Јас ја чекам Абсолут мат палетата, не сум многу по сенки ставањето, ама ме бендисаа боите... Па може да помине нијанса-две под линијата туш, да сменам малку.
Jас затоа бев уште вчера, да пикирам на раат што да си земам Помирена сум со години наназад дека овоj период се троши. Греота ми е да не искористам попуст
Да си ја земеш, од мене има пролазна. Не, сериозно е фина палета и за секојдневно шминкање и за вечерен изглед. Јас ги имам сите , ми остана уште онаа чоколадната да ја начекам и толку од мене со палетиве. Има да ја најдам, па мајка Јана да е. Ко Покемони - gotta catch them all.
Дојдов да ја пофалам палетава од catrice мат. Боите преубави со базата на авон не мрдаат. љубов ми е .
Јас вчера ја купив оваа база за сенки на Катрис ја има ли некоја користено од вас , се надевам дека е добра
@koritsaki јас ја имам базава и можам да кажам дека за тие пари е солидна. Кога ќе се нанесе и' требаат минута-две да се исуши комплетно за да може да се нанесува сенка. Лично мене површината на капакот ми ја остава малку „рапава“ за блендање, па пред да почнам да нанесувам сенки, ставам прво на цел капак бела/беж сенка за да ми се изедначи површината, а и многу ми помага техникава при блендањето, совршено се блендаат сенките. Ако не го направам тоа и останам само со базата, при блендање ми се прават ситни линии кај почетокот на окото Ама со некоја бела/крем сенка како база подлогава е супер. Мене ми издржува 8 часа без проблем, што и ми е доволно во принцип, бидејќи за на работа ретко ставам сенки, само за излегување, така што ми издржува цела вечер
@Sexybaby86 благодарам при крај ми е базава од Есте ама да ти кажам не сум воопшто задоволна , сенките убаво се нанесуваат но не е воопшто трајна за 3 часа линии ми се прават на очите и се собира сенката. Па за 20 евра колку што ја земав не вреди
Палетата на сенки apsolute matte e разочарување,иако комбинацијата на бои привлекуваат на прв поглед, имаат преслаба пигментација, никогаш повторно не би ги купила.
Ја купив јас пред некој ден од ДМ во Капитол, @ivancekitty. Денес видов дека ја има и во ДМ во Веро-Џамбо.
@Mishela @ivancekitty , под чоколадната мислите на онаа nudes? Ако е таа, МИшела кажи ми како си задоволна од пигментираноста? Нијансите на оваа најмногу ми одговараат за преку ден, затоа што се посветли од останатите палети, а гледам погоре пишале дека не се баш пигментирани.
Па само таа палета има „чоколада“ во називот, другите се обични нудс. Јас сè уште не сум ја пробала, не можам да дадам мислење, но сосема сум задоволна од останатите палети на Кетрис, па не се сомневам дека и со оваа ќе биде исто.
Јас ја имам и некако ми е просечна. Ниту сум ептен задоволна ниту ме разочара. Убаво е што има повеќе бои на една палета. Зелената си ја врши работата за покривање црвенило. Црвената што е за подочњаци некако мене не ми помага многу. Темната беж нијанса може да ти послужи за контур ако имаш порцеланско бела кожа бидејќи и на мојава светла кожа не се издвојува кога ќе ја нанесам. Средната беж е убава нијанса која не се издволува од бојата на пудрата. Најсветлата беж ептен се познава, но треба да внимаваш како ја размачкуваш за лицето да не ти изгледа смешно.