Neredovni bolki vo stomakot a nekogas i vo polovinite od vcera, od utrovo proliv i gadenje. Data za poroduvanje 11 avgust, inaku vtora bremenost mi e. Vo prvata bremenost nemav vakvi bolki, me ubeduvaat deka se lazni kontrakcii no ima li nekoj so slicno iskustvo?
Nekogas se na 5 minuti nekogas na 20 a nekogas i 1 cas ako ne se smirat sekako ke odam na dezuren, no ne traat poveke od 10-15 sekundi zatoa mi velat deka se lazni kontrakcii
Јас две деца родив , и со ниту едно од двете немав буквално никакви болки .. А со второто отидов на породување со 7 прсти отворена , ако си поседев дома уште некој саат , дома ќе родев . Двете ги надносив по 5 дена плус од термин за породување . Двете породувања ми беа со провокација и со двете во болница ми пукаа водењак .. на ЦТГ болките ми се регистрираа 30 минути пред породување . Пред тоа , мртва природа - права линија скроз . Зошто , не знам , веројатно таков организам имам . Сега со третово ќе видиме како ќе биде .
Zdravo zenski Mene denovive me utepaa Braxton, 31va nedela sum ama nemam raat. Ne se redovni, ne bolat ama epten se nezgodni i dosta pati na den mi se slucuvaat. Pijam tecnosti, magnezium 500, b6 ama dzabe . Ke me utesi nekoj deka ke prestanat ili do kraj vaka da se naviknam na novata realnost
И јас многу течности пијам, и магнезиум грам на ден, има денови послабо а има кога по 20 пати ќе осетам. Очигледно не се штетни јас веќе 3 недели секојдневно ги имам и веројатно и до крај ете ти утеха
Lazni kontrakcii imav samo 2 dena i mi prestanaa no koga otidov na doktor me zadrzaa 2 dena tamu za da me kontroliraat. Vidoa deka se e stabilno i me pustija.
Здраво, јас сум во 32+2 и денес од 17 часот осеќам како стврднување на стомакот во долниот лев и средишен дел. Се јавуваат и со мрдање на бебушот. Немам болка, туку нелагодност, непријатност, се појавува ова стврднување пред 2 часа и сега пак. Грбот не ме боли, пијам магнезиум 2*370 мг и двапати на ден бедоксин. Дали се ова лажни контракции или да одам на дежурен? Ве молам за одговор и ваши искуста.
I mene mi e taka denes od popladnevo (32+6). Imam primeteno deka koga e promenlivo vremeto i vrne mi e vaka. Lazni se ne se sekiraj. Jas otidov taka na dezuren prethodniot pat i mi rekoa deka se lazni da ne se sekiram (se dodeka ne se proprateni so menstrualni bolki). Mi rekoa da se napijam dijazapam i da odmaram. Se nadevam ti pomognav malce
Фала ти MinnaAnne. Ми се смирија во текот на ноќта. Да напоменам дека вчера и си седев под клима малце така повеќе и имам рез од претходен царски. Со првото беше итен царски и не осетив ништо,сега ми е се ново. Денес ќе одмарам повеќе и ќе видам како ќе биде.
јас сум 26+3 и имам некои менструални болки веќе една недела незнам дали сум настинала или се некои лажни контр ве моламмм за советтт
Kakvi se tie lazni kontrakcii so cuvstuvate? Dali mozi nekoj da objasni podetalno Promer jas sum 22 ta nedela i cuvstvuvam samo na vecer silno kako da me udira bebeto na matkata najdolu durii i podskoknvam Dali toa e bebceto ili se takvi lazni kontrakcii
sigurno e bebeto, laznite kontrakci se kratko stvrdnuvanje na stomakot i koga ke ja promenis polozbata po nekoja sekunda pominuvat, jas osekam samo vo spienje dokolku sum na grb podolgo vreme.
Zdravo 33 ta nedela sum i deneska osekam steganje na stomakot na dolniot del neznam dali toa se laznite kontrakcii ili bebe so mava osekam kako koga imam dijarea i se prepotuvam kratko trae i se pojavuva od vreme na vreme okolu 5 pati na den a nautro imam dijarea
Значи претпоставувам и мене тие ме снашле ) Мене ми се случува одеднаш да ми се стврдне долу стомакот и за кратко сам ќе пушти или ако станам или сменам положба.Иначе сум 23 + 6.Претпоставувам тоа е???Поздрав девојки