Не знам за Мк, ама не вреди дефинитивно по ова на сликата. 55€ евра е, на попуст моментално околу 47€.
кое од Rare beauty го имаш? Јас го користам Hope и баш барав некое што ќе одговара од овие. А и ги немаше во Ист Гејт
И јас го имам Hope. Можеби ќе ти одговара 020 Peach breeze иако нема официјална замена за Hope. За 010 On cloud pink знам дека е замена за Happy.
Јас не сум била во ДМ во скоро време, другарка ми кажа дека имало две нијанси само од руменилава ама заборавив да прашам во кој ДМ.
Catrice е сјакот, plump it up мислам пишуваше, мало цилиндрично шишенце. Можеби се повлечени веќе, одамна не сум се свртела накај делот со сјаеви на нивниот штанд.
Soft glam filter stick glow booster Го купив 020 light medium, има три нијанси, 010, 020 и 030. Мене 010 ми е светла, 030 темна, 020 мислам е таман. Се мислев меѓу стикот и течната пудра, ама го зедов стикот за да го пробам, па ако е ок, да ја земам и пудрата. Според мене, не е за мрсна и комбинирана кожа, односно не е за оние што сакаат матирана кожа. Дава сјај како на слика од инста со филтри, веројатно оттаму е името. Изедначува тен, дава сјај, ама покривност нема, ББ кремот на Балеа повеќе покрива од стиков. Мислам дека ќе ја купам и пудрата, ми се допаѓа ефектот што го дава, оти не ми се познаваат ни пори ни брчки, што не е случај со повеќето пудри или ББ креми, како цемент да имам на лице. Не ми пречи што не е покривна, ама во лето како ќе биде, не знам. Ама барем зимава ќе ми користи за свежина на лицето. Soft glam baked blush, нијанса 010 On Cloud Pink е супер, го препорачувам, доста е пигментирано, има и светки. Во принцип сакам вакви руменила, досега сите на Catrice ми се погодиле. @GirlVolley заборавив да те тагнам.