majkooo ... i cel den se osekam nekako nervozna i glavata.me mavna nabrzina pregi..sega vremeto se blizi za poragaj ama doprva znaci ke mi pocnat vistinskite bolki
фала срцко утре имам термин на болница па че видиме што че ми кажат што срејча сум јас можи и да ме вратат дома ухххх
прпаш прпаш аааа е се ближи нема кај да бегаш после колку е убаво кога че си ја имаш малата цуца до тебе мммм само да знајш
Xaaxaxaxa ме изнасмеавте слатко,бре женчиња Залосна да не се породиш пред нејзе,како сте со терминиве....м.....м. .на мекици ми мириса Ај со лесно убавици
Leleee lugje sabajlevo mislev ke me ubijat lazni bolki.Mislev deka dosol denot i taman ajde da go razbudam mm da odime vo bolnica bolkite prestanaa...ufff ajde veke i jas da si se olesnam..se izvinuvam za latinicata od mob.sum
devojce не се пофали по темиве дека се породи или грешка сум? Тss те нема нешто да не биле вистински? Со лесно..
Тука сум Овие последни денови мислам дека ми се најјјтешки.По цели денови чувствувам болки,но еве дуда абер си нема.Имам фора до 27ми (по менструација) иако повеќе ми одговара да беше како на тикерот ама што е тука е...
Ајде уште малку...на крај ли се откажуваш? Не си фер... Телото ти се припрема,кај и да е ќе биде... На цтг беше до сега?
Бев на цтг покажува по некоја контракција но јас во тој момент ништо не чувствував.Во труднички моабети имав пишано дека сега ми излезе проблем со притисокот,постојано ми е висок,па сега тоа малку ме плаши Но се надевам дека ќе се среди
Јас со првото бев со висок притисок,а супер поминав...башка и царски... Без проблем,компликации ,ништо ,дај Боже како мене да ти биде лесно... Се породив ,отоците спласнаа преку ноќ и притисокот ми се нормализира Се чудеа сите,секое мерење 120/80
Дечки кога почнавте да ги чувствувате овие контракции? Јас сум 26та недела и сега почнав да осеќам како ми се згрчува цел стомак и станува тврд ама не ме боли. Само како напнат го осеќам, ќе потрае 10-20 секунди и толку. Си мислев рано е за вакви контракции, баш ме плашат.
Може некоја искусна да ги опише вистинските контракции? Како грчеви? како менструални болки? Во кој дел од телото се јавуваат?
Jas Sega se vrativ od ginekolog, me isplasija bolki nokeska.Moive bea vo gorniot del od stomakot, kako menstrualni bolki, ke me stegne pa.ke.me pusti po nekoe vreme. Kako stomacen virus koga imas. Doktorkata mi rece deka moze da se kontrakcii ili grcevi zs bebeto se svrtelo nadolu i mava na gorniot del.Da gi sledam da ne se na intervali.Sega ke.odmaram pa ke vidam so ke bide.Vika deka nekoi zeni do krajot na bremenosta imaat vakvi bolki, grcevi
Само што се разбудив со болки во половината и стомакот и коа ми текна дека не треба д аиам толку силни болки одма се расонив и еве паничам ... иначе сум 29 та недела али само што приметив дека последниве денови не сум пиела магнезиум Кажујте ваши искуства да се смирам малце ... Посебно ме плаши тоа што за недела дена идам до Грција а ако о таму осетам вакви болки ќе умрам од страв
И јас до сега не знаев дека тоа стврднување на стомак всушност е контракција.. Јас тоа стврднување го имам одамна...не ми текнувама ама можеби од почеток на 8 месец. До сега немам правено цтг ,кога треба да се почне и задолжително ли е при крајот да се прави цтг
Па кога одиш на контроли во 9 месец... јас првото цтг го правев во 37 недела, сега веќе сум во 39, вчера правев второ. По потреба се прави.
На крајот на бременоста, без разлика каде ќе се породувате, се прави цтг за да се види дали има и колкави се контракциите, како и срцето на бебето. Горното го покажува чукањето на срцето, а долното контракциите, на колку мин се и која јачина. Добро е пред цтг да се јаде половина час претходно нешто благо за повеќе да е активен бебуш, а не поспан