S.Oliver go imase vo Gtc porano , zatvorija odamna, so im teknalo pa da dojdat. Suvisen e mozebi ovoj mall. Ama pa Ramstore i Vero Jumbo kako radi reda molovi mi se. Kolku prodavnici ima, na prsti se brojat. Jas licno sakam po molovi, sakam da si kupuvam partalcinja i svasta. I sakam se na edno mesto. Lokacijata e losa so ke ima beter guzvi tamu, ama realno ne deka park moze vo taa smrdesnica guzva vo sred centar da se napravi. Ima uste brendovi sto gi nema vo Mk, ako se pametni ke donesat, bar da ima pricina tamu da vlezam, a ne vo East gate. Sephora, Hollister na primer...ama mislam niso.
И мене ми е одмилено Скопјево, само нешто се гради, што убаво се одеше од тука накај Рамстор и центар, сега треба кружење.
Јас мислам дека нема да има... Да ја носеа Сефора досега со зурли и тапани ќе објавеа дека ја донесоа Дај Боже да грешам
И јас не ја сфаќам поентава на новиов Mall, кога не видов дека ниту еден нов бренд нема да дојде … Барем Sephora да имаше, Starbucks или McDonald’s …
Да имаше нешто ново, одамна ќе беше најавено. За мол кој ќе ги има истите продавници, тотално непотребен. Рамстор е тука и е половина затворен, особено откако се отвори Ист Гејт.
И зошто токму на 20. октомври да отвораат? Поубаво би било 1. декември, таман на раат да зачистат и се подготват, а и како свечена најава на зимата.
Мисли на меѓуградска, главната или железничка фактички. Дека ние што не сме од Скопје, таму не остава превозот и тоа ни е појдовна точка за понатамошна ориентација.
Па не е баш блиску, негде околу 2 ипол км, ако и се пешачи, не дека е предалеку ама не е ни одма тука.
Хаха баш појдовна точка. Да на главната мислев.Значи со такси ќе мора ќере сака на концертот на Тин камп да оди
Гугл мапс вика негде 35 тина мин пешки се иде. Да се редактирам, ја пребарував улицата како Владимир Комаров од страна на Аеродром, а вака коа пишувам од Железничка до Дајмонд дава 2 км и 23 мин пешачење.