dm на Фемина: консултации, подароци, рецензии

Discussion in 'dm drogerie markt' started by dm drogerie markt, Nov 10, 2014.

1. Giovanna

Giovanna Популарен член

@Lilit што конкретно користеше?
    Јас две години по ред имам млеко за сончање од Сан денс со 20 спф, земав еднаш и едно млеко/флуид за после сончање, од тоа некако не бев нешто којзнае колку задоволна, онака го потрошив само, ама за другиве ствари немам некоја замерка.
    Додуша мирисот не дека им е нешто да паднеш у несвест, иако медицинско нешто во никој случај не осетив, ама па додека се практични не им замеравам многу на тоа.

Edie.S likes this.
  2. Edie.S

Edie.S Истакнат член

^ И јас го имам сличново искуство. Две години по ред користев 20ка на Сан денс и океј ми се. А имам кожа склона на алергии.
    Мирисот воопшто не ми смета, а тоа за после сончање мириса преубаво, на кокос.

Ме замисли Лилит малце. Планирав и оваа година да земам од истите.. да не им го смениле составот?

3. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Јас втора година по ред си го користам СанДенс со СПФ 30. Ми мириса на нешто неутрално, далеку е мирисот од медицински или од алкохол, имам и стара скоро потрошена амбалажа од лани, гледам дека декларацијата на македонски е иста, а ист е и текстот напишан на германски на самото пакување.
    Многу сум светла и ми се случило да изгорам во текот на денот ако имам работа низ град, а не сум ставила млеко со заштитен фактор.
    Сосема во ред ми е СанДенс, би рекла дека ми е иста со нашиве БлекАп, иако одамна не сум купила нивни па не знам како стојат со цените.

Единствено не ми се допадна мини-верзијата на истото млеко со СПФ. При крајот почна да ми мириса на нешто силно. Не на алкохол или таков карактеристичен медицински мирис, туку на нешто друго.
    Го потрошив мачкајќи го по петици пред педикир, ми заврши работа. :lol:

joy1 likes this.
  4. dm drogerie markt

dm drogerie markt Истакнат член Верификуван профил

Драга наша, за неодолив тен а притоа сепак сигурно изложување под сонцето топло ја препорачуваме Carotin линијата за сончање од SUNDANCE.
    SUNDANCE млеко за сончање, 200 мл, цена 169 денари
    SUNDANCE спреј за сончање, 200 мл, цена 265 денари
    bild-sundance-carotin-sonnenmilch-data.png bild-sundance-carotin-sonnenspray-data.png

irenna likes this.
  5. dm drogerie markt

Драга наша, интензивното пакување за коса од Balea After Sun исто така го имаме во нашиот асортиман, во моментов го имаме на залиха во сите филијали, освен во филијалата на Даме Груев бр.7. Цената на пакувањето е 63 денари.
    Што се однесува до веб страната ти благодариме за доставениот коментар. Навистина се трудиме да ја одржуваме веб страната и константно да ја адаптираме со актуелности и нови производи кои се појавуваат во нашиот асортиман, да ви понудиме презентација на производи со нивни основни карактеристики.
    Германската страна е навистина преполна со содржина, преубава и многу практична за потрошувачите затоа што содржи многу многу информации за производите :). Таков изглед на веб страната е и наш предизвик и желба за наредниот период. Неможеме да ветиме дека ќе го постигнеме тоа наскоро, но целиме кон тоа и ветуваме се подобра содржина во наредниот период.

sesilija likes this.
  6. dm drogerie markt

Драга наша, жалиме што имаш нетегативно искуство со колекцијатa за сончање од нашата сопствена марка SUNDANCE.
    Стандардните млека за сончање од оваа колекција не се со јак мирис, односно се повеќе неутрлни. За љубителите на мирисни ноти од оваа колекција има посебна линија со мирис на тропско овошје и кокос.
    sonnenlotion-tropicduft-data.png transparentes-sonnenspray-tropicoduft-data.png bild-sundance-sonnen-light-lotion-mit-kokosduft-data.png
    Фактот дека кожата реагира различно на различни козметички средтсва е неоспорен, независно дали станува збор за препарати за сончање или други производи.
    Но она што би сакале да потенцираме е дека овој бренд на себе носи ознака Nr.1 која означува најпродаван бренд во сегментот производи за сончање во Германија.
    Сепак и овој факт не значи дека истиот ќе одговара на секој тип и потреба на кожа.
    На следниот линк има повеќе информации за сите линии на SUNDANCE, вклучувајќи ги и медицинските средствa за сончање.
    Се надеваме дека информациите ќе ти помогнат да пронајдеш нешто што ќе одговара на твојата кожа
    http://www.dm-drogeriemarkt.mk/mk_homepage/ubavina/parfemi/

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Негативното искуство го има со овој со жолто капаче 30 фактор на линкот кој сте го поставиле.
    Ќе поминам да ги погледнам и овие кои сте ги предложиле.

dm drogerie markt likes this.
  8. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Јас дојдов на темава (и се надевам дека ја погодив) само за да замолам @dm drogerie markt носете во поголеми количини од новите преоизводи на Есенс, поточно мислам на кармините од nude линијата, особено на оние 03 Come Naturally и 05 Cool Nude.

Гледам и дека на форумов доста се распрашуваат каде да ги најдат.
    Сите дм маркети ги проверив и никаде ги нема, а штета нијансите се прекрасни, текстурата на кармините е одлична е цената и повеќе од поволна.
    Во останатите парфимерии и нема шанси да се најдат а и ретко ги има на Есенс происводите бидејќи ги сметаат за нискобуџетни.

Барем оние производи за кои гледате дека најбрзо се трошат носете ги во поголеми колични.
    Баш денес разговарав со промеотерка во Гтц, и самата се пожали дека не може да ги најде никако а и она ги бара. Штом се донесат овие две нијанси одма ги снемува.

9. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Дојдов да го искажам своето незадоволство од двофазниот отстранувач на шминки на Алверде.Имено на самата амбалажа пишува дека е офталмолошки тестиран што би укажало на тоа дека може да се користи и за вадење шминка од очи.Луѓе пеколот од прва рака видов како изгледа кога се обидов со овој препарат да извадам шминка од очи.Абе тоа пече ,гори мислам некој ми фрли запалено шкорче во очиве.Ми се вцрвенија очите почнаа да ми солзат ми идеше да урлам на цел глас. @dm drogerie markt ме интересира на кого е офталмолошки тестиран и поминат на тие тестирања да можете да стаите таква етикета која ке го наведе потрочувачот да го користи на очи?

Овој продукт е нешто најужасното што го имам ставено на себе и не го препорачувам на никого !!!

10. Artemission

Artemission Популарен член

Јас имам една забелешка и морам да се пожалам до @dm drogerie markt за вработена во вашиот маркет.

Имено денес бев во маркетот во Сити Мол на кратко и барав одреден производ ама бидејќи бев малку ограничена со време ми требаше некоја вработена за консултација. Бидејќи беше гужва претпоставувам беа зафатени и видов дека госпоѓата од обезбедување е тука (плава коса собрана ниско во реп колку што можев да забележам) решив да ја прашам неа доколку може да ми помогне. Додека тргнав накај неа во меѓувреме и пријде некоја фуфеста и премногу дрска пријателка што откако и се обратив со "Извинете ќе може на кратко да ве прашам нешто" кажано поприлично јасно и многу културно ми заврте грб и добив коментар од пријателката како она не е тука мене да ми помага на што двете фино си се изнасмеаа. Не би сакала објаснувам колку непријатно се осетив во тој момент. Откако се изнамуабетија дојде кај мене да ме праша дали сеуште ми треба нешто на што одговорив негативно и како сум "презадоволна" од нејзината љубезност.

Знам дека не е нејзина работа да ги насочува купувачите, ниту пак да се замара со нивните прашања и покрај тоа што не ни знаеше за што ми треба, но дефинитивно треба да има обзир дека на работното место сите купувачи треба да се третираат подеднакво, а не со кој како стигне. Не сум цинкарош, ниту пак некогаш сум замерила на некој од вработените доколку биле зафатени или немало кој да ме услужи зошто сфаќам дека не сум една и единствена, но ваквиот однос искрено ме извади од колосек и морав да се искажам некаде.

Спротивно на оваа случка и ова непријатно искуство би сакала да ги пофалам вработените во dm маркетот кај Беко и особено госпоѓата што таму работи во обезбедување. Читав некаде по мислењава пофалби за вработени баш од тој dm па сакав да го споделам и јас истото мислење.

11. lunicka

lunicka Форумски идол

Зошто @dm drogerie markt не организира некоја наградна игра повторно?Сега е лето,време е за забава.

girl-miri likes this.
  12. dm drogerie markt

Драга наша, навистина ни е жал што имаш имаш негативно искуство со alverde двофазниот отстранувач на шминка.
    alverde козметиката е 100% природна сертификувана козметика која важи и за најпродавана природна козметика на германскиот пазар.
    Конкретно за двофазниот отстранувач на шминка дополнитено проверивме со производителот од кој дополнително добивме потврда дека истиот може да се користи и за отстранување на шминката околу очите без притоа да создава иритација.
    Најверојатно станува збор за изолиран случај со осглед на тоа што имаме многу потрошувачи кои се презадоволни од производот, за кој освен дека дава лепливо чувство на кожата во почетокот на употреба немаме добиено поплака за иритација на очите.
    Ве повикуваме при вакви искуства со фискалната сметка да дојдете во нашите филијали и да направите промена на прозводот.
    Ти посакуваме уубав ден

mims-89 likes this.
  13. dm drogerie markt

Драга наша, помали наградни конкурси имаме речиси секоја недела на нашата официјална фејсбук страна
    www.facebook.com/dm.Makedonija
    па те повикауваме да не следиш, со желба да освоиш и некоја награда :).

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Maskava za lice kombinirana koza kako se koristi?

15. dm drogerie markt

Ќе те замолиме само да ни прецизираш за која маска за лице станува збор?
    Претежно освен пилинг маските, останатите маски се нанесуваат, се оставаат да делуваат од 10-20 минути (пишува на секое пакување осебно), а потоа се отстрануваат со влажен туфер или млака вода.
    Убав ден :)

16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

downloadfile-1.png
    Veke ja probav i bas e ubava :)

Winter Lady likes this.
  17. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

@girl-miri Маските се за еднократна употреба или грешка сум и колку парии се ? Фалаа :D

18. Talita

Talita Популарен член

Дали има некој гел,база,крема што и да е , што можам да го користам по д пудрата зошто имам мноооогу сува кожа и ако не ставам килограм бекутан ми се перути како ненормална. Дали постои нешто што би ми помогнало за многу сува кожа.
    Ви благодарам ^_^

19. Agatha

Agatha Популарен член

^ Јас моментално користам една крема на балеа за сува кожа и мене ми е многу погодена, ја ставам под пудрата секое сабајле и гајле немам 030_balea_aqua_feuchtigkeitscremegel_50ml.jpg 030_balea_aqua_feuchtigkeitscremegel_50ml.jpg

joy1 likes this.
  20. Rabbit

Rabbit Форумски идол

@dm drogerie markt дали имате во Вашите маркети од овие шишенца со силиконски клунчиња?
    k2-_a13d4e41-b7e0-44cd-b05b-d491575bb7eb.v1.jpg