Ама дечки ок е да кажете дека ви е без врска. И не правете. Ама зашто не е ок, за ние што сакаме да правиме? Лошото ако требало да се случи, ќе се случи секако. Јас лично, не поаѓам од таа мисла. Бременоста е радост, посебно стање, па зашто и крајот на истата да не си го прославам. Кој како сака, така. Ама не идете во екстреми со мислењава за обична забава.
Да, ама чим веќе правиме муабет, ваљда треба да знаеш зошто ти е без врска. Еве јас лично не сакам да ми прават моминска вечер, со кафани, капи, круни, тракатанци, повеќе би сакала со 2-3 најдобри другарки да појдеме еден викенд на море. Не ми е ништо без врска, забава е се', кој како му е арно нека се забавува, никого не повредува.
Сфаќам дека со новите генерации, се прифаќаат нови работи, и кој како си сака нека си тера, лично, конкретно мене, бејби шауер ми е скроз непотребен евент, оти ги имаме мекиците. И мене не ми е логично да праам забава за нероден Петко, и мислам дека прослава за неговото доаѓање ми е пологична откако ќе дојде. Не дека мајката строго не може да отиде, боже мој, која мајка сака ќе оди. Забава за трудницата подразбирам другарките да ја однесат на масажа, бања некоја, шопинг, да и купат поголем леген за повраќање.
Баш... може живи здрави ќе бидеме нели, па по 2 месеци нешто грозно ќе се случи... не е убаво така да размислуваме.
Ама ок нека е избор,мода, било што ,кој како сака,мене ми е без врска настанов и се обидувам да го разберам @CameliaMiller Прослава не е. Повеке би го дефинирала како дружење. Нашите мекици или повојница или зависно кој регион каков обичај има, е логичен,се слави раѓање ,се носат подароци. Едно е сам да си купиш работи што ке ти требаат, друго да правиш забава за подароци,а бебе нема. Другарките најблиски нема да дојдат кога бебето ќе се роди, после месец, два? Ќе дојдат и ќе сакаш да ти дојдат, а и со празни раце нема да дојдат , сигурно.
Па и така е генерално, само што + бебешки работи има, она што мајката секако ќе го купи: бодиња, чорапчиња, пижамки, пелени, релаксатор, транспортер, цуцли, шишенца... итн итн. А освен што и се дава на мајката се' она што без бејби шауер секако ќе се купи, останатото време или се игри, зезање, смеење, ние со едната во спа бевме па дента баш ја релаксиравме и така Па не е журка де, дружење е Која е разликата дали ќе му купам јас 20 бодиња, или јас 10, а другарките мои 10?
Зашто да пробаш да го разбереш? Не мора да го разбереш. Што е толку неразбрано, па да се полемизира? Во 9ти месец, 5 другарки, се собрале, ставиле 5 розе/плави салветки, купиле 5 поклончиња - боди, цуцла, играчка, бањарче и лигавче и се дружат? Што не е јасно? Побогу, за обична собиранка, што мислења дадовте. Што комплицирате?
При крај на бременост кога веќе се организира шауерот, мајката има обезбедено се неопходно за бебето. Плус партали не се потребни освен ако не организира шауер специјално за нарачки што и треба, па чека на евентот. Бебе израснува се многу брзо, мене повеќе ми значи што моите ќе ме прашаат откако малото ќе се роди, што плус ми треба, за што ќе знам и подобро тогаш, и ќе донесат на мекици. Ако е забава за трудница, нема да има име бејби шауер. Тоа што мене ми е непотребен и неинтересен евент, не значи дека никој не треба да го има. Кој како си милува.
Па добро, ако знаеш дека има шауер, знаеш и дека ќе ти купат работи за бебето де Може да не се ни кој знае какви подароци, почесто се зезанции како ова: Јас и бејби шауер спремав, и многу работи отпосле купив за бебињата блиски
И мене ова ми е симпатично. Не ми е воопшто чудно и ако би добила покана со задоволство би отишла. Ако мајката решила дека и е забавно и убаво, па ме поканила, зошто да не појдам и да и направам ќеф? Лично јас не знам дали би го направила за себе. Со овој сегашен памет- не, ама во иднина не знам како би размислувала. Мислам дека мнооогу поважно ми е да е се во ред со бебето и родилката, па откако ќе дојде безбедно на свет бебето, нека се слави 3 дена и 3 ноќи. И во нормални денови ме нервираат гужви, а не па кога би била бремена со хормони Може ќе ги избркам на сред забава, па затоа да не ризикувам да ги канам За застарени адети немам коментар. Се надевам некои екстремни ќе се отстранат со тек на време.
Зошто да не мора, го тренирам мозоков Па и не е обична дружба. И што комплицираме,ништо. Коментираме зошто не ни се допаѓа.Толку. А и вие што ви се допаѓа не останавте ништо покуси во полемизирање и одбраната на настанов.
Ама ако, само "богдачува" не е баш и некој коментар нели. Јас сум во одбрана на забавата Искрено, мене мозок ќе ми се запали ако таткото се очука на мекици па не знае кај тера утредента, ама ете тоа некако е сфатено како нормално...
Тотално непотребен event според мене, ако можам да коментирам од машка гледна точка Секоја трудница според свои желби, битно убаво да се заврши на крајот.