Diamond Mall

Дискусија во 'Мода и стил' започната од winnie02, 2 април 2022.

1. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    48.714
    Не те разбирам како куповната моќ на еден човек ја одредува куповната моќ на останатите 15 што не можат да си дозволат да го купат продуктот по редовна цена што можеш ти да го купиш.
    Секој е различен и троши според своите способности. Ако немам пари да купам фармерки од Масимо Дути ќе купам од Зара алтернатива, ако немам од Зара ќе купам од Тера Нова и така натака. Муабетот ми е барем кај нас има избор за секој џеб. Не сме ограничени со 3 продавници па имал немал пари ко ќе ти дојде зор и последните пари да треба да ги дадеш за да не идеш гол или бос.
    Секој продукт има маржа со која се увезува, не е наше производство конфекција па да се буниме зашто налупале нереална цена.
    И не само облеката тука е и технологијата. Имаш телевизор од 100.000 денари имаш и од 20.000. И на двата ќе гледаш филм ама на тој од 100.000 сликата ќе биде џам на тој поефтиниот нема. Ама ако немам пари за поскап ќе си викам ќути супер и на овој сликата што ќе ми е Олед или 4к слика. И сигурно нема да речам ете комшијата да не купеше тв од 100.000 сеа сите тв ќе ги ставеа на попуст и ќе го купев и ја тој и ќе гледав 4к филмови. Исто и со колите и со сите задоволства кои не се нужни.
    Мислам не си ги видел/а редиците у Зара ко се попустите ко небаре без пари даваат облека па затоа збориш дека кај нас луѓето не купуваат на попуст. Па ко ќе ми текне маркетот у Сити Мол ко се отвараше и сите коа трчаа со пакетите тоалетна зашто ја даваа по некоја симболична цена. А тек па блек фајдеј и сличните маркетиншки трикови кога по моловите не се влага зашто сите сите како споулавени пазарат.

На franca, nevermet18, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.567
    Допаѓања:
    13.617
    Не реков дека еден купувач ја одредува куповната моќ на друг купувач, ама бидејќи примерот од кај шо тргна муабетот беше за Зара и бидејќи имам директни извори од таму, кажав за таму. Во Зара, од речиси сите сетови на една колекција (зборувам за во продавницата во сити мол), се распродаваат речиси сите парчиња на полна цена. Остануваат тек-тук по 1-2 броја(обично најголеми или најмали величини) шо висат на посебно означени закачалки. Кога ќе дојде попуст, тие ги ставаат на најголем попуст, а оние шо не се распродале (најчесто поради висока цена) на некое смешно намаление и тогаш луѓето се лажат и грабаат. Е сега, го спомна black friday. Сѐ шо не се продало преку горе наведените фори, оди на најголем попуст, среќа е ако најдеш нешто зашто сѐ е по еден број, а понова колекција ќе стават на 10-20%. Многу луѓе кога се веќе таму ќе земат и од тие на 10-20% попуст иако воопшто не е евтино, во превод се залажуваат и грабаат. Тоа е смешно намаление. И кога ќе видиш, најголем дел од работите се купени на полна или речиси полна цена.

Јас дадов само хипотеза дека доколку би имало промена во принципот на купување, можеби ќе се изнудат поголеми попусти. Можеби грешам.

Тоа кој колку може да купува и да си дозволи е индивидуална работа и не го оспорувам.

На FridaodaMk, Bezimenka90, Glowy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Одамна ставив голем Х на улиците околу Рамстор. Тука живеев и кога ми го затворија скратениот пат до плоштад се иселив. Џунгла.
    Цел саат можеш да си чекаш во гужва, касниш секаде, па и блокирани се улиците кои водат до ургентниот центар. Мислам која логика такви зградишта да правиш тука кај што треба да летаат болнички возила.
    Во изградба, цената за квадрат на становите беше 2500 евра. Кој ли ќе живее тука...

На Isabel и Indiegurl им се допаѓа ова.
  4. E777

E777 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    5
    Ve molam za pomosh, se javiv vo diamond za stan mi odgovorija samo na 5 ti kat se ostanati stanovi… me zacude zoshto bash site vo 5ti kat? Ve molam koj se negativnite strani na 5 ti kat bidejki samo na toj kat gi ima seushte?

5. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.710
    Допаѓања:
    13.440
    Дечко ми живее во зграда на 5/9 кат, ама не во Даимонд, и на тие катови што се измеѓу ни горе ни доле т.е ни први ни последни зимно време е многу ладно, тие најдоле имаат најјако парно, тие горе ваљда за да имаат добро парно имаат посебни пумпи, а тие што се на средина нека си трпат, парното е за по јакна да седиш дома цела зима..

6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Сум живеела на 5тти, освен висината, друга замерка нема.
    Пак никогаш не би живеела па високи катови, максимум до 3ти

7. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.567
    Допаѓања:
    13.617
    Да не има некаква врска квадратурата и/или распоредот на становите?

Инаку искрено зачуден сум шо речиси сите станови во таа зграда се продале… Местоположбата е катастрофална, во тој дел на лето не се диши и фрчат возила нон-стоп, а да напоменам дека и цените по квадрат се ако не се лажам околу 2300€. :|

На FridaodaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    1.530
    Ќе се отвара молов или?

На Emilija_89a му/ѝ се допаѓа ова.
  9. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    1.782
    Слушнав на радио дека ќе се отвора, ама нема инфо кои дуќани ќе ги има...

10. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.315
    Мене баш тоа ме занимаше, кузнае ^_^ може че се офајдеме со некој нов бренд

11. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.384
    Кај се наоѓа?

12. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    На 20 октомври се отвара, се наоѓа до Ramstore Mall.

13. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.436
    Допаѓања:
    13.944
    Која беше потребата да се гради зградуринава и тоа на локацијава „фантастична“ ?
    А, да, перење пари и профит секако.
    Ненаситна урбана мафија, абе едно делче ќоше празно да не се остаи во градов, одма у секунда никнува бетонска грдотија. Се угушивме комплетно.

Ќе имаме ние богаташите буџованите по сто молови, до тоа ни дошло само, се е е средено па шопингот и луксузирањето ни преостанаа само. Крај нема ова лудило.
    Колку ми е згадено и одмилено Скопјево, ич не ми е ќејф што тука живеам.

На Евроазија, $ophia, Elvika и 11 други им се допаѓа ова.
  14. ilkagx

ilkagx Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    51
    Кога станува збор за нови брендови, слушнав дека ќе се отвори Altinyildiz...

15. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.315
    За што е брендот?

16. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    1.764
    Се знае ли кои брендови ќе ги има?

17. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    9.935
    Единствено што објавија е дека ќе има H&M. Преслаб им е маркетингот.

18. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    1.764
    Да, преслаб им е маркетингов и затоа прашав, си викам можеби јас немам видено објава.
    Ама по мое, истиве брендови ќе ги има горе-долу како и во city mall и east gate.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.378
    Допаѓања:
    2.650
    Јас слушнав дека ќе има Сефора ама колку е точно не знам...

20. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.315
    Lelelele zamisli