Јас го имам и го користам буквално цел ден, ставам и потврди работи (пр. јаготки секогаш ставам замрзнати) и мели буквално се. Најмногу за ленот ми се најде си го мелам таму, за сокчиња, каши, за се. Онака мазно убаво прави. На моите не им е омилен, ама на сметка на тоа јас го користам секој ден. Можиш, имам пробано и така, само со интегрални бисквити 3 ставив од брусница и беше добро плус додадов лајче лен и малку цимет (лен + цимет ми се задолжителни)
Ownke јас ова го најдов на интернет и вака направив : 1/2 парчиња Банана 1 грст Замрзнати јагоди 2 голема/и лажица/и Овесни снегулки 100 мл. млеко и пола чаша вода добро испадна. Фала ти на одговорот
Ove Ovesni snegulki nemas potreba, mozes med, jabolko... jas dosega ne sum stavila vo smuti ovesni snegulki
Оф, јас пак да се замешам, имам ставано и мед и тоа било еден од најубавите нешта што ги имам ставено само моментално немам мед па него ставам.
Med mozes vo sekoja kombinacija da stavas. Na sokovite im dava dopolnitelna blaazina a vo isto vreme e zdravo. Probaj I vidi
женски... читам по рандом страни на нет рецепти за смути, многу користат greek yogurt.... тоа доаѓа нешто ко нашата павлака (бидејќи густо ми изгледа), или сосем друго е?
Мoжеш слoбoднo oбичен јoгурт дa кoристиш. Нa зaпaд тoa greek yoghurt е нaјблиску дo нaшетo киселo млекo, немa врскa сo пaвлaкa.
Ќе прашам нешто што можеби не е баш директно со насловот од темата но сепак е во сродна врска (трети братучеди) хаха. Видов го споменувате нутрибулет. Неодамна чув дека не се препорачувало мраз да се става, една типка ми кажа као на другарка ѝ се расипал нутрибулетот од мраз што ставила... Исто така би сакал да ми каже некој дали да се насочам исклучиво кон нутрибулет или да си купам нешто поевтино а исто така добро? Моментално немам фонд од 100 евра да дадам за нешто такво, си имам други приоритети, а истовремено ми е потребен блендер за да го нормализирам начинот на живот и исхрана.
@theunforgiven прв пат слушам дека не треба мраз да се става, а ако не се лажам го имам исчитано цело упатство и не сретнав такво нешто. Го имам тој со моќност од 900W и сум презадоволна. Јас во смути најчесто ставам замрзнато овошје, коцки замрзнат спанаќ, со посебниот додаток мелам кафе, сум ставала мраз и што ли уште не и ене го добар е. Претходно имав блендер на Philips и тврдам дека има разлика. Пред некое време на нет сретнав реклама и за некој Нутри Практик (немам искуство со овој, ниту пак познавам некој што го има или користел) со одлична моќност, цена, а како што гледам оди со сите додатоци и плус 2 години гаранција. Не знам дали е подеднакво добар, ама мене вака на изглед да не речам ама ист ми се гледа.
Да, и јас го имам видено тој Нутри Практик. Вчера видов еден друг ама цената каква му беше, уф! Некои 39.000 + денари... Чудно. Кој знае што прави, може и сам те храни хахахахаха со раче роботско, за тие пари...
Јас од Нитрибулетот сум презадоволна. Супер е за смути, кај нас врти по цел ден. Реално, никогаш не би изела цела банана, рака спанаќ, 10 зрна аронија, праска, круша, чиа, ленено семе и семки од тиква за еден ден, ако го немав блендеров. Мајка ми става и житарици, па го јаде како каша. Ако си на диета ( па и да не си) можеш да си правиш енергетски бомбици- превкусни, а многу здрави. Инаку сум мелела јатки, бисквити, ориз, си правам повремено цедевита со дробен мраз и немало никаков проблем. Не сум имала друг блендер за да споредам, но овој е одличен. Ако си во можност ( на рати, со картичка...) обавезно купи го.
И јас го користам нутрибулетот и супер задоволна сум. Моментало ова ми е хит смути ама јас му ставам и малку боровници за боја и витамини goo.gl/WKOsYX
И јас летово се опседнав со смути, посебно ова ми беше омилено: Greek yogurt (незнам како да го преведам на наше, ама како павлака е, и е многу вкусно во комбинација и со други јадења), капинки, јагоди и праски замрзнати, и евентуално сладолед од ванила или јагода, ако се наоѓаше дома
Зошто не го земеш нутри практик 4000 ден јас го имам и сум задоволна премногу мислам дека е идентичен со булетот и стига за мн брзо мене за три дена ми стигна ќе ти пратам линк во лп