Ти благодарам ). Се мислам за Udemy но не знам дали ќе ми биде прифатено тоа и дали ќе можам да се вработам
Најбитно е да имаш знаење, секако и со Udemy имаш сертификат. А за практичниот дел, постојано има огласи на кои бараат практиканти. Ќе стекнеш искуство и ќе си аплицираш со тоа за entry level позиција некаде.
Двеве се да речам различни тро. ЕВе кај мене ако те интересира како функционира секоја апликација, страница,, игра... сакаш да работиш со документација и датабази, повели. Оваа професија последно време е многу барана и ок платена.
Обично сертификатите не ги земаат во обзир толку, конкретно за позицијата Software testing имаш светски признати сертификати, но то накнадно би го направил ко че стекнам искуство и доволно знаење во работата да ми стани рутина. Сега за сега ми беше потребно ментор да имам во текот на моето изучување, да можам да го прашам било што и да имам мотивација плус и обврска на некој начин да решавам задачи итн и да се осигурам дека сум на прав пат то шо го прам. Пробав сам да учам, не ми одговараше, иако сеа истото и да го учам, и малце сум понапред од Entry level, но ете сакав да платам и се запишав на една од академиите. Моето видување досеа се цело време достапни, трпеливи, убаво предаваат и сум целосно задоволен.
Sto ke kazete mislenje za producut menadzer,zboruvam za promena na kariera so 0 pozmavanje vo ovaa oblast Fala
Јас сама учев од Јутјуб пајтон и ескјуел. На факултет учев Ар. Обично сакам сама да чепкам. Но физички академии брејнстер и семос а онлајн CBThub. Тие се најквалитетните. Дата сајенс нема иднина веќе добар дел е автоматски со АутоМЛ и АИ така да не вреди многу на долг рок. Има и ГУИ софтвер дел е бесплатен дел е скап така да ни кодирање нема некоја иднина голема во дата сајенс.
Јас сум скоро до половина од академијата и сум задоволен од предавањата. Не се многу часови, но после самостојно мораш секако да вежбаш дома итн. Имам високи очекувања од академијава и после неа, па ќе видиме.
sega imaat za vo maj, no ne se uci html, css a za avtomatski testiranje se potrebni, toa ne mi e jasno
Доби одговор на било која начин? Јас се мислам за product/project менаџер во Brainster. Искуства anyone?
Кај нас оваа струка мислам и не функционира така добро. Можеби за странска фирма, на Upwork би успеале некако..
Искуства со Udemy академија што е онлајн? Дали некој следел конкретно курс за QA.? Гледам имаат попуст, дали вреди да се вложи и колкави се шансите за вработување? Дали вредат овие Brainster нашиве со цени до плафон? Колкави се шансите да се вработиш после завршувањето на академијата?
Еве ме и мене, некој искуство со Udemy? Истите смерови ги имат како Brainster i Semos така ли? Е сега јас сум студент на општествено подрачје на факс, немам никаква ни лаичка претстава, конкретно најмногу сакам да земам некој курс за да се вработам во иднина. Може од академијава да се оспособиш до тој степен на пример да работиш IT, marketing ?
Да. Ако одиш на нивната вебстрана има интервјуа со студентите и многумина од нив воопшто немале искуство во областа на академијата што ја запишале. Ми текнува на едно конкретно, таа била адвокат пред да стане програмер.