Споделувајте рецепти за здрави и вкусни смутиња и шејкови кои помагаат во процесот за слабеење и истовремено даваат енергија и прават детокс на организмот. Денес си купив екстра добар блендер па сакам да испробувам нови вкусови на него
Сега ја видов темата Па ај да го напишам моето омилено смути Потребно: 1 до 2 шољи замрзнати вишни 1 до 2 шољи замрзнати јагоди 1 до 2 шољи замрзната аронија (ако немам аронија ја прерипувам) 2 банани 1 портокал Сите излупени состојки се блендираат до дека не се добие потребната смеса. Можете да вклучите некои додатоци од јаткасти плодови
Кришата е одлична змена за банана. Јас не смем често да консумирам банана, ја заменив со круша и баш го два оној сврзувљчки-кремаст ефект. Задоволна сум ептен. На моменти бев очајна дека нем да и најдм замена на бананата, ама супер поминува и со круша. Пробајте.
До ист заклучок имам дојдено и јас. Круша е одлична основа за смути. А за кремаст ефект нема подобро од авокадо. Доволно е четвртина зрело авокадо. Не го менува вкусот, го прави совршено кремасто секое смути и додава на нутритивна вредност.
Во последно време овој рецепт го правам: еден поголем портокал, еден лимон, малку бибер, малку повеќе цимет, една лажица мед, куркума(турмерик) и ѓумбир + вода. Повеќе искача како сок, не е баш густо како друго смути, ама преубаво е и освежително.
Со банана и замрзнато овошје е наједноставно....може и мед, сируп од урма ако сакаш поблаго. Спанаќот инаку не би требало да се осеќа, секако ако е добро измиен.
Општо гнасен ми е, а ми треба да го внесувам, слабокрвна сум. Дали сугестивно некако, со банана пробав да го измешам, грдо ми беше. Ќе пробам вака со уште нешто..
А по колку спанаќ ставаш, да не е премногу? Јас по 3-4 листа максимум имам ставано и не се осеќа ич. Може да пробаш и со беби спанаќ, можеби помалку ќе се осеќа.
Па барем додека да се навикнеш пробај со помалку. Поарно мала количина, отколку да ти се гади и со сила да пиеш. Не бива така. Со тек на време ќе видиш до која количина можеш да толерираш
Јас ставам една банана, 3 листа спанаќ и мед, а некогаш знаев и замрзната јагода, мене преубаво ми беше вака и баш не се осеќа спанаќот, пробај
Ова е мојата златна комбинација: цеден сок од еден портокал, банана (или круша), 3-4 листови спанаќ, 1/4 авокадо, мала лажичка овес, мала лажичка семиња зависи што имам (сончоглед, лен) и пола лажичка мед. Најбоље смути евер ми е ова. Пробај со сок од портокал, може да биде значително повкусно.