ChatGPT и иднината на вештачката интелигенција

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Lella, 22 јануари 2023.

1. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.164
    Допаѓања:
    11.790
    Сега сите од форумот што ја читаат темата, ќе одат за својот профил да прашаат. :D

А инаку овој чатов стварно е вмровец :rofl:, вечерва го прашав зошто е Скопје валкан град, ми одговори дека тоа се последици од мандатот на Данела Арсовска и дека новиот градоначалник не може да постигне одеднаш, но работите постепено ќе се средат, потребно било време. Чудно многу. :^)

На V/B/D 2020, Alex.T, bubemconia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    5.070
    Допаѓања:
    21.295
    “ChatGPT can make mistakes. Check important info.”

3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.719
    Допаѓања:
    139.232
    Не, бе.
    Еве, истото го прашав. :D
    • Лоша урбанизација
      Скопје многу брзо се прошири, а инфраструктурата не го следеше растот. Има премногу згради, а премалку зеленило, паркинзи, пешачки површини и системи за одржување.
    • Прашина и градежен хаос
      Постојано се копа, гради или руши. Дел од градилиштата не се покриени добро, па прашината се разнесува насекаде. Во сув период, тоа е огромен проблем.
    • Сообраќај
      Премногу автомобили за капацитетот на градот. Старите возила, метежот и недоволниот јавен превоз создаваат валкан воздух и црн слој прашина по улиците и зградите.
    • Недоволно чистење
      Комуналните служби не стигнуваат секогаш да исчистат сè редовно. Некои населби се одржуваат подобро, други многу полошо.
    • Ниска еколошка култура кај дел од луѓето
      Фрлање отпушоци, ќеси, шишиња, оставање кабаст отпад покрај контејнери — тоа реално многу придонесува. Ако секој втор човек фрли „само едно“, градот брзо изгледа запуштено.
    • Недостаток на зеленило
      Дрвјата не се само за убавина — тие задржуваат прашина, ладат и помагаат воздухот да биде почист. Во многу делови од Скопје има бетонизација наместо паркови.
    • Географската положба
      Скопје е во котлина. Во зима загадениот воздух и честичките потешко се раздвижуваат, па смогот и нечистотијата се задржуваат подолго.
    • Слаб систем на казни и контрола
      Ако ретко има казни за диви депонии, палење отпад или фрлање ѓубре, луѓето продолжуваат со истото однесување.
    Искрено, има и психолошки момент: кога луѓето гледаат веќе валкана околина, почесто ја валкаат уште повеќе. Кога местото е чисто и средено, повеќе внимаваат.
    Но Скопје не е без потенцијал. Градот има убави делови — Водно, кејот на Вардар, некои населби со многу зеленило — само што недостига долгорочно планирање и одржување.

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.164
    Допаѓања:
    11.790
    Bо 2-3 наврати ми ги брани вмро. Каде најде мене така да ми пишува... Ич не ги сакам ;(

На V/B/D 2020 и Alex.T им се допаѓа ова.
  5. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.164
    Допаѓања:
    11.790
    Џемини ги нарече ВМРО гниди, го обожавам.

На GirlLove, Alex.T, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    779
    Ова ѓубре не треба воопшто да се користи но сепак се останува на одговорност на корисниците ваквите случаеви за жал ќе бидат се почести нема овде никаква вештачка интелигенција туку техноспиритизам и коминикација со демони

https://www.cbc.ca/news/canada/new-brunswick/sue-open-ai-suicide-chat-gpt-9.7234630

https://en.wikipedia.org/wiki/Deaths_linked_to_chatbots

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    7.263
    Допаѓања:
    18.376
    Како што знам ако му пишеш такви мисли ти сугерира да се јавиш во Итна Помош....

Ама ништо чудно.

Затоа постојат психолози, психијатар и во МКД е табу тема

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Alex.T

Alex.T Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2018
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    318
    Јас еднаш го прашував за убиство во еден филм што го гледав ама тој изгледа не ме разбра и почна да ми пишува нешто во стилот: те разбирам дека ти е тешко... :D

На DS10, Panda00, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Julianne89

Julianne89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    148
    Го користев кога излезе за учење и поедноставување на теории, па почнав и “разговори” да имам со ВИ или слепо да верувам.

Но навистина почувствував дека ме прави поглупа, искрено, како да не можам да размислувам за себе или да се искажам. Па затоа се вратив на читање повеќе артикли, видео есеи и подкасти.

На MeowMeow, GirlLove и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  10. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.719
    Допаѓања:
    19.284
    :|

1654.jpg

На DS10 му/ѝ се допаѓа ова.