Da se samocitiram od kakata e evidentno deka ne dzvakala neso mnogu ali ok e bar toa sto bese pregolemo parce za nea vednas go plukase
Pa stoznam be samo sto pocna nekako mnogu da ne i dojde odednas od samo cicka se drugo. Za 10tina dena sme na kontrola kaj maticnata pa bas ke zbornam na temava poso taa mi dade lista koga sto da vovedes i mi rece ovaa e pravena po cesti alergeni i kako stomaceto ja podnesuva hranata. Da ne se maci bebe mi e, za alergii ne ocekuvam
А матичнава ти поддржува блв? Е за тоа? Јас утре сум и баш ќе зборам со мојов, ама нас уште ни е рано. До 6 полни не давам ништо
I jas ne davav nisto...da poddrzuva skroz. Rece ne brzaj neka sedne ubavo pa posle i da e kasa za pocetok neka ti e gusto pasirana ne blendaj. Taka terame. Eve denes zitna kasa so jabolko i odma se dzapa sama da jade so racinjata a toa pusto gusto ama pak ne moze da fati. Naracav lazicki od oral essentials top im se i so niv malce i na kraj povele jabolko izede nego zitarki poso pola i go staiv vo zitarkata pola bese taka celo i toa izglea poveke i se bendisa.
@Pacient srna https://gotvi.mk/2016/12/13/proverena-zamena-za-edno-jajce/ Макар што јас би дала одма јајце, сѐ е подруго чим јајце имаш воведено.
Fala....probaj vidi, ne deka kojznae sto ke i bide ama pa valjda ima zaso postepeno se praat nekoi raboti inace odma 3 obroka ke davame stoznam....
Остави ја нека те води таа, колку сака нека јаде. Од цице нема да се откажи, освен ти ако не ја одбиеш. Јас на чекање сум, да наполни барем 6,па ќе почниме. И здравје, во план сум прво јајце пржено да дадам. Ако го пројдам тоа, мислам дека сѐ ќе е полесно потаму.
Па мислам дека ништо не сменува дали онлајн или во живо, тоа е, презентирање. Самото предавање горе долу е од работи шо ни се веќе познати, дообјаснети и во поширока форма. Мислам дека клучен момент е тоа шо после остануваш во контакт со Катерина и заедно го водите процесот (ако имаш потреба). Од спремање оброци, од давање, надминување на препреки.. Рече дека е достапна за сѐ, ми даде и телефонски број. Јас сум задоволна уште сега, заинтересирана е, се надевам дека така ќе остани и ќе соработуваме до крај.
Јас да ви споделам искуство. Јадеше смоки лино,толку длабоко упика едно парче што почна да се гуши и да прај нагони за повраќање. Гледам дише си викам добро е, почна да ги повраќа смоките во парченца со моја помош. Значи не џвакал само голтал. Истово со сирење ми го направи еднаш. Само не знам што ќе се десеше да не го видев нејќам да мислам. Сега на памет не ми е да му дадам фингер фуд а смоки ќе му дадам пак догодина валда... Не знам што да кажам втор пат ми се дави од смоки, прв пат волку драматично. Храна му давам на хранилка додека јадеме ама како за пиле ситно за да не ми се задави. Само син ми ли се дави од се и сешто?
Давај нешто што не може да му застане. Мека храна, храна на тенки ленти, нешто што може да помине. Немој смоки прво дека се тврди и не знае да џвака убаво, второ дека може да му заменат оброк. И продолжи, немој да се откажуваш.
Смокиве 2 месеци ги јаде и овие на лино па се ептен меки се топат во уста он не ги џкавал воипшто само голтал. Прошли пат му застана во грло, среќа па се стопи. Ама ако му дадам друга храна и му застане нема да се стопи. Битно косава ми побеле мене. И бисквита му дадов и од таа ми се задави а во градинка им даваат, па морав да им кажувам него да не му даваат Едит: за замена на оброк не му се секирам колку и да му дадам ќе јаде денес. Само ми беа лесен начин за занимација надвор или дури работам.