Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Dr. Hauschka козметика

Дискусија во 'Лице' започната од rajna-vojvoda, 8 јули 2011.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.526
    Допаѓања:
    106.062

Јас имам акни на моменти , ама не сум имала проблем кога сум ја користела кремава.

На Anod10 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    404
    Здраво девојки, барам хидратантна крема за мајка ми, 50+. Не користи никакви активни состојки, само да е хидратантна. Се сетив на овие производи и се мислам помеѓу ревитализирачкиот лосион или кремата од мелиса (гледам задоволни има, а и таа има комбинирана кожа). Или тој од дуњи има еден и од рози, кој за што е не сум сигурна...

3. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.526
    Допаѓања:
    106.062

Ревитализирачкиот лосион може да го земе, за нејзина возраст ќе е супер. Од останативе креми, Мелиса кремата исто може да ја земе

На Цунами му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    И јас би ти рекла за ревитализирачкиот лосион. Според мене одлично ќе и одговара.

На Цунами му/ѝ се допаѓа ова.
  5. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    6.637
    Мелиса кремата е со многу лесна текстура и е наменета за комбинирана кожа. Јас ја имам користено и сум задоволна.
    Кремот од роза е наменет за сува кожа, меѓутоа може да се користи и за измазнување на брчките колку пределот на очите. Го имам користено за спречување на брчки околу очите и стварно многу помага.
    Мислам дека има два вида на крем од роза, тој што е light е помрсен.
    Кремот од дуња е наменет за зимскиот период, го заштитува лицето од ветер.

Мој предлог е да го проба кремот од мелиса или кремот во дуња. Кој и да го купите нема да згрешите, оваа козметика е врв.

На koritsaki и Цунами им се допаѓа ова.
  6. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Здраво драга, не треба да се плашите од масла во еден призвод, запомнете една могу важна работа: и масната кожа има потреба од производи во чиј состав има масла. Формулите на производите се така направени да одговараат за тој тип на кожа бидејќи преку маслената фаза во еден производ се добива прозвод кој ја подобрува хидратацијата на масната кожа. Од дамна се спремам да направам едно видео на оваа тема. Секое масло има своја густина и правилната комбинација на масла го прави еден крем погоден за одреден тип на кожа. Многу е погрешно мислењето дека за масна кожа треба да се користат само водени производи или серуми...
    Почни да ја користиш и не се откажувај. Можно е на почеток да има повеќе акни поради фактот што кожата се чисти, ама вистинската состојба ќе ја видиш по месец до два користење на производот. Исто така многу е важно со што ја миеш кожата, одбери средство кое нема премногу да измива и да ја иритира кожата. Ако ти треба помош слободно пиши.

На Anod10, H.VAGA и Bella2_ им се допаѓа ова.
  7. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.526
    Допаѓања:
    106.062
    @Biodevojka или некоја др членка , дали ги имате порачано следниве производи од Др.Хаушка?

Screenshot_20231225_162628_Chrome.jpg

Screenshot_20231225_162613_Chrome.jpg

Претходно ептен ги користев производите на Хаушка, кремот за чистење од бадеми, млекото за чистење шминка, кремата за околу очи , кремата Мелиса, сега имаат 20% попуст и си викам да пробам нешто ново :lol:

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Здраво драга јас ги имам користено и двата. Средството за заштита на Хаушка го користев уште пред 9 години во Рим, потоа престанаа да го произведуваат кога ЕУ моментално го забрани цинк оксидот, па откако беше докажано дека не е штетен како филтер и функцонира гледам дека повторно ги произведуваат. Предобри се.
    Исто така и второто го имам пробано, од Хаушка нема утка сте поизводи се добри.

На H.VAGA и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.526
    Допаѓања:
    106.062

Фала ти многу :)

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.526
    Допаѓања:
    106.062
    @Biodevojka

Screenshot_20241009_171647_Chrome.jpg
    Дали можеби го имаш пробано овој производ на Хаушка, балзам за чистење шминка за лице е, нов производ им е. Го нема во Мк инаку.

11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Драга ако е нов го немам пробано, ама ќе го побарам во Рим и ќе ти пишам.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.