Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Bed rest - мирување во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од Bonnie Top, 31 август 2019.

1. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    65
    Во право си.
    Скали од денеска за мене нема веќе

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    2.668
    @Baby Girl123 eve da ti dadam kako vikaat veter vo grb jas lezev bukvalno cela bremenost so ivf postignata. Jadev vo krevet, stanuvav samo za do wc, za tush koj ne mi beshe podolg od 5-10min.maksimum, grdo ke zvuchi no jas kosa (dolga) miev na nedela den. Imam prethodno losha istorija na gubenje bliznaci vo 17ta nedela poradi kratenje na cervix pa preventivno mi stavija serklaz.
    Na pochetokot ke ti e machno no samo smireno i so ubava misla bidi deka vredi za tie 2 mali ochninja koi ke gi gledash cel zivot Pishuvaj tuka, chitaj, gledaj tv, nekoja kniga ili sl.zanimacija.
    Jas od forumot imam 3 prijatelki od koi ednata mi e bash od ovaa tema Bed rest Ako sakash slobodno pishi mi za sovet, muabet ili bilo shto ne mi e problem.

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    65
    Ти благодарам премногу ❤️
    Мене искрено лежењето и не ми смета многу.Како што гледам по форумов единствен начин за успешна бременост кога има ризик е лежењето.
    Ама не добив конкретно упатство од Др. дека мора да сум ви кревет цело време и тоа ме буни. Др. Ми кажа дека можам да пешачам два пати во ден по 15мин. Само да не стојам и да не седам подолго врме бидејќи тогаш крвта оди во полипот.
    Наредната недела имам преглед па ќе каже др. дококу треба целосно лежење.Иако реално лежам цело време.
    Инаку веќе не се качувам по скали, останав во дневна. Станувам само за јадење ( гледам главното јадење да го јадам за 10мин седам) и до тоалет. Се друго во кревет.
    Искрено, имам некое силно чувство во мене и верба во Господ дека ќе не штити и дека се ќе биде во ред со мојата мала принцезичка

На lia22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    8.742
    Ти лежи а 2 х 15мин не си врзувај во крпче. Докторот во твое тело не е. За лошо малце треба,
    Ја лежев цела бременост и сега со 11месечно бебе може да кажам дека тие 9месеци ми биле 100% за себе. Ги лежев со една мисла - конечно да доносам и гушнам бебе во раце. Се издржува. Јас на средината некаде (после серклажот) добив зелено светло да се раздвижувам дека ќе држи ама доволно имав пропатено и читано лоши судбини на други членки да го оставив шетањето за подоцна. Ти посакувам успешна бременост до крај.

На Лалина, Isabel, lia22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    65
    Така и планирам и јас. Ти благодарам на советите ❤️

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Majaaaaaaaaaaaaa

Majaaaaaaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    55
    Zdravo zeni. Jas sum 31va nedela so cerviks 29,pijam magnezium i stavam utrogestan. Doktorot ne e mnogu ispanicen ama jas sum. Mi rece miruvanje ama nemora skroz da ne stanam od krevet. Sakav da ve prasam dali e dobro dodeka lezam da stavam pernica pod zadnikot za da bidam ko podkrenata da ne e cela tezina na bebeto nadoli ili ne?

7. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    8.742
    Не ти треба перница веќе во тие недели нема многу што да направиш бебето е поголемо нема како да се крене нагоре. Гледај да не стоиш долго не клекнувај. Не е лошо грлото за неделите. Мене во 19та ми падна на 23 па серклаж и се породив во 38+6
    Со лесно да истераш барем 36 37.

На Majaaaaaaaaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.