dm на Фемина: консултации, подароци, рецензии

Дискусија во 'dm drogerie markt' започната од dm drogerie markt, 10 ноември 2014.

1. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Aaa ne sum znaela deka moze rani od lak Au :o :/ :worried: Sega za sega 3-4 dena sto stavav mi e super, lakot ne se lupi,si stoi.. Ako pocne loso da mi deluva, sekako ke prekinam so koristenje. Fala ti srcka, ke vi pisam za rezultati I recenzija za nekoe vreme :D

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    @srcence1607 пробај го зацврстувачот на Аура. Не е толку агресивен и нема да погрешиш верувај. Може ќе ти треба повеќе време, ама ќе ги средиш. Плус има преубава нежно бело-лила боја која се прелива.

Го имаш во Зегин, околу 150 денари.
    Имаш повеќе видови, овој конретно на сликата е со морски алги.

На Giovanna, koritsaki, Doozy и 4 други им се допаѓа ова.
  3. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.693
    Допаѓања:
    8.644
    Јас сум многу задоволна од овој. Потврдувам за него. Плус тоа одличен е само така да се користи како лакче, затоа што бојата е пренежна. Ме зезаа ми биле рацете како на турските глумици со него :D

На Annath и duffi им се допаѓа ова.
  4. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.159
    Каде го ина во молот овој зацврстувач на Аура?

5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.485
    Допаѓања:
    43.199

Овој лак за цврсти нокти 8 во 1 се користи така што еден ден се става еден слој, а вториот ден уште еден одозгора. Третиот ден се бришат двата слоја и постапката се почнува од ново и се повторува 2 до 3 недели, а потоа се користи само како основа за лак.
    Упатсвото за мачкање 5 дена по ред, па бришење и повторување на постапката е за лакот за брзо растење на ноктите.
    Инаку по крајот на целиот третман мене лично ноктите ми се оправија и повеќе не ми се кршат.

На Smiley11 и srcence1607 им се допаѓа ова.
  6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.485
    Допаѓања:
    43.199
    Ако го користиш зацврстнувачот 8 во 1 немаа да имаш проблеми, но оној со дијамантската прашина на многу им прави проблеми, така да тој не би ти го препорачала.

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.237
    Допаѓања:
    81.791
    Го има и во ДМ и во Космо.

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.983
    Допаѓања:
    108.450
    Подобро земи го овој на Аура што ти го пишаа девојките - од овој на Евелин полудев од болка мислам дека уште ја памтам од пред две години - кога го нанесував толку ме болеа ноктите што буквално прстите од маса ги удирав додека помине болката :@ исто така содржи формалдехид тоа е опасна супстанца имаме пишувано на форумот за тоа.

На duffi и srcence1607 им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.056
    Допаѓања:
    328.382
    Како тоа те болело?Зошто?
    Јас кога го користев ништо не осетив.

10. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    18.267
    @joy1 И мене ме болеа ама повремено. Малото и домалото прсте. Како да ми жежеа, ми идеше да си ги исечам од болка, де мраз ставав, ги стегав ама не ми поминуваше, па ќе го избришев лакот и одма престануваше.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.237
    Допаѓања:
    81.791
    Најчесто болката се јавува во случај кога ноктите се претходно оштетени од гел или вештачки нокти, а мислам дека @koritsaki во тој период беше „навлечена“ на гелни нокти, па затоа имала таква реакција.
    Исто, нагласено е во упатството за употреба дека доколку кутикулите на ноктите ви се оштетени, не треба да нанесувате од лакот во нивна близина зашто баш ќе ве спржи.

На koritsaki и joy1 им се допаѓа ова.
  12. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Јас го користев овој на Евелин,но немав никаква болка, ни пецкање. Исто и мајка ми, не се пожали.

13. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284
    Баш поради ваквите ваши поделени коментари досега се немам осмелено да го купам овој лак од Евелин.

За тој од Аура потпишувам дека е екстра, плус нијансата е преубава, не сум нашла слична кај друг лак, многу убаво изгледаат ноктите-исто како од салон.

На simoncelicius, Annath и duffi им се допаѓа ова.
  14. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Почитувани @dm drogerie markt дали ги имате овие производи кај нас? Заедно беа во картонска кутија. (Иако не сум ги видела до сега така да претпоставувам дека ги нема.)
    Не верувам дека беа limited edition кога ги купив од „странција“ па може ли да се распрашате дали планираат да ги донесат наваму? :(
    Веќе ми е жал да ги трошам, а посебно лосионот за тело бидејќи мирисаат на РАЈ.
    Ај нека ми прати некој уште 2-30 пакетчиња. :mm:

Ако ништо друго препорачајте некој лосион за тело со „благ“ мирис или кажувајте на што мириса ова зошто никако не можам да го дефинирам мирисот.

На ivancekitty и joy1 им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.905
    Допаѓања:
    203.122
    Ги имаше со сигурност, затоа што и купував вакви на золва ми,ама тоа беше пролетта, мај месец. Сега не знам дали ги има. Точно дека беа заедно како пакет во картонска кутија и не беа limited edition, ама не сум ги забележала во последно време.

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.905
    Допаѓања:
    203.122
    Се извинувам за две мислења едно по друго, но утрово проверив, @x.Daisy.x, ги има овие што ги бараш, 245 денари се двете заедно спакувани. Ги видов во продавницата на Битпазар, сигурно има и во другите.

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.056
    Допаѓања:
    328.382
    image.jpg

А чаевите ги има?
    Што и да видам на нет од странство,во нашите дм маркети нема :(

На duffi и ivancekitty им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Џој јас сега се сетив дека не ти пишав минатиот пат за претходните чаеви што ги бараше...Ги нема тие а ниту овие. Изборот на чаеви им е оскуден, има само чаеви на Алкалоид, Виталиа и мислам Франк.

На ivancekitty и joy1 им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.056
    Допаѓања:
    328.382
    ^
    Разочарување

20. dm drogerie markt

dm drogerie markt Истакнат член Верификуван профил

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    3.475
    Драга наша, ова е подарок сет од Balea од колекцијата 2014-та. Во моментов имаме преостанато само уште неколку парчиња во филијалите на ул. Даме Груев бр.7, во ТЦ Сити Мол и филијалата на Бит Пазар.
    Исто така сакаме да те информираме дека во нашите продажни објекти веќе пристигнаа нови подарок пакети од Balea и alverde па топло ти препорачуваме да ги погледнеш и нив :). Те поздравуваме