Здраво, искуство од brainster ме интересира за академијата software testing лични искуства.Дали има шанси за вработување ?
Momentalno sum na akademijata za Software tester i sum prezadovolen od predavanjata i instruktorite. Imam uste 3 meseci do kraj, kje Vi pisam togash.
Mislenje za Brainster ? Se zapisav na akademijata za graficki dizajn pa bi sakal da cujam iskustva od drugi ako nekoj bil na ovaa akademija
Не бев лично на графички, бев на друга академија, ама имав можност да ги запознаам дел од професорите и да имам предавање од нив, многу се добри во нивната сфера, имаат трпение за предавање и знаат да го пренесат одлично знаењето.
Bev na akademija za frontend vo Brainster. Iako povekjeto zborite za marketing sakam da go spodelam moeto iskustvo so chasovite i akademijata voglavno. Prvo za programata kojasto e vokusirana za nesto sto na pazarot nema da vi treba, ne velam deka na osnovi nema da ve naucat, ustvari se e do vas. Vezbi mi bese blagica, na nasi prasanja devojkata nemase odgovor da ne zboram deka materijalot i vezbite se povtoruvaat od godina na godina jas praktichno gi imas site vezbi i domasni a sega zamislite nekoj da go predava toa so godini i da nema odgovor i da vika ne znam na vasite prasanja, bez da se izgugla na net i da ti dade odgovor, za devojkata ne mozam da kazam deka e i dobar programer poso decko i so predavase u druga grupa doagjase da i go rese za na nas da ni go sherne odgovorot i da nema objasnuvanje... Kje nauchite so nea html i css i tolku ponatamu e limitirana. Posebno niskite muabet na kafe pauzi za toa kolku zarabotuva od Brainster i deka ne i se isplati pa sea kje vidite kolku se trudi. Za javascript i jquery i react ni stavija eden developer so 10 god iskustvo, moze deckoto bese dobar programer ama lugje niso ne objasnuvanje, si kucase sam, i pak kje recam na vekje reseni raboti oni nemaa odgovori na prasanje. Ne vredese celata akademija za 2000 evra za 6 meseci, lugje 10evra kursevi predobri na udemy so profesori sto mozete da gi pingate na Udemy za da vi objasnat, so community od 100000 lugje so go kupile kursot i imale diploma za zavrsen kurs na udemy, DA udemy davaat diplomi i se popriznaeni od BRAINSTER. Nikakov hejt ama ne sakam nikoj da si gi dade parite kako jas. Ve molam istrazete pred da otidete, oni imaat odlicen marketing, realnosta e druga koa ste tamu. Vi vetuvaat se posle gola voda. Jas se vrabotiv na svoj trud i udemy kursevi, ne brainster. Zal mi e ama toa e vistinata. Vi posakuvam srekja imate mn opci, ne si gi davajte parite na perenje oci.
Здраво дечки, јас сакам да се запишам на некоја академија, но не знам што конкретно. Толкав е спамот од сите страни што се звучи лесно и привлечно на око... Моето прашање до вас е како се определивте за она што сте се запишале или планирате да се запишете. Навистина е тешно да се одлучи и да се даде толкава сума на пари за нешто кое не сум 100% сигурна дали навистина ме интересира... Би ми значеле вашите мислења и коментари...
Јас се запишав на Software testing, пред поради препорака на пријател што работи во ИТ ми предложи да обрнам внимание на оваа професија, затоа што имам аналитички ум и око за детали и почнав да изучува сам дома 5-6 месеци, конкретно рачно тестирање и ме интересира, па еве сега од декември че почнувам со академијава.
Дали претходно имаше допир со оваа струка, јас не знам што конкретно опфаќа за да направам проценка дали е за мене или не... Сметам дека потребно е да си во допир со работата за да знаеш дали е за тебе или не...
Па како што кажав изучував само изминативе периоди рачно тестирање и се пробав на uTest добро ми одеше, ама осеќам дека ми треба нешто повеќе за самодоверба поголема и секако да научам Automation. Ми легнува добро оваа струка зато што бара прецизност и на некој начин overthinking, бар да го насочам овде јас како персона и да ми се исплати. Значи пред да се запишам овде едно добри 4-5 месеци учев своеволно на udemy, јутуб..
Ne, avtomatsko i manuelno e akademijata trae okolu 6 meseci i sega mesec podgotvitelna znaci 7 meseci, ako te int pojce ce ti oratam posle so se izucuva ili otvori na brainster vidi ja akademijata
Што мислите за мастербокс курсот?Поточно за дигитален маркетинг? На српски е курсот ама гледам доста позитивни коментари за него.И ме интересира дали Англискиот е неопходен подоцна за да се најде работа?
Semos,Seavus,Creative Hub.. Имаш повеќе, но не се исплатат искрено. Истото можеш да го најдеш на Udemy за 13 долари.