Некогаш сама порачувам,некогаш одам со маж ми и заедно разгледуваме и купуваме од секси облека до играчки. Последниот пат пред 2 недели преку СМС(во либидо) направив порачка Без име и презиме,без адреса .... Само им реков кога ќе ми ги доставувате јавете ми се ќе ви кажам каде да ми ги донесите. Никој не ви бара ни ID ни имотен листне се секирајте.Пратките се исто така неозначени и фино спакувани....Се мислам сега да порачам лисици со крзно и некоја свилена или чипкана лента за врзување очи без да знае маж ми малку да го штрекнам
Секоја работа што треба прави среќна, те исполнува треба да си ја дозволиш во животот за да уживаш во истиот
Не сакам да се навреди да се чуствува не убаво пошто тој ми рече не сака да користам тоа ...јас и пред да го запознаам имав намера да земам да видам што како е
Ама ти не си на училиште да ти кажуваат што смееш што не.Едноставно сакаш да си користиш кога он неможе,несака итн.
Убаво ти рекле членките и не треба да се замараш. Тука нема ништо навредливо, од машка страна ти кажувам зошто да не земеш и зошто да немаш ? Може и вибратор да си земеш, па некогаш и додека имаш однос со него да ги користиш и нив. Не правиш ништо лошо, само си правиш поголемо задоволство и уживаш во истото. А и како што ти рекла Маца треба да уживаш во животот и да си среќна во работите што ги правиш... се надевам ќе уживаш на крај.
И мојот е ист, бог да чува 100 пати сме се расправале за ова. Јас сакам да си порачам он не па не, кога го прашувам зошто не, само така ми вика, не разбирам што е толку чудно или што му се врти во глава, најверојатно мисли дека он не ме задоволува па затоа сакам, ама сум му кажала и тоа дека ми е убаво и све, но не бре џабе. Ама сега ќе го терам за валентајн да ми порача он. дали ќе успеам да го убедам ќе видиме.
Не гледсм причина зошто да не би имала мојата партнерка вакво пријателче односно дилдо, не ми е дури и јасно зошто на многу мажи ова им пречи?! За жал партнерката ми е конзервативна околу овие прашања инаку баш бини поклонил едно по мој избор
Од машка страна никогаш не би рекол на девојка / жена да нема дилдо или некоја друга секс играчка. Тоа не треба да се смета за навреда кон дечкото / сопругот, баш напротив има моменти кога машкото / женското сака едноставно сам/а да ужива. Дилдо / вибратор може да се користат и за време на сексот меѓу двајцата, што пак ќе кажам не значи дека машкото не е доволно за да ја задоволи девојката / сопругата. Уживајте и не се замарајте, малку ми се чудни тие што така размислуваат - „Не сакам да имаш дилдо. Зошто да не смеам ? - Така“... мислам без везе. И во претходното мое мислење реков дека треба да се ужива во секој момент, треба при себе да ги имате работите кои ве исполнуваат, ве прават среќни... така да од мене поддршка за девојките / жените кои сакаат некоја секс играчка при себе
Тоа ти е исто како ти да му забраниш на дечкото/сопругот да мастурбира ...бидејќи можно е да се навредиш(изговор) Ако одиме по таа логика значи дека мажите мастурбираат заради тоа што не се задоволни од своите партнерки или дека не ги сакаат доволно Море цел фиока ќе наполнам и ќе се радува кога ќе отворам да бирам
Така си правам јас, некогаш сум во дилема што да одберам кога ќе ги погледнам колку многу ги имам хаха