^ со оглед на тоа дека ништо од козметикава не е скапо, повеќе од 200-300 не верувам дека се маскариве.
^ И мене тоа ме интересира. Сања, известувај ако случајно наминеш прва, во кој ДМ ќе ја најдеш. Мене во план ми е следната недела да поминам, освен ако не сменам план до крајот на неделата. Ќе пишам и јас во секој случај иако некако си мислам дека ја нема, не би сакала да се разочарам и да се надевам премногу.
И тука да пишам. Земав денес оваа На моите ретки, кратки трепки, колку што ја нанесов за кратко, во еден слој, убаво ми одговара. За цена од 270 денари одлична е.
Ја пробав во 'од, супер ми изгледа, следно неа ја земам Околу 300ден беше мислам.... Го пробав камуфлаж коректорот (на рака ватсоевр) и ми се виде некако густ, тежок за нанесување + ми ги истакна сите пори на дланката...ваков е и на лице или....? Иначе е околу 205 ден.
Моира, таков е густ коректорот, ама на лице кога го нанесуваш над подлогата за шминка е супер. Се губи густината која ја приметуваш кога го нанесуваш така „на суво“. Покривноста му е одлична и мене барем ми изгледа дека не ми ги истакнува порите или сувите делови додатно, посебно областа околу очите која ми е многу нежна. За цената е и повеќе од одличен, можеби не е како Артдеко, ама е доста сличен на него.
Мислам дека беа околу 300-400 денари така нешто... Најубаво да си отидеш на лице место да си видиш, пошто во некои продавници има помалце негде повеќе избор на палетите.
Мислам дека беа околу 300-400 денари така нешто... Најубаво да си отидеш на лице место да си видиш, пошто во некои продавници има помалце негде повеќе избор на палетите. [/quot Во ГТЦ немаше денес ни една палета на сенки
Баш вчера застанав на нивниот штанд и ги видов, ама да пукнам цена сега не се сеќавам. Инаку во ДМ на бит пазар.
Интересен текст прочитав вчера, во врска со штетните хемикалии во козметиката што ја користиме. Направиле апликација каде може да се проверуваат производите, но тоа што ми привлече внимание е следното: Па има една табела, каде забележав дека производите на Catrice и Essence исто имаат 44% штетни хемикалии. Бидејки Catrice неодамна дојде кај нас и гледам дека е многу популарен воглавно заради ниската цена, размислете колку сакате да ги нанесувате овие два бренда на вашето лице.. Линк од целиот текст: http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=7&vest=17346
Има мислам слична цена со кармините, 200 и некој денар. И мене ми се допадна, ќе го купам наредниот пат.
Не сите производи на Catrice содржат штетни хемикалии. Баш проверив неколку кои ми беа при рака (Mini max mascara, Camouflage cream, некој од Ultimate кармините, Blush - Pacific beauty, The nude palette) и само руменилото имаше една состојка која беше наведена на листата како штетни. Секој производ со подолг рок на траење содржи конерванси. Парабените од кои толку се крева паника, се додаваат и во исхраната и се користат во фармацевтиката. Нема да навлегувам на долго и широко, не е ова темата. Него, друго сакав да кажам. Сега видов дека Catrice го тргаат од продажба Камуфлаж кремот, кој е прекрасен, како и Ultimate кармините кои исто така се супер според мене (уствари, ги тргнаа од продажба кон крајот на август, но кај нас се уште ги има). Еве ви линк од видеото: http://www.youtube.com/watch?v=uv-3xMadPFE
Изгледа не си разбрала убаво Не го тргаат од продажба Камуфлажот туку само нијансата 030 Rosy beige од истиот. Истото се однесува и на кармините, само некои нијанси се тргаат од продажба, останатите остануваат.
^ Не го гледав видеото до краj, немав време, само сликите на производите ги видов. Како и да е, ти благодарам за исправката, баш сега ќе го догледам.