Издание на Антолог е, можеш да ја најдеш во нивната книжарница. Исто во книжарниците Сакам Книги, Литература.мк, или онлајн на купикнига.мк, практично секаде каде што продаваат изданија на Антолог.
Ем едвај чекам следна епизода, ем не ми се пушта кога ќе видам дека има... На HBO гледам, четвртата епизода ја има од вторникот а дури вчера ја гледав. Не знам што да кажам, толку језиви сцени да имаше во некоја стандардна хорор/сци-фи серија, ќе речев дека претерале сценаристиве. Ама се ова е жива вистина и затоа ужаснува.
До трета епизода сум ,сакам и книгата да ја купам. Многу ми се свиѓа серијата а главните ликови исти како вистинските гледав документарец со нив исти се.
Јас уште ја немам гледано четвртата. Ќе видам дали ќе ја погледнам вечер конечно, едно што немав време, друго пак кога прочитав некаде мали спојлери ми се стегна душата. Книгата е многу убава, тие што сакате да читате, не се мислете воопшто - навистина вреди да се има книгава во домашната библиотека.
Одамна немало серија толку да ме погоди. Иако сме запознаени сите, повеќе или помалку, многу ми се допадна и ја мислам неколку денови веќе. Како сурово се криело се'. Ја чекам новата епизода. Гледаш и не можеш да трепнеш.
Ја изгледав сабајлево и петата епизода. Леј серијава, премногу ми се допадна. И добро што застануваат на оваа пета епизода. Одлично стокмено, спакувано..екстра.
Мене ми стана одвратно за гледање, наместо нозете да му ги бацуваат од благодарност за тоа што го направи они му ебаа векот.... Особено на крајот кога ги посочуваа кој све и како умрел, па уште оној дуатлов вика у вц бил не знаел, леле абе све на колец тоа.... Али браво, HBO се искупи малце со серијава, после пропадната 8ма сезона гот
Читам спомнувате некоја книга за читање, ја има ли онлајн на интернет да се прочита бесплатно? Ако ја нема, тогаш од каде може да се купи ако може да ми дадете линк за онлајн порачување?
Ја изгледав и јас 5 - та епизода. Предобра е серијата. Мислам дека после ова на многу им стана јасно колку може да биде штетна радијацијата. Серијата плус е слика на тогашното уредување на СССР. Во многу нешта потсетува и на нашето општество и држава. Серија која покажа колку вреди човековиот живот. Сурова реалност. Браво за серијата, многу работи научивме од нејзе, многу и работи дознавме за несреќата.
Серијата одлична. Како и во документарците претходно гледани, така и сега ми остана енигма како оној Дјатлов успеал да си поживее до 1994/5, а неговите колеги со кои бил заедно во кобната ноќ буквално се растопија уште во првата недела по хаваријата?
Ја изгледав и последната епизода. Премногу ме допре серијава. Колку само придонес имал научникот Легасов. Да не ја кажел вистината пред судот, којзнае што ќе било сега бидејќи уште многу такви реактори имале грешка во дизајнот. Не сакам да мислам што ќе било да не се реагирало и на нив воопшто. Па и тој Диатлов колку гнаса од човек бил. Ова е права слика и за како функционирал СССР и социјалистичкиот систем. Можеби баш катастрофата во Чернобил е главната причина за тоа што се распаднал тој систем.
Ме потресоа лагите на власта, како и сите вас.... ама не се ништо помали лаги, од оние на еден куп други влади...
ги изгледав сите 5 епизоди и скроз го сменив мислењето за серијата. Првата епизода ми беше тешко да се соживеам со ликовите, приказната не ми беше јасна, глумците не ми беа симпатични. Но веќе од втората епизода ме заинтригира научникот Легасов и понатаму со неговиот однос со Шчербина доловија едно необично “пријателств”. Ликот на Улијана исто беше освежување во доминантните машки ликови во серијата. Односот на државата кон целиот случај беше најлошиот момент од катастрофата. Имаше многу трогателни сцени што не би сакала да ги спомнувам,а пожртвуваноста на “обичниот” работник ме воодушеви. Рударите, луѓето “биоробот”, нуркачите, Лагасов, Шчербина, Улијана, сите придонесуваа знаејќи на каква опасност се изложуваат за да спасат многу други луѓе. Тоа според мене е суштината на едно општество. Последната епизода беше маестрална, убаво се објасни се како се случувало вечерта пред експлозијата, се затвори кругот започнат во првата епизода.