Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Bon Jovi (Бон Џови )

Дискусија во 'Групи и изведувачи' започната од crazylady, 2 април 2011.

1. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Бон Џови ми се еден од најомилените бендови.Значи буквално ГИ ОБОЖАВАМ ! Скоро сите песни им ги знам и секој ден ги слушам :) Како најубави ќе ги издвојам I'll be there for you,Always,Wanted dead or alive,You give love a bad name и Livin' on a prayer :)

2. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.087
    На еден светски форум за фанови на Бон Џови велат:

„Кога зборуваат за Бон Џови како тие да се состојат само од еден човек (Џон Бон Џови) а не зборуваат во множина за нив како музичка група,сфаќам дека немаат врска со нивната историја.“

Колкупати сум сретнала и во весници и на многу други места - Бон Џови гостуваше во таа и таа емисија... Бон Џови ова,Бон Џови она,а мислат само на Џон...за фан како мене тоа многу иритира :)

Кога ќе се потсетам на времето кога почнав да ги слушам, тоа беше еден преубав период,негде 13тата година,со нив ги преболев и ги засакав првите симпатии,учев и решавав задачи во средно,се спремав за во град,осознав една поинаква музичка ера која ме вовлече да бидам голем љубител на рокот во 80тите и 90тите. Иако сега созреав повеќе во поглед на стилот кој го преферирам, Бон Џови секогаш ќе ми бидат на прво место. Кога на некого му кажувам- Ги слушам : ........,и Бон Џови ми се на врвот на се,ќе се зачуди- од каде пак сега тие,целосно се различни во нивниот стил на музика.
    Бон Џови се мојата библија,сите песни наизуст ги знам.

На Muffin.Love му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Muffin.Love

Muffin.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15
    :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: Најомиленииииии... Едноставно ги обожавам!!!
    И најубава ми Always... Просто си обожавкам <333

4. baby.blue

baby.blue Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    33
    Бон Џови ги обожавам. :l: Ден нема поминато без да слушам бар неколку песни од нив. Џон пее прекрасно а и е мнооогу убав како и секогаш. :inlove: Песните му се топ, супер. И текстовите годат в срце, музиката е преубава и сето ова изведено од толку талентирани музичари резултирало со огромна популарност на овој бенд што многу си го сакам. Тие секогаш ќе ми бидат први на плејлистата. :music: Сите песни му ги сакам, досега немам сретнато песна што не ми се допаднала од нив. :$ Најубави песни ми се Always, In these arms, These open arms, Lie to me. А моментално в глава ми се Something for the pain, It's Hard, You had from hello и These days. :l:

5. BlackPiano

BlackPiano Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    316
    Бон Џови ми е омилен бенд. Неможам да поминам ден, а да не слушнам некоја песна од нив. Џон прекрасно пее, а и многу е убав. Концертите што сум ги гледала се одлични. Моментелно, Amen ми е омилена песна, ама и Always, Bed Of Roses, It's My Life и We Weren't Born To Follow се прекрасни. :inlove: :inlove:

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.597
  7. strawberry06

strawberry06 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    497
    Бон Џови го обожавам :l: Омилени песни ми се: It's my life, Livin on a Prayer, Always и многу други :D

8. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
  9. The-fallen-one

The-fallen-one Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    40
    Џон Бон Џови е просто незаменлив :inlove:
    Омилени песни: (You want to) Make a memory, Thank you for loving me, Bed of roses, Always, My guitar lies bleeding in my arms, These days и You give love a bad name

10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.679
    Допаѓања:
    43.612
    Љубов.Како да издвојам песна кога сите ми се предобри.Џон ми е поим за маж.
    Иако клише ќе кажам дека Always ми е омилена, поради сите елементи во неа, текст, музика, спот.Се сеќавам многу одамна еден дечко на кој му се свиѓав ми се јави на моб и ми ја отсвире на гитара, без да знае дека ми е омилена песна, ептен ме воодушеви :)
    Исто песна кој ми е посебна и една од најомилените
    http://www.youtube.com/watch?v=MfmYCM4CS8o

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
  12. Ana3567

Ana3567 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    461
    Edni od najdobrite rock bendovi <3

13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.708
    Допаѓања:
    79.942
    He's the man! Го обожавам.

14. Dreamer-V

Dreamer-V Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2015
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    460
    Always ненадмината

Но уште една што мене ми е омилена:inlove:

15. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Ах... ова е моја тема, Бон Џови е мојата омилена група, а Џон Бон Џови е мојата омилена позната личност.
    И тоа од многу причини.
    Прво, секоја песна е своја приказна и секоја ме научила нешто, секоја разновиден текст. Со неговите песни израснав и ги извршував обврските. Учев, спиев, па дури и кога бев тажна само ќе си пуштев негова песна и сѐ поминуваше.
    Друго, синоним за „80's rock“ ми е Бон Џови и фризурата на младиот Џон Бон Џови.
    Пред сѐ успешен музичар, непоправлив романтичар и дефинитивно цел живот прекрасен на изглед.
    Уште не ми се верува дека некој на 50 години може да изгледа толку добро.
    И новиот албум за чудо и не е толку лош, дефинитивно оваа група не ме разочарала никогаш иако не очекував некој успех, пошто нели знаете сите што создавале музика денеска не им успевало како некогаш, а и плус годините си го прават своето... но, ви велам добро е!
    Не можам да издвојам омилени песни ама еве нешто позначајно од мене. :)

На Dreamer-V му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.742
    Допаѓања:
    2.486

Ова ми се негови омилени :l: