Од тука грабнав идеја http://www.kafepauza.mk/zivot/pet-vkusni-idei-za-smudi/ па сега што е што не е Вистински рецепт за смуди и какво потекло имало во составот не знам
Јас во Nuttri Bulletot си ставам 1 банана,1потрокал,1 јаболко,1цвекло и понекогаш додавам вода..Има прирачник за рецепти и од таму некогаш зимам рецепти и правам.Ми текнува летово когабев во Германија во Starsbucks пробав прекрасно smoothies од шумско овошје.Исто вакво пробав во Мекдоналдс само од ванила и јаготка,прревкусно
Има ли некој правено смуди со житарки, да каже како го праве, што се се става... Или некој да каже нов рецепт ?
секое утро пијам и цел ден се чуствувам како да летам... 1. круша, јабука и портокал најдобра комбинација... 2. грејп, киви, портокал и авокадо.... 3. цвекло, спанаќ и гранка од целер...
Јас секое утро си пијам смути со ленено семе, куркума, млеко, банана, мед и маџун.. Пробајте ептен е вкусно
Мисс. Н многу добра комбинација што мајка ми ја користи исто... куркума и ленено семе исто така се многу добри за телото.. здраво е и со нив се исфрлаат сите токсини што ги имаме во организмот... исто така има сега нови чиа семки кој исто така се многу добри слични на лененото семе...
Моментално пијам смути од : грст спанаќ,1банана,4-5 урми,малку мелено ленено семе и чаша сок од портокал Преубаво е
Баш ќе ги побарам, си викам има во виталиа или поголемиве маркети.. Вкусно е, а и добро за имунитетот јас повеќе за тоа ги пијам..
А исто така многу битен момент е и забрзувањето на метаболизмот.. јас како што имав проблем ми се среди
Ставив во блендер јагоди, малини, 1 праска, ленено семе, јогурт баланс и 3 коцки чоколадо за готвење. Освежително и здраво. Вчера изблендирав само јагоди, јогурт, ленено семе и чоколадо, многу вкусно.
Nuttri Bulletot mi e najiskoristeno nesto vo kujna omileno nasabalje mi smrznata praska i mandarina, morkov, malku slatka pavlaka i namesto voda stavam sok od portokal Ili koga sakam nesto po blagicko stavam smrznati jagodi, ladno mleko, pola banana i topka sladoled mh mh