Можеби оф-топик, ама си гледала ти филм со Мерлин? Јас мислам два имам гледано, двата ме имаат изнервирано со исти причини како твоите, а тогаш дали 20 години имав. Мислам такви и беа улогите, ваљда така изгледала идеална жена тогаш.
Со тоа што така се обликува општеството, преку тие ликови, Видете сега, вака треба да изгледате, да се понашате, да размислувате. Не е ништо сменето, само е експандирано, на толку многу нивоа...
Исто. Многу досаден и некако бавен, ништо не се случуваше. И тој пола саат едвај го изгледав, не па три саати да чекам нешто да се случи. Не ми е јасно зошто е толку фален филмот..
Далеку од тоа дека ќе ја женел, имал тој многу и многу љубовници, ама дека му била љубовница тоа е факт и Џеки истото го знаела
Не се спомува меѓутоа има друго кое симболизира за нејзината опсесија да биде сакана од мажите. И секој маж го нарекува титчко, јас сум добра девојка нели татичко.. А бе ужас..
Одвратно... А во тоа време и така збореле, сега не баш со "татичко", ама жените зборувале полека, нежно, со сосем друг тон и начин од денешниов, не знам дали сте слушале интервју со Џеки Кенеди како збори?! Или Елвис што сакал жени кои зборуваат бебешки
На 11та минута сум, а веќе добив желба да идам у Америка да ѝ го измочам гробот на ,,мајка ѝ” Глупача скапана Шо раѓаш дете ако не сакаш? Смрдла
Позитивни зборови за филмов за што? Само овој коментар од гледач кажува се „Зошто раскажувате измислени приказни за вистинска личност?“ Го немам гледано, не ни планирам да си трошам вредно време од животов да гледам искасапени приказни креирани од комерцијални побуди и за замајување на јавноста со низа недоследности и невистини.
Јас го гледав и Елвис (не го догледав додуша), и таму прикажува за тешкотиите во Холивуд, слично на ова. Тешки притисоци се тоа, дроги, пренапнат живот, едноставно немале свои одлуки, немале свој живот, животот им го креира друг. Цената на огромната слава особено во тоа време, едноставно човек да си помисли колку е среќен што е обичен работник.
Филмот е пола измислен. За двајцата браќа прв пат слушам, кои беа тие, уопште. Веројатно замена за Брандо. Мерилин ох… многу тежок живот имала. Ја убило совеста и желбата да го запознае татко си. Мајка ѝ, и створила идеализам за човек кој не постои можеби. Само ја искористуваа сите затоа што им носеше пари и слава,филмовите се нижеа а никој не ја разбираше како и е. Никогаш не сакала да биде Мерилин туку Норма. Чезнееше за малку љубов, татковска можеби. Девојка која не знаеше ништо од животот и ниту едно јајце да испржи можеби бидејќи немало кој да ја научи. Не е виновна таа,едноставно животот и приредил сурови изненадувања.
Има ли фанови на филмот каде што Мерилин има најсериозна улога во животот и најслична до неа самата??? Don't bother to knock. Преубав филм. Таму најдобро се гледа нејзиниот талент како актерка. Овој што го коментирате ќе го гледам секако. Мерилин била убава, радијантна појава, начитана, кршлива, со лузни на душата кои ја зацементираа нејзината личност. Малку добра волја не е на одмет. PS: Поезијата нејзина најдобро зборува за тоа како всушност се чувствувала, и мене лично навистина ми се допаѓаат нејзините песни. Тоа е сто посто искреност. Only parts of us will ever touch only parts of others — one’s own truth is just that really — one’s own truth. We can only share the part that is understood by within another’s knowing acceptable to the other — therefore so one is for most part alone. As it is meant to be in evidently in nature — at best though perhaps it could make our understanding seek another’s loneliness out. Life — I am of both of your directions Life Somehow remaining hanging downward the most but strong as a cobweb in the wind — I exist more with the cold glistening frost. But my beaded rays have the colors I’ve seen in a paintings — ah life they have cheated you Stones on the walk every color there is I stare down at you like these the a horizon — the space / the air is between us beckoning and I am many stories besides up my feet are frightened from my as I grasp for towards you Еве неколку. Не ископира баш најдобро, некои зборови се пречкртани заменети со други. Искрено пишување, како и дошло на срцето... Еве линк https://www.themarginalian.org/2012/07/27/marilyn-monroe-fragments-poems/
Don't bother to knock и улогата на Нел е прикажана во филмот. И самиот сценарист му вели на режисерот на аудицијата : Ова може само оштетена личност вака да го одглуми.. А на режисерот како манијачиште ја гледа како си оди и коментира : Види каков газ има. Е тоа е се што сакаше холивуд од неа. Не нејзината интелегенција, што ги читала Достоевски и Чехов. Само глупава плавуша која е предмет на тинејџерски еротски соништа и желби на мажи да ја имаат. Буквално, месо!! Само месо!!