Не знам зошто е ова најпродаваната маскара, ама мене ми беше катастрофа. Ми солзеа очите секојпат кога ќе ја ставам, плус не дава ни волумен ни должина, ништо. Исто и на другарка и се случи со таа маскара.
Искрено немам искуство, ама наидов на информацијата па сакав само да ја споделам, може на некој ќе му се најде Спојлер не правам рекламации 830 ден. мислам
За сите љубители на Burjois козметиката има многу добра понуда на Асос. http://www.asos.com/Bourjois/Bourjois-L ... r=Bronzeup Комплетчето е 14 фунти, што значи околу 1050 денари, а се состои од 5 работи и те како се исплати. Ја има четкава Спојлер - Чоколадниот бронзер Спојлер - Руменилото Спојлер - Мини моливче за очи и 3д сјај за усни. Нормално не може а се бираат нијанси, ама мене баш ми се свиѓаат понудените.
Мaлку е стaрo прaшaњетo aмa aј ќе oдгoвoрaм и јaс јa купив пред 2 недели и супер е не ги иритирa oчите и стoи се дoдекa не јa извaдиш
Јас значи апсолутно многу многу ги обожaвам Bourjois. Користам течна пудра Helathy Mix веќе години наназад, користам коректор, исто така Healthy Mix (иако секогаш го имам и Панстикот на Макс фактор во несесер), нивните little round pot руменила ми се топ, имам вкупно 9 и го меркам праскестото peach bloom 38 (Velouté De Péche), значи за мене поубави руменила нема. Од Bourjois сум користела маскара ама за мене сега извесно време наназад е многу многу поисплатлива и дефинитивно највредна за парите маскарата на Голден роуз жолтата, иако сум слушнала одлични критики за сите нивни маскари (конкретно оваа чини околу 120ден). Имам и молив за усни на Bourjois и е многу траен, a сакам во живо да ги тестирам и нивните моливи за веѓи. Ги користам и нивните сјаеви за усни, Да не заборавам, ја користам и нивната камена пудра. И исто така имам неколку моно и трио сенки и сите ми се супер. п.с. ја заборавив и мојата сакана четка
Јас имам сува/чувствителна кожа и на мене дефинитивно многу ми одговара. Лично не би ја препорачала за мрсна кожа, но ако имате мрсна кон нормална кожа, сакате оптимална покривност, може да ја фиксирате со камена пудра. Дава убава покривност, тенот изгледа свежо, блескаво и здраво. Ако сакате поголема покривност, тогаш ова е малку послаба пудра во однос на Ревлон Колор Стеј или Ластинг Перформанс на Макс Фактор. Но, споменативе две се за мене премногу тешки, а оваа совршено ми прилега и ми се допаѓа покривноста. Фотографијава ми е од нет. Инаку јас ставам еден слој, а со два слоја покривноста е сигурно и поголема.
@koritsaki малку каснам со одговорот Да, лакчињата и маскарата ги има веќе секаде, а маскарата моментално е на -20% во Шатци парфимерии..
не си закаснила хехе јас планирам во август да ја земам кога и ќе дојдам во Мк , а ме интересира дали пудрава Хелти микс ќе биде на попуст се уште и наредниот месец во Шатци ?
Bourjois лансираа нова маскара Volume Glamour Effet Push Up BLACK SERUM. Оваа маскара содржи екстракт од свила и B5 Pro-витамин кои ги негуваат трепките, како и ултра-мека четка... Сега Effet Push Up линијата има 5 производи: Volume Glamour Effet Push Up Volume Glamour Effet Push Up Ultra Black Volume Glamour Effet Push Up Black Waterproof Volume Glamour Effet Push Up Black Serum Volume Glamour Effet Push Up Fascinating Blue (Сина маскара). До 31.08 сите Push UP маскари се на 25% попуст!