts не ми се допаѓаат рецептите
Нормална појава кај бебиња што трае отприлика докај 10ина месеци. Уште не ја има усовршено контролата на јазикот и турка нагоре наместо нанапред и не може да ја преработи целосно храната. Ништо страшно и невообичаено. Најчесто храна што е полеплива прави вака, компир, авокадо, банана итн. Тоа што можеш да направиш е да му ја даваш храната со поцврста структура место леплива, побарај за секој продукт како правилно се спрема и служи. Давај му вода измеѓу, а ако пак останало после јадење можеш нежно со малиот прст да му поминеш преку непцето од еден образ до друг, никако со лажичка, само прст. Дел од моторен развој е и ќе се среди со тек на време.
Прочитав дека се дешава кај сите, да задржат храна. Јас претходно од повисоко го набљудував па не приметив, ама кога седнав на ниско столче од децава испаничив малце. Така и направив движење од образ до образ. Вода давам строго по оброк како по некое непишано правило, ете супер идеја да пробам и измеѓу да му давам, немаше да ми текне. Иначе се дешава кога му тостирам лепче со путер, крем сир, моцарела. Лепливо е знам, ама па многу го сака тоа, можда од се, најмногу во тоа ужива.