Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ChatGPT и иднината на вештачката интелигенција

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Lella, 22 јануари 2023.

1. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.117
    Колку повеќе го користам, толку поголема примена му наоѓам во секојневието, особено за учење. По тие предмети што комплетно сум се откажала од презентации, а не ми се читаат огромни учебници, му го кажувам името на лекцијата и како guidelines му ги давам поднасловите во лекцијата. Му специфицирам колку опширно сакам да раскажува, и со колку комплициран јазик. Читајќи го тоа што ќе го врати, правам забелешки за работи што не ми се јасни или сакам поопширно да објасни.

Одлично е за учење, зашто ми дава одговор на точно тоа што сум го прашала, место да барам по видеа или рандом места онлајн. Плус не постои стигмата околу прашања како пред професори, колку и да е глупо прашањето не е битно, ќе ти го одговори најнормално. :D

На крај барам да ми даде multiple choice и есејски прашања, му ги одговарам и оценува колку ми се точни. Не се потпирам баш на ова зашто некогаш неточните одговори ми ги смета за точни, ама супер е за вежбање. Верувам дека постојат и уште попрактични начини за учење со него, ама се немам разбуричкано. Сепак ако немате пробано да учите со него, ова нека ви е поттик да пробате. :lol:

На Alex.T, Angie1432, Hija.de.la.luna и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Дечки, ChatGPT стана мој личен тутор за програмирање. :D

Кога заглавам при програмирање, го прашувам како се кодира одреден дел од задачата, и потоа ако уште не ми е јасно (а најчесто не ми е), ми разјаснува. Мислам дека буквално ме научи логички да размислувам.

Седам благодарна што сум генерација што учи заедно со AI, навистина е феноменално.

На Aнонимус_ и Lella им се допаѓа ова.
  3. Aнонимус_

Aнонимус_ Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    1.459
    Ne mozam da se registriram na aplikacijava, kaj site e vaka? :?:

4. Monofonik

Monofonik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2022
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.188
    Не е поврзано со ChatGPT но е поврзано со вештачката интелегенција.

Човек кој е во инвалидска количка повеќе од 10 години проодува со помош на AI и нова иновативна технологија развиена од швајцарски научници. Импресивно. Секако оваа технологија треба многу време да се оптимизира и доведе до состојба на нормално функционирање и одење но и ова е еден огромен напредок.

Каде ли ќе оди вештачката интелегенција за 10 години со развивање на 5G/6G мрежата.

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  5. exceptional

exceptional Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2023
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    571
    Знаете некоја добра апликација за AI editor на слики?

6. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    39.491
  7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.005
    ChatGPT е солиден "терапевт", знае да дава интересни одговори, ко на пример:

20241028_133928.jpg

Колку прекрасен одговор.
    Без заебанција, скроз солиден. :wasntme:

Има уше некој шо си го користи за разговор? :D

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Pls, и јас имам чат кој го именував "Therapy session" и му кажав да се понаша како да ми е психотерапевт. :$

Се му изнакажав и ми даде многу убави совети и методи за смирување. Кога повторно имам некои мисли, го отварам чатот и препрочитувам. Баш многу ми помогна да сфатам некои работи и ми ги валидираше чувствата. Ми помогна да сфатам дека не сум луда што осеќам некои работи.

После го прашав што може да заклучи во врска со мојот карактер од разговорот, и ми направи анализа, многу ми се свиѓаше. Обожавам технологија.

На Alex.T, Mucika, MissChievous и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Sloncheee

Sloncheee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Kako se koristi ova chat GPT kako da go simnam na tel objasnete mi nemam pojma a samo znam deka postoi vakvo neshto

10. zence

zence Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    280
    За да го симнеш на мобилен треба да одиш во Google play и таму да побараш ChatGPT бела икона со црн цртеж како цвет и толку после отвараш апликацијата и прашуваш што те интересира. Еве последно јас што прашав е дневно мени за внес на 100 грама протеин и ми даде што да јадам за доручек, ручек , вечера и ужина.

Последна измена: 17 јануари 2025