Jas pravev od 36, sekoj 2-3 dena. Veke na krajot odev sekoj den (osobeno shto imav i nadminat termin). Moj sovet e da odite pochesto...nishto ne gubite osven vreme.
Здраво јас сум 36 + 1 ден .. незнам дали се ова контракции прва бременост ми е но чуствувам само потреба за по голема нужда и половината ме боли и бебето како турка надоле еве така е два дена ама друго ништо не ме боли незнам што е и како треба да чекам во вторник дури сум за прво цтг Ве молам кажите ми. поздрав мамички на сите со лесно
Јас така дома 35 недела - лажни се, лажни се, и ако си почекав уште малку во купатило ќе се породев, хаха. Ме натераа од дома да одиме на болница инаку јас цело време мислев дека се лажни контракции да не ве плашам, јас сум посебен случај, хаха
Хахаха можеби и јас така ке бидам незнам ни јас какви се контракциите ни кај треба да боле ни ништо мене се ми е нормална болка
@justalady1 ,единствено мене што ме натера да се јавам кај мојот доктор беше тоа што почнаа контракциите да се случуваат на интервал. Значи на 5мин ќе осетев стегање на матката и болка.... ама болката не беше јака, затоа мислев лажни се. И оп ма болница , 6 прсти отворена, хехе
Zenski me fakaat bolki na tri minuti polovinata I napred levata strana dolu ... kazete smeam nesto da se napijam bev utrovo na doktor mi rekoa ne sum otvorena I rano e za raganje a mn me boli nemam mira... Pomagajte
Toa e bilo sabajle moze sega si pocnala da se otvaras,otidi pak neka te pregledaat,bremenosta e nepredvidliva moze za brzo vreme da se otvoris a moze i obratno
@Duomna а водењакот пукнат ли ти е ? Чепот ти падна ? Јас цела недела имав лажни болки прво на 2 саати а после и на 5 минути , меѓутоа на крајот го надносив 5 дена плус од термин . На породување отиднав со 7 прста отворена , а сепак немав паднат чеп и пукнат водењак .. се породив со провокација . Сепак оди на доктор како што ти кажа членката погоре , бременоста е непредвидлива . Со среќа и со лесно да поминеш ( небитно дали сега ќе родиш или друг ден )
Bev sega mi napravija CtG ama ne pokaza nisto .... bar nesto da znaete da zaspijam polesno ke mi bide
Ако ти е од помош Ко ке имаш вистински болки нема да помислиш на форумов а не пак да можеш да пишеш Мислам не е кај сите до толку нормално има и исклучоци
Апчиња никако. Тоа си е природен процез што секоја жена го искусува. Ќе издржиш. И јас 3 дена пред да се породам имав огромни болки навечер па поминуваа ама издржав. Штом ти почнале вакви болки ќе се породиш кај и да е. Кај мене доаѓаа па ги снемуваше и така неколку денови, накрај почнаа оние вистинските и знаев дека тоа е тоа бидејки не престануваа.
Me fatija vo 22h na 13.02 na tri minuti I vo 12:30 na 14.03 na svet donesov zdravo masko bebusce Pa mi pocnale vistonskite za nekoj saat se porodiv
Мешиња , цел ден имам стегање и пуштање на стомакот од сабајле , не ми се на 10 или 15 минути , некогаш на пола саат , а некогаш на 10 мин . Тоа стегање трае околу минута. Сум имала и претходно ама еднаш или два пати во денот , од сабајлево ми се почести. Има простор за паника? Инаку сум 37+1
Чим не се на ист интервал не се вистинските, туку се припрема матката за некоја недела две да дојдат вистинските... нема простор за паника и да се вистински чим си веќе во 9ти влезена
Простор за паника нема, ти се спрема телото за породување мене прво преку ден ми почнаа, после во тек на ноќ, си викав готово е, и така секоја вечер го замарав мм пред легнување за после сами да престанат. Сега неколку ноќи по ред страшна болка долу, значи не кај јајниците, туку кај што ќе искача бебето, особено ако е поактивно. Цело време во глава ми се зборовите дека ќе знам кога ќе дојдат вистинските болки и заспивам. Уште ги чекам, а од 36та недела ми е како кај тебе. Битно прати си ги движењата на бебушот и само смирено
Женки некaде прoчитaв декa oние лaжните кoнтрaкции брекстoн или кaкo и дa се викaт пoчнувaле oд 20тa неделa и декa биле безбoлни. Oвa тoчнo е? Oти јaс имaм некoе чуствo нa стегaње и пуштaње нa мaткaтa aмa не ме бoли ич. Мoжнo е тие дa се или нештo другo е вo прaшaње?