Форумџика на годината

Bed rest - мирување во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од Bonnie Top, 31 август 2019.

1. Light star

Light star Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    19
    Ne gi slusaj, eve i sama citas vo ovaa grupa kolki clenki ima so bed rest i na site im se podobrilo. Bas e motiviracka grupava:hug:

На Danii1998(") му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Da da iskreno grupava i me smoro malce vcera ne znaev sto e levo sto e desno kolku bev isplasena :inlove:

3. Lolipop796

Lolipop796 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    437
    Ти за таа недела со 30мм цервикс си супер. Јас првата бременост исто толку ми беше и се најнормално си функционирав. Секако 2х1 утрогестан ставав. Сега со втората бременост во 31ва недела ми е 16мм и сум со серклаж и лежење. Но, тоа не значи дека ќе се породиш пред време. Ако си затворена и немаш фунелинг ќе си тераш така уживај. Само редовни контроли и немаш гајле :)

На Light star му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Ti posakuvam se najubavo i da si ja isteras bremenosta so sto pomalku komplikacii do kraj, i jas toa citav denes cel den i mi e cudno malce da ti kazam iskreno sto me ispoplasi maticnata kako bil skraten kako ne bilo dobro ne znam so a ustvari pisuva deka za 30 nedela e normalno od 30 do 35mm. Takada malce se podsmiriv vcera bev celata u paniki ne znaev so da mislam a toa funeling kako da go slusnav vcera deka nema sto iskreno ne znam ni sto e :$:hug:

5. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Мене ме пуштија вчера од болница. Лежев 2 дена. 33+5 цервикс 35mm затворена сум нема простор за паника,меѓутоа во средата ноќта ме фатија болки и трк на Гак. Ме задржаа затоа што цтг покажа болки и им беше страв, ми дадоа две дози зреење, сега немам болки но ми рекоа да мирувам. Така да еве од вчера не сум станата од кревет, за разлика од креветите на ГАК овој дома поудобен е амин. Си подстанувам за доручек ручек кафенце до двор ама пак се враќам назад. Издржете мајки, се за нашите деца.

На S.o.F.i, Noranora, ivani30 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.652
    Допаѓања:
    138.808
    Мене и докторката кај што одев на прегледи и докторката Корнелија од Систина ми рече дека се што е до 25мм не е страшно. Нормално, освен кога има и други индикации.

Немој да се плашиш. Само слушај совет од доктор, лежи, одмарај колку што можеш повеќе. Доколку ти дозволиле да излегуваш, немој ич да имаш грижа на совест.
    А за другите, пробај да не ги слушаш. Како викаат 300 људи, 300 чуди. И не слушај (страшни) приказни од други. Секое тело, секој организам е различен. Многу трудници и отворени во почеток на бременоста издржале до сигурни недели. Јас со контракции на матка од 20та недела, со строго мирување, истерав до 39та недела.
    Со лесно :hug:

На S.o.F.i, Noranora, dipsidipsidipsi и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Light star

Light star Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    19
    I jas sum 32+3 tuka sme so termin :) i jas miruvam poradi cerviks skraten koj sega e vo normala no preventivno uste sum vo miruvanje. Kakvi bolki te fatija? Na stomak,polovina? So lesno da minuva:l:

8. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Средата ме фатија болки во кичма, стомак под гради долу под стомак. Се исплашив и директива на ГАК.
    Сега сме ок. Господ да е со сите нас.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Fala ti zenche :hug:

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Daj boze da si isteras do kraj mirno i da nemas povekje vakvi problemi :hug:

На RumShtangla му/ѝ се допаѓа ова.
  11. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Ај сеа да ве прашам вие што сте со серклаж, ви земаја брис како што читам за стрептокока во последните недели или како? Нели не треба да се чепка долу па прашувам, бидејќи матичнава ништо не ми спомна, а и не ни одам кај неа на преглед од ко ставив серклаж...

12. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    Земаат брис, не е ништо страшно.

На dipsidipsidipsi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Тогаш да прашам како би било, до која недела го прават?

14. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    Јас правев во 34 недела

Последна измена: 29 август 2021
  15. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Дипси мене матичниот ми кажа дека нема спекулум само со стапчето врви, јас ќе ги правам Вторник 35та влегувам тогаш.
    И мене ми беше страв да не испровоцираме нешто па така ме утеши.. Сепак прашај го док што те следи

16. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Значи имам време уште..33+ сум
    Ќе ја прашам матичнава што ќе кажи, па во систина докторов и ќе видиме, да не ми бараат за пораѓај па да е проблем.

17. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    И пожелно е да се направи, ако се пораќаш природно. Треба да е чисто да не му се пренеси инфекција на бебуш.

18. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Па засега е за природно, нели не се знае тоа до крај, знам дека треба да е чисто и почнаа мисли да ме тепаат па си викам да прашам како е кај вас.

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    2.358
    Друштво и јас ви се приклучувам од денес. Вчера бев на преглед 30-та недела сум грлото се скратило од 40мм на 27мм значи ќе си пукнам. Ми рече матичната не е ништо страшно затворено е грлото ама е скратено, во 27ма недела ми беше 40мм сега во 30та 27мм, ама за секој случај повторно утрогестан 2х200 и повеќе лежење во наредните 4 недели.

Некако се уплашив да бидам искрена, а од дома работам не излегувам многу 2 пати неделно ако одиме на пешачење со мм, немам некој физички напор не ми е јасно како може вака.

Матичнава не рече ништо конкретно како треба да лежам позиции, претпоставувам можам секако како ми е удобно да лежам. Вие како практикувате?

20. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    .Еве да ти се приклучам и јас бев така.ВО 28 недела бев 27 мм паника дигнав не станував од кревет само седење и лежење,па си направив беља работа со кичмата и кочење на ногата не можев да станам .И мене ми рече мирување и утрогестан и магнезиум.Лежев 12 дена полудувачка.На наредна контрола ми вика супер е .од тогаш почнав да се движам повеќе не ме боли ни кичма ни нозе.Од тогаш сум била уште 1 на кнтрола и се е во ред.Немаш ич простор за паника.Еве јас истерав 34 недела......И 4 недели контрола ми е некако многу....Треба барем после 10 тина да те види за да види даи има промена

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.