Не сум ја прочитала книгата ама филмот ми беше најубав, до сега не знам колку пати го имам изгледано. Обожавам такви филмови и актерите беа симпатични.
Филмот ми беше преубав . За 2014 ми беше омилен. Се израдував кога прочитав дека има продолжение. Не ги читам книгите намерно затоа што не сакам да ми се расипе впечатокот од филмов. Затоа што никогаш не се случува да ми се допадне филмот снимен по книга
Два пати го гледав и преубав е. Ги немам прочитано книгите, така да не можам да го споредувам. Би го гледала уште милиони пати. Ајде уште малку па ќе излезе и вториот дел.
Прво не сакав да го гледам, бидејки не сум по такви филмови, ама од кога го изгледав останав без зборови 10/10
се согласувам со @crimson книгите се далеку подобри, а филмот генерално е добро направен, а особено добар е изборот на глумецот за Тобиас
Филмов е за никаде и не ме разочара зашто не ни очекував да излезе нешто добро, секогаш е така со филмовите правени според книга. Книгите се повеќе од одлични, така да, времето што ќе го изгубите за гледање на филмот, подобро потрошете го на книгите.
Мислам дека ги има, ама не знам како се преведени, како да го видов првиот дел низ книжарниците. Можеш да си ги симнеш од Интернет, ги има на англиски секако. Ако не ги најдеш преведени.
vtoriot del e ispadnat ushte pri krajot na mart ... inache go ima na kinoteka,filmovizija i na ushte mnogu drugi strani
Делуваше ветувачки како што се очекува од жанрот, на крај ми дојде млитаво, неубедливо. 5/10 и не верувам дека ќе го гледам остатокот од серијалот.