dm на Фемина: консултации, подароци, рецензии

Discussion in 'dm drogerie markt' started by dm drogerie markt, Nov 10, 2014.

1. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Aaa ne sum znaela deka moze rani od lak Au :o :/ :worried: Sega za sega 3-4 dena sto stavav mi e super, lakot ne se lupi,si stoi.. Ako pocne loso da mi deluva, sekako ke prekinam so koristenje. Fala ti srcka, ke vi pisam za rezultati I recenzija za nekoe vreme :D

Annath likes this.
  2. duffi

duffi Форумски идол

@srcence1607 пробај го зацврстувачот на Аура. Не е толку агресивен и нема да погрешиш верувај. Може ќе ти треба повеќе време, ама ќе ги средиш. Плус има преубава нежно бело-лила боја која се прелива.

Го имаш во Зегин, околу 150 денари.
    Имаш повеќе видови, овој конретно на сликата е со морски алги.

Giovanna, koritsaki, Doozy and 4 others like this.
  3. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Јас сум многу задоволна од овој. Потврдувам за него. Плус тоа одличен е само така да се користи како лакче, затоа што бојата е пренежна. Ме зезаа ми биле рацете како на турските глумици со него :D

Annath and duffi like this.
  4. Agatha

Agatha Популарен член

Каде го ина во молот овој зацврстувач на Аура?

5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Овој лак за цврсти нокти 8 во 1 се користи така што еден ден се става еден слој, а вториот ден уште еден одозгора. Третиот ден се бришат двата слоја и постапката се почнува од ново и се повторува 2 до 3 недели, а потоа се користи само како основа за лак.
    Упатсвото за мачкање 5 дена по ред, па бришење и повторување на постапката е за лакот за брзо растење на ноктите.
    Инаку по крајот на целиот третман мене лично ноктите ми се оправија и повеќе не ми се кршат.

Smiley11 and srcence1607 like this.
  6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Ако го користиш зацврстнувачот 8 во 1 немаа да имаш проблеми, но оној со дијамантската прашина на многу им прави проблеми, така да тој не би ти го препорачала.

7. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Го има и во ДМ и во Космо.

8. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Подобро земи го овој на Аура што ти го пишаа девојките - од овој на Евелин полудев од болка мислам дека уште ја памтам од пред две години - кога го нанесував толку ме болеа ноктите што буквално прстите од маса ги удирав додека помине болката :@ исто така содржи формалдехид тоа е опасна супстанца имаме пишувано на форумот за тоа.

duffi and srcence1607 like this.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Како тоа те болело?Зошто?
    Јас кога го користев ништо не осетив.

10. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

@joy1 И мене ме болеа ама повремено. Малото и домалото прсте. Како да ми жежеа, ми идеше да си ги исечам од болка, де мраз ставав, ги стегав ама не ми поминуваше, па ќе го избришев лакот и одма престануваше.

joy1 likes this.
  11. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Најчесто болката се јавува во случај кога ноктите се претходно оштетени од гел или вештачки нокти, а мислам дека @koritsaki во тој период беше „навлечена“ на гелни нокти, па затоа имала таква реакција.
    Исто, нагласено е во упатството за употреба дека доколку кутикулите на ноктите ви се оштетени, не треба да нанесувате од лакот во нивна близина зашто баш ќе ве спржи.

koritsaki and joy1 like this.
  12. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Јас го користев овој на Евелин,но немав никаква болка, ни пецкање. Исто и мајка ми, не се пожали.

13. sesilija

sesilija Популарен член

Баш поради ваквите ваши поделени коментари досега се немам осмелено да го купам овој лак од Евелин.

За тој од Аура потпишувам дека е екстра, плус нијансата е преубава, не сум нашла слична кај друг лак, многу убаво изгледаат ноктите-исто како од салон.

simoncelicius, Annath and duffi like this.
  14. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Почитувани @dm drogerie markt дали ги имате овие производи кај нас? Заедно беа во картонска кутија. (Иако не сум ги видела до сега така да претпоставувам дека ги нема.)
    Не верувам дека беа limited edition кога ги купив од „странција“ па може ли да се распрашате дали планираат да ги донесат наваму? :(
    Веќе ми е жал да ги трошам, а посебно лосионот за тело бидејќи мирисаат на РАЈ.
    Ај нека ми прати некој уште 2-30 пакетчиња. :mm:

Ако ништо друго препорачајте некој лосион за тело со „благ“ мирис или кажувајте на што мириса ова зошто никако не можам да го дефинирам мирисот.

ivancekitty and joy1 like this.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Ги имаше со сигурност, затоа што и купував вакви на золва ми,ама тоа беше пролетта, мај месец. Сега не знам дали ги има. Точно дека беа заедно како пакет во картонска кутија и не беа limited edition, ама не сум ги забележала во последно време.

x.Daisy.x likes this.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се извинувам за две мислења едно по друго, но утрово проверив, @x.Daisy.x, ги има овие што ги бараш, 245 денари се двете заедно спакувани. Ги видов во продавницата на Битпазар, сигурно има и во другите.

x.Daisy.x likes this.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

image.jpg

А чаевите ги има?
    Што и да видам на нет од странство,во нашите дм маркети нема :(

duffi and ivancekitty like this.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Џој јас сега се сетив дека не ти пишав минатиот пат за претходните чаеви што ги бараше...Ги нема тие а ниту овие. Изборот на чаеви им е оскуден, има само чаеви на Алкалоид, Виталиа и мислам Франк.

ivancekitty and joy1 like this.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

^
    Разочарување

20. dm drogerie markt

dm drogerie markt Истакнат член Верификуван профил

Драга наша, ова е подарок сет од Balea од колекцијата 2014-та. Во моментов имаме преостанато само уште неколку парчиња во филијалите на ул. Даме Груев бр.7, во ТЦ Сити Мол и филијалата на Бит Пазар.
    Исто така сакаме да те информираме дека во нашите продажни објекти веќе пристигнаа нови подарок пакети од Balea и alverde па топло ти препорачуваме да ги погледнеш и нив :). Те поздравуваме

x.Daisy.x likes this.