Blonde Немам досега видено ваква презентација... евентуално Ланс Фон Трир ... море ни тој... Заборавете на сите филмови што сте ги гледале за Мерлин Монро, овај е сниман исклучиво од аспект на нејзините трауми. Шок. Тага. Дури и неверување. 10/10 *Да додадам: Ако не го мразевте Холивуд до сега, од ова ќе го замразите.
Само што го завршив. Значи ова е најдоброто нешто направено за Мерилин, за она низ што таа поминала, за психичките борби, за бруталниот Холивуд, за се.. Оценка 20/10.. Ма ремек дело!! Како што пишува во подтекстот: Сите ја гледаа, но никој не ја виде.
Го изгледав Blonde и скроз се разочарав. Не знам дали е до глумата или навистина била олку кревка Мерилин... ама катастрофа жива. Од немање свое јас, од никаква борба за себе... мажење со кој ќе се понуди... Хаос. нула од десет.
Прееска прочитав на нет дека не е целосно вистинит, има нешто и фикција, а иначе тоа е нејзиниот живот полн контраверции, љубовници, швалерка на Боби и Џон Кенеди, во повеќето филмови биогравски за неа така е прикажана како доста лабилна личност хехе што очекуваше ти па толку се разочара? Нула бе
искрена да бидам? не личи на жена ебаго. до толку тралалајка, ај фадр ишус, мажите деди си ги вика, ај ќе го соџвакам тоа. цел живот патња. ама до толку лабилна бе човек??? па уше грев да ми е старион шо ја опнал за слава!? можела да бира. можела да рече не. не рекла! ме иритира што жртва ја прават, зошто не е. никој не ја силувал за да е жртва. во секој момент можела да рече не. нулата е од нервоза пошо два саат ме фати за глуп филм
Хахах ме насмеа Повеќе е ценета како најсекси жена, секс симбол, природна со облини него ли некој белег што остави во филмската уметност. Иако не е тоа темата моја топла препорака Nowhere special (2020) Филмот е срцепарателен башка што е по вистинска приказна, глумецот во текот на снимањето не можел да се воздржи од некои сцени кои требало да ги глуми сами му доаѓале солзи. Гледај го кога ќе имаш слободно време
Го гледав и јас Blonde вчера, да животот и одлуките на Мерлин или Норма може не ми се допаѓаат многу. Ама филмот како филм мене ми се допадна, особено Ана Деармас не знам дали е обработуван гласот во постпродукција ама звучи исто како Мерлин, негде прочитав дека се спремала и вежбала 9 месеци, а пред неколку години и Англиски не знаела. Искрено се надевам дека ќе биде номинирана за Оскар.
Ако гледаш по внимателно она доаѓа таму за да може да го најде татко и зашто и е врежано во главата дека бил во индустријата, дека бил големо име.. ( подоцна 2022 со помош на днк е утврдено дека татко и бил некој вработен во холивид, и име имаше). Кога оди кај тој главниот и он ја крсти Мерилин Монро и ја силува. Он едино била среќна со Артур Милер, далеку од Холивуд, кога била само Норма Џин. Ама за жал голивуд ја сакал мерилин, мерилин носела пари... https://www.womenshealthmag.com/life/a41425153/marilyn-monroe-father-charles-stanley-gifford/
Ок де. Доаѓа. Не мора да дозволи да и се качи. Нема да речам ја силувал зошто ни секунд не дава отпор- барем на филмот. И задњото бејб клише. Ама Холивуд ја сакал Мерилин. Мој живот која сакам ќе бидам, нема Холивуд да ми каже. Не може Холивуд да ми е крив зошто јас прифаќам да сум нешто, нели
Види, јас си ја следам Мерилин, и за нејзините борби, нејзините маки психички, и се.. Плус филмот е правен по книга.. Книгата е подобра. Филмот има и фикција. Мене ми се допадна како е направен. А ако бараш како жена зашто ова дозволила зашто ова зашто она, треба да сфафиш дека она била дете кое било од 2 недели по домови, мајка шизофреничар ..
Јас искрено уште го немам гледано филмот, ама по интернетов многу го хејтаат режисерот затоа што на некој начин ја фетишизира маката на Мерилин низ која ја поминала? Да го гледам, ќе кажам подетално што мислам. Ама, мислам ништо не би ме изненадило. Имаше еден филм во кој глуми Мерилин, тој дечкото ја претепа, а оваа презаљубена во него. Чудни времиња биле тогаш.
Ја има и таа сцена И оваа онаква, ок, од љубов работава Е тоа ме вади од такт. Не сакам да верувам дека до толку била лабилна .
Во суштина скоро и да нема фактографски точен биографски филм, зошто таквите би биле или преконтровезни за гледање или предосадни. Пример, ако фактографски точен го правиме Bohemian rhapsody, требаше да стават во филмот дел Фреди правел журки со џуџиња со кокаин во капите и така шмркале. И после цела фан база ќе се љути како смееле така да го оцрнуваат Овој за Мерлинка е поприлично на gossip базиран. Инаку да, ретко лабилна особа. До ден денес ми се смешни жени што од една страна постираат за woman empowerment, од друга цитати од Мерлин споделуваат.
Како можи бе да ја сметате нејзе за проблем, после приказнава? Не е ни лабилна, ни глупа, ни тралалајка. Истрауматизиран човек е, злоупотребен од општеството. И една од траумите кои ги доживеала да е точна, многу е, а факт е дека голем дел е жива вистина. Не ја гледаа ко чоек.