Околу 670 денари, ја има во Шатци. Па мислам да, мене лицето ми е такво, ниту суво, ниту мрсно и ми одговараше.
Јас ја зедов за 650 и одговара на комбинирана кожа, јас имам комбинирана кожа и ја имам користено оваа пудра
Пудрите им се добри, ништо посебно ама не се лоши.Сенките им се жива бљувотина, толку не пигментирани и никакви, страшно...Оние крем сенките и после катастрофалните пудрасти сенки, ги пробав, купив една и луѓе се исуши! Камен стана... Само името им е големо, иначе...катастрофа е козметиката се на се.
лаковите им ги користамм само и супер ми се.за другото неможам да коментирам несум користела.освен една маскара во црна паковка поодамна и несум билаа задоволна кој знае колку.
И јас се согласувам дека палетите на Дебора не се воопшто пигментирани. Јас имам цела палета која стои не чепнета баш поради тоа. Дури ме потсеќа на детските шкинки со слабата пигментација. Кармините кои ги имам со неа се некако чудни и никако не би ги ставила на уста. На други производи од Дебора немам дадено шанса, некако ретко ги среќавам . Ако нешто ми се допадне би го купила, не се водам по тоа ако палетата не чини ,ништо не е добро...
https://insidethebeautycase.files.wordpress.com/2011/12/design-kit-collection-deborah-3.jpg?w=480 Само овие две палети од Деборах ги имам, но морам да кажам некои работи за нив. - Прво цената не знам колку им била, но не вредело да се потрошат пари на нив. - Само 5 сенки користам од нив. Едит: зошто другите бои воопшто не се пигментирани или светки им паѓаат или пак се ронат. - Руменило или бронзер или што и да е тоа до сенките, кога ги искршив и ставив во друг сад, почна да се појавува пигментацијата, а претходно немаше никаква пигментација. - Руменилото во долната фиока е ужасно. Ставаш на образите и не се размачкува, туку стои на едно место, колку и да блендаш не се мрда воопшто. Изгледаш ко црвено јаболко или како портокал. (Зависи која боја ќе ја користиш) - Камената пудра е добра (светлата ја потрошив). Темната ја користам како контура или бронзер зависи од тоа колку ќе ставам, но воопшто не сакам да ја потрошам зошто бојата многу ми одговара со бојата на мојата кожа. (Си барам "dupe" за таа боја)
Каде можам да најдам вакво моливче за уста на Deborah? Не можам бројче да видам оти веќе е потрошено.