Ми треба есенски/зимски парфем. Дали е траен? https://bellina.mk/p/531/xvii-women-eau-de-parfum-100-ml?categories=2
Bellina.mk гледам парфеми, слично мирисале како оригиналите. Дали некој има пробано? Трајни ли се ? Јас стварно се изнадавав пари по се живо. Версаче најубаво ми мирисаат, ама џабе толку пари плаќам за оригинал ништо не трае ни 2 часа. Едино од Ланком ми трае или Том Форд, али сеа за на работа зимно време шприцам и на облека и на јакна, па да пробав со овие.. ако не се трајни ич да не зимам.
Не сум користела нивни парфеми досега, но другарки што купувале имаат кажано дека биле прилично трајни. Еднава користеше копија на Номад, другава не ми текнува што фалеше од парфемиве на Белина, но ми останало во меморија дека се трајни. Еве ако пробаш кажи дали ќе се погоди. Јас се мислев дали да дадам шанса на некој парфем од таму и на крај се откажав.
Ги купив Black Opal и тој што е сличен на Том Форд black orchid. Мирисаат скоро исто како оригиналните. Не се забележува разлика. Мирисот е интензивен. Вака изгледаат трајни. Ќе тестирам деновиве па ќе пишам.
Еве да пишам може на некој ќе му користи. Вчера ставив од Black Opal(копија на Black Opium YSL) на блузата што ја носев. Уште мириса од близу, но не толку интензивно. од Fleurs Noires (копија на Том Форд- Black Orchid) ставив на јакната и уште мириса и тоа интензивно. Никогаш повеќе нема да го платам толку пари оригиналниот Том Форд, овој од Белина е навистина траен. Скоро како оригиналот. никој не би препознал дека се копија, мноогу многу слично мирисаат. Ги чував потрошените од оригиналите и само ако се двата при рака се забележува мала разлика.
Зедов парфем од Белина, слично мириса на Tom Ford Tobacco Vanilla, парфемот е to die for. И долго трае. Така што го ставам тука во омилени. Ете така.
Хммм, тогаш може не е за тебе. Овој е ко зачинест, унисекс е. Има една машка нота но мене ми се свиѓа. Може подобро да го мириснеш тој на Том Форд па одлучи си, (или ако го начекаш на штандот на Белина, јас онлајн го нарачав).
За рефан знам, имаат и од 1000 ден некој само некако не им верувам не знам зошто btw кои се подобри од овие две?
Рефан се 100 % одлични. Цел ден мирисаш со шприцање на сабајле пред работа. Позадоволна сум од нив, отколку од Белина.
Дали некој го има користено Fleurs de Roses на Bellina? Копија на Rose prick од Tom Ford, ме интересира како мириса, дали е тежок и слично?
Со попустите за black friday си купив два парфеми од Белина и одлични се. Paradise (копија на Prada paradoxe) и Heaven (копија на Divine JPG). Траат многу особено вториот, мирисот слабо се осеќаше и по туширање