Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Cокови во блендер (Smoothies)

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од wolf4e, 15 ноември 2011.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.700
    Допаѓања:
    168.328
    Јас го имам и го користам буквално цел ден, ставам и потврди работи (пр. јаготки секогаш ставам замрзнати) и мели буквално се. Најмногу за ленот ми се најде си го мелам таму, за сокчиња, каши, за се. Онака мазно убаво прави.
    На моите не им е омилен, ама на сметка на тоа јас го користам секој ден.
    Можиш, имам пробано и така, само со интегрални бисквити 3 ставив од брусница и беше добро плус додадов лајче лен и малку цимет (лен + цимет ми се задолжителни)

На Fitteen му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.352
    Ownke јас ова го најдов на интернет и вака направив :
    добро испадна.
    Фала ти на одговорот

На Osamena devojka и theowndemon им се допаѓа ова.
  3. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.152
    Допаѓања:
    13.516
    Ove
    Ovesni snegulki nemas potreba, mozes med, jabolko... jas dosega ne sum stavila vo smuti ovesni snegulki

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.352
    Jas staviv i mnogu vkusno ispadna.Vkusno e so med?Pred se mi e da e hranlivo i zdravo

5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.700
    Допаѓања:
    168.328
    Оф, јас пак да се замешам, имам ставано и мед и тоа било еден од најубавите нешта што ги имам ставено само моментално немам мед па него ставам. :inlove:

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.352
    Taman rabota,ne se mesas.Si vodime diskusija.

На theowndemon и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.152
    Допаѓања:
    13.516
    Med mozes vo sekoja kombinacija da stavas. Na sokovite im dava dopolnitelna blaazina a vo isto vreme e zdravo. Probaj I vidi :)

На Osamena devojka, theowndemon и Feminka22 им се допаѓа ова.
  8. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    Ме интересира дали во нутрибулетот ставате мраз? Може да го крши, пример заедно со другите состојки?

На Osamena devojka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.212
    Допаѓања:
    4.890
    може

10. k.a.j.a

k.a.j.a Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    34
    женски... читам по рандом страни на нет рецепти за смути, многу користат greek yogurt.... тоа доаѓа нешто ко нашата павлака (бидејќи густо ми изгледа), или сосем друго е? :)

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.551
    Допаѓања:
    201.684
    Мoжеш слoбoднo oбичен јoгурт дa кoристиш. Нa зaпaд тoa greek yoghurt е нaјблиску дo нaшетo киселo млекo, немa врскa сo пaвлaкa.

На k.a.j.a и joy1 им се допаѓа ова.
  12. ninorta

ninorta Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    176
    Банана и млеко ммммм

13. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    2.957
    Ќе прашам нешто што можеби не е баш директно со насловот од темата но сепак е во сродна врска (трети братучеди) хаха.

Видов го споменувате нутрибулет. Неодамна чув дека не се препорачувало мраз да се става, една типка ми кажа као на другарка ѝ се расипал нутрибулетот од мраз што ставила...

Исто така би сакал да ми каже некој дали да се насочам исклучиво кон нутрибулет или да си купам нешто поевтино а исто така добро? Моментално немам фонд од 100 евра да дадам за нешто такво, си имам други приоритети, а истовремено ми е потребен блендер за да го нормализирам начинот на живот и исхрана.

14. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    @theunforgiven прв пат слушам дека не треба мраз да се става, а ако не се лажам го имам исчитано цело упатство и не сретнав такво нешто. Го имам тој со моќност од 900W и сум презадоволна. Јас во смути најчесто ставам замрзнато овошје, коцки замрзнат спанаќ, со посебниот додаток мелам кафе, сум ставала мраз и што ли уште не и ене го добар е. Претходно имав блендер на Philips и тврдам дека има разлика.

Пред некое време на нет сретнав реклама и за некој Нутри Практик (немам искуство со овој, ниту пак познавам некој што го има или користел) со одлична моќност, цена, а како што гледам оди со сите додатоци и плус 2 години гаранција. Не знам дали е подеднакво добар, ама мене вака на изглед да не речам ама ист ми се гледа.

На ruruk и theunforgiven им се допаѓа ова.
  15. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    2.957

Да, и јас го имам видено тој Нутри Практик. Вчера видов еден друг ама цената каква му беше, уф! Некои 39.000 + денари... Чудно. Кој знае што прави, може и сам те храни хахахахаха со раче роботско, за тие пари...

16. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    14.419
    Јас од Нитрибулетот сум презадоволна. Супер е за смути, кај нас врти по цел ден. Реално, никогаш не би изела цела банана, рака спанаќ, 10 зрна аронија, праска, круша, чиа, ленено семе и семки од тиква за еден ден, ако го немав блендеров. Мајка ми става и житарици, па го јаде како каша. Ако си на диета ( па и да не си) можеш да си правиш енергетски бомбици- превкусни, а многу здрави.
    Инаку сум мелела јатки, бисквити, ориз, си правам повремено цедевита со дробен мраз и немало никаков проблем. Не сум имала друг блендер за да споредам, но овој е одличен. Ако си во можност ( на рати, со картичка...) обавезно купи го.

На Mihaela91, theunforgiven и Artemission им се допаѓа ова.
  17. AnnaR

AnnaR Нов член

Се зачлени на:
    28 јуни 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    И јас го користам нутрибулетот и супер задоволна сум. Моментало ова ми е хит смути ама јас му ставам и малку боровници за боја и витамини :) goo.gl/WKOsYX

18. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    6.800
    И јас летово се опседнав со смути, посебно ова ми беше омилено:

Greek yogurt (незнам како да го преведам на наше, ама како павлака е, и е многу вкусно во комбинација и со други јадења), капинки, јагоди и праски замрзнати, и евентуално сладолед од ванила или јагода, ако се наоѓаше дома :inlove:

19. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    Зошто не го земеш нутри практик 4000 ден јас го имам и сум задоволна премногу мислам дека е идентичен со булетот и стига за мн брзо мене за три дена ми стигна ќе ти пратам линк во лп :*

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Кажете некој смути со овесни снегулки за на утро ???