Немам зборови презадоволна!!!! Ја купувам од DM. Совршенство!! Ajten DELUX мислам вака се вика парфимеријата, кај Јавор е одприлика.
Не, класична камена пудра. Мислам дека едната од нијансите беше како транслусцентна и таа ја користев.
Ajde devojki pomos ako moze... ja kupiv tecnata pudru od Catrice broj 4 potemnata, iaki mi odgovarase momentalno i 3kata.. no od lricina sto ke potemnam sega letovo. Seuste ne sum ja zapocnala samo pri kupuvanjeto ja staviv na liceto cisto za sporedba. Sega mi e temna znam. Dali odkako ke ja nanesam taa bi smenila boja... da ja mesam so posvetla sega ili da ja zamenam so posvetlata pa da ja mesam so potemna. Sto mi predlagate???
Мене Катрис ХД ми оксидираше, ја имав најсветлата нијанса. Не знам дали навистина оксидира, но тоа беше случајот кај мене. Многу ли ти е светла посветлата нијанса? Не знам, за да не му ја мислиш многу, можеш да си купиш посветол тонер за пудра - има во ДМ од Алверде и од Катрис и да си ја мешаш пудрата со него на секое нанесување за да ја осветлиш. Мислам дека така ќе ти биде во ред.
Ако можеш замени ја за првата, таа е стварно светла, па мешај ги. Инаку и мене ми оксидираше доста без разлика која подлога ја користев. Ако случајно не ти ја заменат тогаш како што ти предложија земи осветлувач, мислам дека тоа ти е најисплатливо.
@Elence93 @Mishela kolku odprilika kosta toj osvetluvac za pudra do sega ne sum koristela takov? I ovaa od catrice 4kata mislete deka nema da osvetli na liceto uopste? Ne se razbiram mnogu vo kozmetickite vestini pa zatoa moze i glupi prasanja postavuvam
Дека ке осветли нема сигурно, штом оксидира може да потемни. Од Алверде капките се 129 ден, а Катрис 239ден.
Auu ke a vrakam togas...i da potemnam sig nema da bidam takva boja hahaha.. sega posvetlata bar da si ja iskoristam. Fala vi mnogu na sovetite
Штом можеш да ја смениш, смени ја. Барем подолго време ќе ја користиш посветлата, па ако поцрнеш ќе си земеш од капките за затемнување и немаш гајле
@maaraa96 Пудрава, како и сите производи на Catrice ги има во сите dm маркети. Цената е околу 400 и нешто, скоро 500 денари. Еве каде се лоцирани продавниците: https://www.dm-drogeriemarkt.mk/mk_homepage/dm_filialen/