I jas gi imam poslednive tri dena po 1_2 na den I sega bas se vrakav od rabota I vo avtobus mislev ke mi pukne vodenjakot od pritisok mislam 5 minuti traea se prepotiv...pa pominaa sega nema nisto I jas sum za dve nedeli na kontrola do togas ke vidime... Pocna procesot a? Aj barem vo 9ti da vlezam samo toa molam boga
пепита и симонатино значи и вам ви се случува ова тогаш да не паничам тука некаде сме со термините, највероватно така треба да биде, јас секогаш кога пијам пепси ми се случува да ме држат болките по 20 мин ми се стврднува стомакот викам лелеле јас ке раѓам, и ја молам бога уште 2 недели нека седи после ако сака одма нека излезе.хехехехе поздрав и ве бакнувам
Curici moi jas imam edno prasanje do vas..... Ne deka neznam kako izgledaat kontrakciite no ova sabjle sto mi se sluci neznam vo koj rang da go smestam..... Vaka :....dodeka spiev me bolese ednata strana pa ajde vikam da se svrtam na drugata strana mozebi i smetam na cuclata moja ,i vo toj moment koga legnav na grb kako nekoj da me presece na meskoto t.e potocno kaj jajnkcite kako menstrualni bolki osekav i vo istp vreme konstantna bolka od minuta dve vo dolniot del od meskoto...nemozev da se svrtam dodeka ne se smirija bolkite.... Si vikam akde ke pocekam da vidam dali ke se povtorta toa bese nakaj 10 h i do sega nema nisto.....nekakvi promeni drugi nemam (mislam na iscedok ...osven belo pranje )..... Neznam dali da odam sega do bolnica ili ako se pojavat istite bolki do posle ili utre..... Go ima li nekoja druga toa pocustvuvano..... Ve pozdravuvam i vi posakuvam ubav den....
Sabatini mislam deka nema za sto da se grizis...toa od sabajleto najverojatno e bilo lazna kontrakcija.I samata velis deka se slucilo samo ednas,stom ne se povtoruva,nisto strasno.I jas imam sat pat takvi bolki,i ke si recam eve pocnaa bolkite ama nisto...
Ajde kaj tebe da pocnat da se olesnis pa nie ke pocekame uste malkicko......mislam deka si ti za olesnuvanje veke ili greska sum....nemas tickerce pa zatoa da ne pogresam....ako gresam mila ne mi zameruvaj....
Lele cuti,ne da sum za olesnuvanje,tuku ete bebus ne saka i ne saka da izleze.Terminot go pominavme pred 1 nedela Tuku ti opusti se i uzivaj,rano ti e,neka posedi bebus uste nekoja nedela
Сабатини мила,не се секирај. Убаво ти кажа Каталина, тоа се лажни контракции. Ќе се јавуваат до крај, си се спрема телото за породување. Немаш зашто да брзаш за на лекар. Уживај си и следи ги.Ако станат чести секако дека ќе идеш на лекар, ама сега немаш потреба. Лелеееее уште малце и ти ќе си ја гушкаш цуцката мала...
Fala za podrskata Silk mila,epten sum nervozna i nestrpliva denovive,nitu spijam kako treba,ni nisto...pritisokot mi e non stop visok me interesira kako se porodi ti,prirodno dobi bolki ili so provokacija?
јАС само што влегов во 38 недела...последниве 7 дена чуствѕвам такво стврднување на стомакот како да се испрчува бебето нагоре и чуствувам притисок долу и кај анусот како да турка.....тоа трае неколку секунди но се случува околу 3-4 пати дневно, без оглед дали лежам седам или стојам...после поминуваат сами од себе....додека трае тоа чуствувам и некоја остра болка која се протега на десната страна на стомакот од горе до долу....стомакот ми се изобличува и ми се крева на цела десна страна нагоре како да ќе ми експлодира.и имам чуство дека ќе ми попушти и бешиката па ке направам неља......ова се случува секој ден последниве денови......ништо не сум му кала на гин. а сеуште пијам мг и тоа два пати на ден по 250 мг.....што да правам? дали се ова лажни конракции или? помош...инаку со првото дете немав ваква појава.....ооххххх......
Лажни се, и нормално е тоа што го чувствуваш. Најверојатно бебето мрда па затоа чувствуваш затегања на една страна и како да ќе ти експлодира и се изобличува. (ехее јас на мојот пред крај веќе цел лакт му го фаќав) Вистинските контракции се зачестуваат на 5-10мин и не престануваат туку стануваат се` по болни. бтв. Не ти е време да престанеш со магнезиумот?
Породилни приказни па незнам...не ми кажал гин да престнам со мг...инаку тие контракции ми се смируваат и од мг...сум забележала...а зашто да не штетат нешто? и уште нешто да ве прашам од искуство, дали пораѓаат природно ако има наод на кандида албиканс и зголемен секрет....бидејќи и после терапија кандидата не ми се повлекува....или? гушкајте си ги бебушките....вашите маки завршија...
Породилни приказни Ах допрва почнуваат маките ама слатки маки се тоа Инаку да, оди природно пораѓајот нормално, и мене ми беа позитивни - негативни наодите за кандида, плус јас имав и уреаплазма ама ја лечев со антибиотици и на крај во 35та недела ми беа чисти сите микробиолошки брисеви. Ама на страна тоа, пишав веќе негде, нигде не ми побараа мајчина книшка, им дробев таму на сите за уреапласмата ама никој не се засегна посебно, инфекции се тоа многу чести и лесно се справуваат со нив докторите. Да не зборам за кандидата јас не познавам жена што не се мачи со неа. Така да немај гајле за тоа. А за магнезиумот знам дека накај 35та недела се прекинуваат за да може да контрахира матката слободно, да си ги чувствуваш контракциите природно да не доаѓа до забуна. Мене бар така ми советуваше докторката а знам и на Форко исто
јас сум 39-та недела,,,исто и мене ми се зацврстува стомакот како да ќе ми пукне,,,ако легнам на десно уште толку....ме боли од долу интимата,,непријатно се осеќам кога се вратм од една кон друга страна кога сум легната...денес неколку пати како да ме сечи,,исто како кога се добива менструација...плус и движењата на бебето ми се веќе како непријатни,,не можам исправена да стојам доколку ме сечи долу...утре треба да одам на цтг...и да напоменам имам лигав секрет...други болки немам,,,дали утре може да испадни да се пораѓам...или...?....краен термин ми е 01.12
^ според мое знаене женска ти си на прагот Прво имаш болки 39та недела си Имаш зголемен лигав секрет...сето тоа води кон Д денот. Аjде само со лесно нека е.