Оди четкичка ама искрено мене не ми се допаѓа четкичката, не се нанесува убаво со неа, јас друга си користам голема со природни влакна четка и со неа преубаво се нанесува руменилото, рамномерно и убава боја остава, додека пак со четкичката од руменилото не се нанесува рамномерно како само една дамка да ми останува на образот и поинтензивна боја пушта така, а јас сакам подискретно и поприродно.
Јас ја користам пудрата на Буржуа 123 перфекшн и супер е , премногу ми се допаѓа мирисот итн имам пишувано на темата за пудри Е сега ги прелистував страниве на темава и прочитав дека и пудрата Flower Perfection е исто така за мрсна кожа и дека е полумат Би сакла некоја да ми каже која е разликата помеѓу 123 Perfection и Flower Perfection? Ако Flower Perfection покрива подобро и е полумат нареден пат да си ја купам оваа?
Те имам читано дека со 123 Перфект ти светнува лицето, а тоа е зошто наводно, според Буржоа, оваа пудра е наменета за сите типови кожа. Втората е навистина попокривна и помат од оваа, и трајноста и е поголема. За твојата масна кожа мислам дека дефинитивно Flower Perfection e подобар избор, нема да ти треба и пудра во прав, и плус има убави светли нијанси, а те имам видено дека си бела.
Благодарам за одговорот , бидејќи ми е при крај пудрата , а и читав коментари и за другите пудри на Буржуа штом има полумат ,тогаш следна на листата е Flower Perfection
Koritsaki, јас сепак би додала дека Флауер перфекшн е потешка и позимска пудра. Не го оптеретува лицето, ама се познава дека е баш потешка од Перфектот и мене ми „тежеше“ кога ја носев на потопло време. Плус, колку што се сеќавам на декларацијата, мислам дека има нешто лифтинг или анти ејџ супстанци - затоа и престанав да ја употребувам. Ти предложив и во другата тема, ќе ти предложам пак - кога веќе ја имаш Перфектот, не давај пари за нова - не се баш ефтини пудриве. Земи си убав коректор ако не ти покрива добро и солидна камена пудра. Нема да си го препознаеш лицето, поготово ако си нафрлана како мене.
Стопинг бај џаст да го пофалам сјајчево: Незнам која му е наменава што е ББ, ама многу убава нежна розевка боја остава и ги навлажнува и омекнува усните, не е ко обичните лепливи сјаеви. Топ сјајчиња имаат, јас највеќе ова го користам, ама гледам го нема веќе низ продавнициве, последен пат во Шатци го купив:
Вакви сјајчиња 3Д Макс има во Шатци ГТЦ на касата стојат и се по 270 денари, на 50% попуст. Инаку руменилата на Буржоа се печени руменила (не сите се такви, обично поскапите брендови) и заради тоа многу долго траат и не се кршат или ронат ако ви падне.. На печените руменила по некое време може да им се стврдне горниот слој, бидејки четката пренесува маснотии од лицето/пудрата, треба малку само да се отстрани тој слој и повторно се како нови. Затоа треба и четките за руменило и камена пудра почесто да ги миеме.. Од таа причина и тестерите во парфимериите кои цело време се отворени и ги факаат со прсти по некое време се стврднуваат и не пуштаат толку боја..
Многу ја користам оваа марка, сјаевите и сенките ми прават посебно задоволство... Скоро си ги купив новите Smokey Eyes и сум презадоволна, ниту ми прават проблем на очите (кои бај д веј се многу осетливи) ниту пак бледнеат во текот на денот / нокта. Сјајот исто така ми трае долго
Во моментот па до 30 Јуни Буржоа имаат акција на руменилата за образи, намaлени се 25%. Ако не сте ги пробале нивните руменила, сега е право време по супер намалена цена..
Во сите Cosmo, Еликсир парфимерии, Schatze, како и други помали парфимерии е -25%... Има и во ДМ ама таму е -20%, околу 380 ден.
Го земав руменилото на Буржоа и морам да признаам дека не очекував дека ќе бидам толку задоволна, после испробани на дебора, голден роуз и кетрин арли го земав и ова, и можам да кажам дека е супер. Е сега малку соленко за малото паковање ама од мене има :up: , мислам дека тешко ќе се откажам во иднина од него
јас имам 2 сенки за очи едната е лилјакова а другата мислам некоја бледо светкава жолта,и не сум ич задоволна ич не се пигментирани,се скапувам оод гребење со четката и ништо не се познава,еве и слики ќе ставам за кој две сенки зборувам
Во ДМ има акција до 30.06 Healthy Mix Serum -25% и чини 615 денари.. Оваа е најлесна од Буржоа пудрите, најпогодна за летниот период, одговара за нормална и сува кожа..