Мене и Ла Рош(сината линија, гелот за масна кожа) ми ја пресуши кожата. Искрено мене сите гелови по краток период користење ми ја сушат кожата, на почетокот до 2-3 пати миење се ок, после тоа сите исто ми делуваат. Затоа најдобро е гелот за миење да биде високо хидратантен, најбитно е на миење да не се исуши кожата, после што и да ставаш некако џабе е откако е пресушена. Планирам да го земам хидратантниот гел и лосионот на CeraVe што го препорачавте погоре откако ќе ми се потроши на Натура Сиберика зелената линија(за масна кожа). На толку години фалење редно е да ги пробам на моето мрсно(дехидрирано) лице. СПФ лосион од CeraVe дали има некој пробано, дали е ок за масна кожа?
Мене дека ми е погоден и само правам споредби со други. Пробај Effaclar H тој мене не ми ја суши кожата. Не ми е ни премногу мрсна, како некој зејтин, ама е комбинирана и не ја суши посебно па сега зимно време. Истото во комбинација со онаа зелената крема од Конопка.
Јас сега иако го купив гелот на Ла рош, не го користам зошто ми се здосади го земав за ќерка ми на неа ептен и одговара. Моментално користам една крема на Моса за миење лице, супер е ептен ми се погодени на Моса производите. Инаку да не сум надвор од темава, кремата на Cerave е со спф 25, малку е според мене особено за топлите денови
Јас го користам ретинол серумот и витаминот ц од оваа линија, во комбинација со тоник за лице (спреј е), и хидратантната крема и серумот од сината линија. За чистење користам горенаведениот зелен чистач од CeraVe и Himalaya (од друг производител), и sun cream како погоре но со 100 SPF. Природно кожата ми е нормална кон сува (на периоди), и чиста. Имав мали пори и blackheads на носот кои месечно ги чистам со маслен чистач. По месеци користење на производите забележав дека кожата ми е помека, позатегната и добив доста комплименти за "природниот сјај". Истотака производите се добра основа за хидратација пред и по шминка, само треба да се нанесат бар 20/30 мин пред шминката. Јас користам сосема минимална шминка од тип на tinted moisturised cream а не foundation, но другарките со по-тешка шминка се многу задоволни. CertaPhill е исто добра козметика со пристапни цени.
Нормална до масна кожа имам, но многу осетлива. Моментално го користам гелот на La Roche, Lipikar Syndet AP+ кој ми се погоди многу, но сакав да сменам. Не сум ги пробала Cerave, па кој би ми го предложиле од овие два ? Гелот што е за масна кожа се мислев многу да не ја суши кожата..
И двата се предобри кој и да го земеш нема да згрешиш. Зависи каков тип на кожа имаш. Јас имам комбинирана и двата ми одговораат.
Првото го имам и го користам за вадење на шминка од очи и лице. Второто го имсм користено исто и не ми ја сушеше кожата
За мрсна кожа поточно немаат јас ја земав оваа , Ама не ми се допадна, иако е течна пак тешка ми беше и ја дадов на свекрва ми
Мене овој гел не ми вади шминка од лицето. И тоа претходно посебно ја вадам маскарата со мицеларна и џабе, пак имам пудра кога ќе се видам на огледало. Претходно ефеклар дуо користев од ла рош и пак ќе си се вратам на него. Малце криво ми е оти не е ефтин гелов,фрлени пари.
Да , искрена да бидам мене исто не ми се допадна. Иако јас шминка вадам со др средство, ова го користев за миење на лице , не ми се допадна. Тој грл на Ла рош е каде каде подобар
Дали сте задоволни од хидратантната крема и гел за миење лице т.е оние од сината линија? Се мислам помеѓу синиот хидратантниот и овој со салицилна: А, ги има два изгледа, за сува и за нормална/комбинирана кожа.. или шо знам како? Anyone?