И мене ме интересира,, која е цената на нормализирачкото масло? читам многу добри ривјуз на нет...го имав порано не ми направи проблем, али нормално како и се друго го користев мн ретко од пуста мрза и не можам да зборам за резултати, па сега решив озбилно да се позанимавамм со кожава
Јас ги имам тоникот обичен (1167 ден.), млеко за чистење шминка (1167 ден.) и крем за длабинско чистење (670 ден). Ги користам веќе две недели и некако акните што ги имам (не се многу по две-три на образите и под образите) почнаа да ме чешаат. Незнам зошто се надевам дека не е од козметикава. Млекото за чистење чисти се од шмиката ништо не остава ни црно ни бело под очите. Кожта после миење е супер. Тоникот е ок. Ама ова кремов за длабинско чистење ништо посебно не гледам освен дека кога ќе го измиеш лицето исто како крема да имаш ставено. Не ти го суши лицето ама ниту пак чисти ништо. Плус има посебен начин на користење на кремава може да видите на јутуб.
Ѐдраво, гледам дека оваа тема е од дамна ама со оглед на тоа што ја обожавам мора да напишам нешто. Оваа колекција беше првата што ја купив кога преминав на органска козметика и според мене е фантастична. Имам користено баш се од неа (со исклучок на линијата за возрасна кожа). Кремата што си ја пробала од мелиса е фантастична а исто така и од роза лајт. За зимно време може да ја користиш класичната крема за лице или пак маслото. Како вечерен третман (со оглед на тоа што филозофијата на оваа куќа е да не се користат производи навечер за да може кожата да дише) постојат течни ампули кои се лесни на водена база и се користат во циклус од 28 дена (за времетраење на физиолошката обнова на клетките на кожата. Како скраб (според хаушка не е добар скработ за лице) има една крема која е наменета за миење на лицето со ситни микрогранули. Се нанесува на лицето со тапкање, никако со кружни движења или трљање. Во Рим имам пробано и специјален третман хаушка од страна на естетисти од нивната школа и можам да кажам дека навистина е нешто прекрасно и поразлично од се досега.
Имам неколку производи користено од Хаушка, коректорот, хидратанта крема од дуња, хидратантна крема од бадеми и морков и таа кремата за чистење на лицето исто од бадеми, и не ми остави некој силен впечаток освен тоа што сум свесна дека е органска и знам дека делува добро на кожата. Таа крема за чистење е незгодна, ме печеше по малку, на измиено лице се става и навлегува длабоко во порите на кожата и ги чисти, не е баш пријатна мислам дека и не ја искористив до крај а и другите прозиводи не се ништо посебно. Мене тоа што ме привлече да испробам неколку производи е под 1 дека е Германски производителот сепак Германците важат за нација која ретко прави утки и број 2 дека органска е козметиката но сепак не ми остави впечаток.
На сите љубители на приозводите на Dr. Hauschka може да ви биде од корист овој пост http://biodevojka.blogspot.com/2015/03/dr-hauschka.html Поздрав
Здраво, ова се моите два омилени производи од Др. Хаушка, особено кремот за миење со оглед на тоа што е без сурфактанти значи не суши а прави благ пилинг благодарение на мелениот бадем. Кремот за чистење беше 675 денари, а кремот од рози некаде околу 1200 денари. Поздрав. п.с. кај мене на блог имаш рецензија и за двата производи, прочитај ако сакаш.
Убава амбалажа, убава цена. Ефектот не ги оправдува сретствата. Моето искуство од кремата за чистење, нормализирачкото масло и мелисата.
Ми го препорачаа некој спреј за израмнување на тенот од оваа козметика Мало спрејче, знае некој каде да го најдам и колку чини?
Спреј за израмнување на тенот??? Немам слушнато, како спреј ги познавам само двата тоника за лице, да не мислиш на тоа!!!
Ајде и јас да ја пофалам Доктор Хаушка, која ми е откритие на годината. Конкретно ги користам нивните креми за лице, од кои сум презадоволна и кои совршено ми „легнаа“ на лице. Прво ја користев дневната крема од роза, идеална за поладно време, има погуста текстура и малку потешко се размачкува, одлична за сува кожа. Летово ја користев ревитализирачката крема, потечна е од сите други и брзо се впива. За сува кожа не е доволно хидратантна, ама мислам дека за оние со помасна и комбинирана кожа би била идеална. Сега сум на регенеративната и дефинитивно таа ми е најдобра до сега. Дава убав свеж изглед, хранлива е и супер ја хидрира кожата. Одлична е и како подлога за шминка. Со првите две креми добив и мини пакување тоник за лице, од него прскам пред да нанесам крема. За зимово ја планирам кремата од дуњи.
Дали ја користите оваа козметика? Јас имам масна кожа и сакам да ги пробам кремата за чистење,тоникот и незнам дали тоа маслото или крема,таа мелиса е за комбинирана,од рози за сува а од дуња за сите типови мислам,има ли само за масна кожа? И уште нешто линијата за возрасна кожа од колку години може да се користи,јас имам 31?
Точно, јас ја имам користено оваа козметика. Но на жалост јас сум со екстремно сува и осетлива кожа, не би можела да кажам за линиите за масна кожа или одтанатите типови. Конретно, има роза и роза лајт. Двете се за сува кожа. Роза лајт е некако полесна и за хидратација преку ден. Веднаш упива. Обичната роза е далеку помрсна па се препорачува најчесто за пред спиење. Така да овие не би ги препорачала за масна кожа. Го имам користено и тоникот за лице. Огромно освежување за кожата. Јас го користев тој за сува и сум презадоволна. Знам имаат и за масна... но не ми е пробан. Позитивното искуство ми е од линијата за сува. Според мене и јас тоа што го читав линијата возрасна, односно зрела кожа беше над 40-50. На 31 не би ја користела таа линија.
Јас сакам да ја пробам таа кремата Мелиса , оддамна помислувам да ја земам , сакав најпрво да пробам тестер , но за жал не најдов никаде Биодевојка ја има користено , ми ја фалеше многу. Јас знам дека таа крема е за комбинирана-масна кожа. Ако ја земеш ќе чекам мислење да пишеш