Мене ми кажаа можам да мачкам волтарен емул гел ама тенок слој и еднаш во ден. Мене многу ми помага од две мачкања повеќе немам потреба.
Prvo ke probam so magnezium krem posto vekje go zemav, ako ne pomogne ke go zemam i ova, samo kazi mi od kade go zema?
Od lezenjeto ti e, i jas pola bremenost ja lezev so serklaz, mene nozete mi trnea i me bolea mnogu,pernica za trudnici mnogu mi pomogna
Здраво на сите, јас од почеток на бременоста сум со лежење и одмарање бидрјќи сум со конизација и скратено грло. Во 16та недела ми беше 35 мм, па следна недела сум на контрола 20та недела па ќе видиме дали се крати Многу е тешко лежењево ама мора да се издржи!
Само храбро мора да се издржи, ја сум 26та недела лежам од 6та недела, тешко е мнооогу ама мора. 35мм не е малку, мене кога ми беше 37 и 35 ми викаа супер е, така да не се секирај верувам дека пак ќе е толку и подобро. Издржи храбро како и до сега стискај заби
Фала за позитивата Демотивирана Се надевам ќе биде во ред се на крај кај сите. Во меѓувреме ќе се бодриме
Имаш одлична должина.Само лежи и ќе биде се добро.Јас исто со конизација бев и во бременоста ми се задржа до 22мм.Не се скрати благодарение на лежењето
Денес бев на контрола, грлото се скратило на 28 мм А скоро цело време лежев и продолжувам со лежење. Се надевам дека нема да продолжи да се крати