ќе пишам нешто за сите производи што ги имам на Буржуа Од маскарава (ја имам истава во сина боја) не сум задоволна , некако е сува , дали им беа некои стари маскариве незнам , позитивно е тоа што не ми ја бои кожата кога ке ставам на маскарата а и четката ми се допадна. Исто така не ми се допадна и тоа што секогаш пред да нанесам маскара се собира на четката многу од течноста и треба да ја исчистам убаво четката. Како и да е не ми земала повторно од оваа маскара и плус скапо ја платив 16 евра , би сакала да ми препорачате друга маскара од истава фирма и да е црна од пудрава сум задоволна и преубаво мириса, лицето ми го прави мазно , само би сакала нешто попокривно , кога ке ми се потроши ке ја земам Flower Perfection од ова сјајче (го имам истово) сум презадоволна , буквално стои многу часови , има прекрасен мирис и не се лепи како другите сјаеви сега останува да го пробам руменилово , многу фалено е па се надевам нема да бидат џабе парите , на попуст е сега моите ми го купија , па одвај чекам да го пробам
Јас си купив уште едно во многу убава розе нијанса, може ќе ѝ се допадне на некоја која љуби розевскасти, праска-розе нијанси. Повеќе розе отколку праска, ама супер е и баш го дава тој natural look кој сакав да го постигнам со руменилото. Навикната сум на баш праска тонови со примеси на топла кафеава, ама ова пријатно ме изненади и мислам дека ќе ми требаат години за да го потрошам. Единствена замерка за овие руменила ми е тоа што ми се малку светлуцави. Најверојатно дека долги години користам мат руменила, ама никогаш не е лошо малку да се смени. Станува збор за Rose Coup de Foudre 16
Ја имаше порано, јас земав ама сега неможам да си најдам никаде. Ај ако знае некој нека пише кај има плииис
Да не им е повлечена од продажба? Колку што се сеќавам, одамна е пудрава, ништо чудно да ја повлекле и да се очекува нешто ново, некој нејзин апдејт. Во Космо мора да ја има, тие секогаш се фул опремени со козметика од Боржуа. Провери си таму или во Шатци.
Во моментот има акција од Буржоа во сите парфимерии - 25% намалување на четирите најпродавани маскари:
Јас ја имав ултра блек маскарата, премногу сум задоволна. За разлика од другите маскари ако ставиш два слоја нема да почувствуваш како да ти тежат клепките. Ептен е добра
Го купив гелов за туширање од парфимеријата Шатци во Охрид ( по 100денари беа сите , па затоа јас да си искористам попуст ). Многу ми се допадна мирисот а и трае.
Shine Edition карминчето. (20 боја) Само што го купив, се заљубив. Многу се нежни и практични. Како замена на тие од Clinique, супер се. Оваа боја ми е омилена. Од маскарите сум задоволна, доколку би ги немало Max Factor, овие ќе ми беа омилени (за цената). Лаковите за нокти имаат многу убава боја и не се грутчат како повеќето. Пудрите се лесни, посебно Flower Perfection. Не ми се допаѓаат руменилата, затоа што се светкави и ми сметаат. И сјаевите се прилично светкави и некако лепливи.
Скоро сите пудри им се по 830-350 денари, но пиши конкретно каков тип на кожа имаш, па ќе ти дадеме предлози.
Не знам дали повеќе ти е нормална отколку мрсна, но претпоставувам дека се работи само за Т-зоната. Во тој случај, јас мислам дека повеќе би ти одговарала 123 Perfect затоа што има идеална структура за оние кои имаат комбинирана кожа, не е тешка и остава нежен полумат финиш. Мислам дека би ти одговарала, доколку навистина немаш некои изразито суви делови од лицето. Пробај ја, па види си. Спојлер
Само што започна новата роденденска акција на Буржоа, сите течни пудри (Flower Perfection, 123 Perfect, Healthy Mix, Healthy Mix Serum & BB krem pudra) се на 25% попуст!
И јас само што видов дека имаат ваква акција, а ме интересира до кога трае попустот? Како порачан ми дојде овој пат.
Ме интересира,дали само во Космо има акција на намаление на призводите на Bourjois или и на други места?