Форумџика на годината

Bourjois декоративна козметика

Дискусија во 'Лице' започната од Miss007, 21 јануари 2011.

1. shaa

shaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    7
    јас имам пудра и сум презадоволна исто така имам и сенки и ми се допагаат

2. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Ахх ги сакам сите до една сенките Smokey eyes de Bourjois :inlove: :inlove: :inlove: Батко Ѓоргија се роди :lol:
    На видеото можете да ги видите сите сенки и како изгледаат боите

http://www.youtube.com/watch?v=znHr0Eb6 ... re=related

3. PoisonGirl-Valo

PoisonGirl-Valo Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    35
    Јас имам маскара од нив се вика bourjois effet 3d mascara,и најубава е ,нема поубава со сигурност кажувам ! Четката и е прекрасна :D е сеа стварно мн мала количина има ама вредна е :) Ми ја купи мајка ми , сеа видов дека е 1,885 денари на нет .Еве слики од Маскарата и резлутатот :)
    http://cdn2.iofferphoto.com/img3/item/2 ... -64ebb.jpg
    И секако Резлутатот

Прикачени фајлови:

• Picture_39.jpeg
      Picture_39.jpeg
      Големина на фајлот:
      88,8 KB
      Прегледи:
      546
  4. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    6.235
    ова е се што имам и од се сум мнооогу задоволна

5. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Ме интересира дали некој го користел коректоров. Како го нанесувате под или над течната пудра и дали навистина ги освежува уморното лице како што го рекламираат?

Прикачени фајлови:

6. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mислам дека пудрата прво оди,па коректорот,барем јас така правам :)
    A имам видено и некои коректор прво ставаат,па после пудра :^)
    Hе го имам пробано овај на боржуа,но слушам доста го фалат ;)

7. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Макс фактор е многу јака СЦЕНСКА шминка и за ваше добро не ја користете секојдневно.
    прв пат од тебе слушам дека Макс фактор е сценска шминка-имам само кремасто-златеста сенка за очи и ретко ја користам :)

8. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.670
    Допаѓања:
    8.585
    јас моментално го користам тушов а имам користено и сенки пудри и руменила и ми се допаѓаат а еве го тушот и не си го менувам за ништо

Прикачени фајлови:

9. SexyDarling

SexyDarling Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    212

јас моментално имам сенки од буржоа, и баш ми се убави :) ..

10. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Да, ја имам и јас, навистина е прекрасна само ме нервира што тешко се мие - брише

11. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Од Bourjois имам само еден сјај...и тој е при крај... :rofl: Секогаш се одушевувам од нивните лакови, ама се прескапи-мислам дека еден лак е околу 500 ден. :(
    а да, лани ми донесоа на поклон френч маникир сет на Bourjois од Париз, и бил околу 15 евра :tmi:

12. PoisonGirl-Valo

PoisonGirl-Valo Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    35
    Те разбирам,мн е тешко да се избрише али мене ми кажаа трик да ставам малку помада на нив и да ги избришам со палома,и така се бришело :geek:

13. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Bourjois Effet 3d Cosmic Lipgloss - 10 Miel Acrobatic
    Остава убав сјај на устата, трае долго и ги испакнува усните. Го користам и за дневни искачања, а супер стои и со поизразена вечерна шминка.
    Цена: 780 ден.

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.049
    Допаѓања:
    81.439
    Квалитетна козметика, всушност и парите си го потврдуваат ова.
    Пред извесно време почнав да ја користам пудрата (Bio Detox) - презадоволна сум, богами не жалам за осумте стотки, бидејќи го добивам сето она кое не можев да го добијам од претходните пудри.

Е сега, ме интересира дали некоја го има коректорот?
    Многу се намерачив да го пробам, бидејќи задовона сум од пудрата, ама не бев сигурна колкава покривност нуди и колкава е цената, па ако има некоја што знае, нека ме извести - ќе и' бидам благодарна. :)

Задоволна сум и од сјајчињата - го имам истото ко на Бризи, и се разбира презадоволна сум, ама прескапо е бре луѓе, страв ми е да го трошам. :tmi:

15. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    1.124
    Нема што немам пробано и користено од Буржоа, што од мајка ми украдено што сама сум си купила. Не се евтини, но се ретко квалитетна фирма за козметика, и повеќе од тоа. Сенките се беспрекорни! Сјаевите и кармините исто, пудри нивни користам дооолго време и не планирам да менувам. Имам и лак за нокти ама тој си е апла колку пари толку музика. Дури трепнеш се суши, перфектна четка, и стои бре. :D
    Ниедно руменило не се рамни со нивното, ама не го користам на жалост, истрчав го купив и седи. Следно што земам е коректор. Замерка една само имам, за една маскара што имам пробано, солидна е, но имам милион пати поубава. Заљубена сум во Буржоа, повеќе од пола декоративна козметика ми е од овие.

На Nastjaaa4 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Akana

Akana Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    93
    Јас си ја имав земено оваа маскарата негде е околу 700 и ме бендиса ама не ја зедов истата пак. четката многу ме бендисува, ротирачка е, се нанесува убаво маскарата и не ги згрутчува клепките само не ми се бендиса тоа што помала е количината на маскара не е како обичните и многу брзо ми се потроши. сега си ја користам само четката со друга маскара ;)

17. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Планирам да си купам пудра од Bourjois бидејќи веќе ми е при крај оваа сега што ја користам, па се мислам дали да ја земам минералната (крем, мус како и да ја викате) или оваа новава Flower perfection? Вие што викате?

Имам претежно чисто лице, значи не скроз, ама па имам доста флеки, и сега не знам која би била по покривна, од друга страна пак не можам да трпам некои тешки пудри, абе работава за нигде никаде :)

18. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Имам креон за очи и не сум задоволна, многу брзо се размачкуваат и не црнат многу. ;)

19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    летоска си купив маскара Буржоа за чуствителни очи
    на почетокот беше супер, ама сега потешко се отстранува, и понекогаш ме печат очите(најверојатно ке е од тоа) а отстранувачот на шминка што го добив подарок кога ја купив маскарата беше екстра.
    и кармините им се убави, квалитетни(имам црвен кармин од оваа козметичка линија и супер е )

20. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    купив и јас креон од Буржоа пише на него 16 саати ма какви 16 1 саат се задржува па се размачкува требало да пишат наместо шеснаесет саати еден саат е тогаш стварно би било вистина дека толку се задржува јас не сум задоволна ич од поевтините креончиња ми се повеке задржувале ( како тренди,броклин,аура) :|
    многу и фрлив мерак на пудрата хеалити мих серумот ама страв ми е да не после 2 саати растекува-однемува од лицето ипак нее многу ефтина ,а и оваа сега новата некако ме маме :wasntme: иначе многу убав мирис имаат серумот и пудрата хеалити мих :)