Да дазодорансот е 190 ден денес го зедов па ќе видиме каков ќе биде,а по мирис не ме многу бендисува инаку се подновив и со две нови сјајчиња од буржоа еве овие
да ги начекав ,беа мислам 420 така нешто....преубави се нијансите,се мислам дали и безбоен да си земам ама ќе видам со финансиите
ги видов овие прееска,и не ми се допаднаа нијансите само 3 се,не ми одговараа,а јас се залетав да купам само што ги здогледав,пробав белата-премногу бело,бледо,пробав средната-премногу црно,е сега можеби на некој му одговараа
Една пријателка моја купила сјај 3D на bourjois,го порачала уште од поодамна од кај некоја другарка.Многу ми се допадна,баш онаа нијанса што најмногу досега ми одговарала,нигде немам видено толку убав сјај.Има ли по парфимериите козметика на bourjois и колку пари се сјајчињата,да не знае некој?Јас досега немам видено нигде,а болна паднав по тој сјајот Еве го,тој првиот.
Речиси од се имам од оваа фирма, и пудрата и тонална основа и сенките се супер, само маскарата е за мене премногу тешка и мрсна.
Од Буржуа сум пре пре пре пре нааај задоволна. Ги имам скоро сите производи и стварно немам што да се пожалам. Оваај Пудрава Bourjois 10hours Sleep Effect си ја купив и нели сеа ајде да ја пробам. И без да прочитам уствари за што е,се збунив од насловот (а и продавачката не беше доволно љубезна да ми објасни), јас си се мачкав луѓе на спиење.Значи по мое требало да спијам 10 часа со неа на лице,мислејќи еј абе ова е крем-пудра .И се чудам зошто наместо убав тен добивам акни. Oна да ти била за ако немам десет часовен сон па да ставам од неа и ќе изгледам свежо. Ех море плавушооо
јас ги имам видено во шатци мислам таму ги има а да предходно никаде ги немаше само за цената не знам не прашав
Ја користам оваа пудра и многу сум задоволна зашто убаво ја матира Т-зоната(инаку имам комбинирана кожа) И сјајот за усни е многу убав, хидратантен, не ги суши усните, и има убав сјај
Ја купив BOURJOIS маскарата ама ич не сум задоволна, за кратко време ми се исуши, бидејки е густа. Ви ги препорачувам маскарите на maybelline сите се одлични и се дупло поевтини од тие на Bourjois, додека дездорансите им се супер.
Мене дезодорансите воопшто не ми се допаѓаат,напротив се разочарав,некако се лепливи,катастрофа. Јас ги користам течните пудри и се мн.убави,посебно таа со овошни комплекси ми се допаѓа,а и таа ако 10 часови не си спиел,пише на неа,и таа е добра,не е мат,баш му дава добар сјај на лицето. И геловите за туширање им се добри многу,посебно тој со ѓумбир лилавиот,ама дезодорансите никако!!!
Користам пудра, руменило и сјај од Bourjois. И од трите сум премногу задоволна, особено од пудрата. Имам користено и маскара, единствено од тоа не бев задоволна.