Коментарот на Анамарија јас би го превела како иронија(знаеме кој најчесто плаче после Ел Класико по судии нели) а вие???! Каков пенал за Барса бе луѓе,? па оние од Мадрид плачат за недосуден пенал над Озил Фејсплам. http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 5vDgNEKg9A Jose Mourinho (trener Real Madrida): "Bila je ovo sjajna utakmica. Real je gospodski klub pa neću pričati o nedosuđenom penalu." Kaков пенал бе? Pepe (Real Madrid): "Barcelona nije zaslužila prvi gol, ali je La Liga duga. Nastavit ćemo se boriti." Adriano: "Mi samo želimo igrati, ne žalimo se. Oni nas tuku svo vrijeme i još se žale na sudiju." Боа ти и јас заедно да не го гледавме минатото Ел Класико Потполно ист беше коментарот на цел ресторант кај што гледавме.Татко ми и ми демонстрираше во какво шише биле ставени,ех ме уништија таа вечер. И не дека е некој аргумент,али одбраната не беше комплетирана Пујол пак беше повреден. Два мизерни шута,тоа ви е 100 процентен учинок на Барса Џст кидинг. Ако гледаме вака,последното Ел Класико Реал колку пати шутна на гол?Три,од кои 2 погодоци...Ама нели тогаш Реал целосно ја надигра Барса па стотици коментари се испишаа Со резултатот ни едните ни другите не се задовлони,но сите уживавме во уткамицата.
Баш напротив Пепе беше смирен утакмицава добро сега не кузнае колку никој не е смирен на Ел Класико а тоа вие што сте добри глумци тоа е друга приказна...
Нема потреба од никакви препукувања...добар беше натпреварот. И нерешено беше најреален резултат. Судијата беше крајно коректен. Првпат да гледам Ел Класико без толку голема возбуда. Дали оти премногу се собраа месециве. А и можеби имав чувство дека не се решава нешто посебно со натпреварот, со оглед на тоа што е некаде почеток на сезона. Единствено ако загубевме ќе беше лошо, -11 би била преголема разлика. Ама некако имав предчувство дека тоа нема да се случи. Имав интуиција дека ќе биде реми. Додуша, она што Бензема го промаши би било за 2-0. Е тогаш можеби и ќе победевме ама нема смисла да се размислува сега за што би можело да биде. И не мислев дека некогаш ќе го кажам ова ама ќе го цитирам Мурињо "Би требало да биде забрането да се одлучува кој е подобар меѓу Меси и Роналдо. Тие се како од друга планета". Иако за мене како навивач на Реал Роналдо е подобар затоа што му носи победи на тимот за кој навивам и дефинитивно годинава треба да ја земе златната топка. Не ја брука 7-ката на Раул и да, ми се допаѓа што повторно има кој да го замолчува Камп Ноу веќе 6 пати по ред ако не се лажам . Од играта сум генерално задооволна. Се гледа големо подобрување во дуелите со Барса оваа година. Ма, ни гостински терен не ги спречува. Таква самоувереност и борбеност сакам да гледам, без разлика на резултатот. Од она во Април на Камп Ноу се тргна на подобро со Ел Класико. Кедира покрај нели веќе Роналдо ми беше особено добар на мечов. И одбраната беше доста солидна, немам некои замерки. Едино мислам дека Озил е страашно опаднат во форма, можеби на мечов беше за нијанса подобар од претходните ама ни трага од стариот Озил. За Бензема нема потреба да се коментира, најслабата алка во тимот со месеци наназад според мене, па без разлика што чат-пат ќе даде гол, иако тоа е преретко. Игуаин и покрај тоа што не игра најсјасно во последно време е класи над Бензема и секогаш ќе биде . Алонсо си е стандардно одличен. И циганката Шакира и Лејди Гага за Барселона ама ние си ја имаме Џеј Ло . Се гледа дека префинетите женски имаат подобар вкус. Иако карактерно не ја сакав многу ама све и се опрашта .
Сега ги нема хејтерите дека Роналдо се губел на големи натпревари.Им го има меракот на Барса Ама се надевам дека тој ке ја земе наградата за најдобар светски фудбалер.Не велам дека Меси е слаб ама Роналдо е алфа и омега во Реал Мадрид. И ако не Јунајтед сакам Реал да ја освои титулата во ЛШ.Тоа не го велам како подржувач на Реал туку мислам дека е реално после толку време да ја освојат титулата во Европа.Покрај Јунајтед де,два фаворита имам И да,следен натпревар на Бернабеу мислам дека ке е решавачка за титулата
Искрено бев на кино и не ја гледав утакмицата. Само едно нешто ќе кажам: Барса се тепачи,местачи,глумат фаули, изнудуваат лажни пенали,имаат помош од судии... и триста други работи. Реал се цвеќиња за мирисање а? Да да.... Барса се се освен тим со квалитетни играчи и квалитетна игра за вас. Знаете само да критикувате и да плукате. И здосадено ми е да слушам за славното минато на Реал и титулите.(и не се фајќајте сега јас не сум рекол ова јас не сум рекол она,зборувам општо) И Барса има титули, ама не му се качуваме на некого со тоа на глава. Иако се во помал број нашите титули не се ништо помалку вредни од вашите. И не гледам во минатото. Го гледам потенцијалот на мојот тим денес, пред две години си го гледав потенцијалот на тимот во тој период. И да бидеме реални игравме со многу послаба одбрана од обично.За мене Пиќе и Пујол се незаменливи. Сигурно многу повеќе ќе придонесеа за тимот,во секоја смисла. Признавам слабост и пораз. Не сум од оние тврдоглави навивачи кои не признаваат ништо друго освен својот тим, и стално се инаетат. Не дека и во навивачите на Барса нема такви, јас поинаку ја чуствувам хармонијата на фудбалот кога игра Барселона,исто како да ми игра националниот тим. Барса е посебно чуство... FC Barcelona mes que un club Ќе ве поздравам со една слика во сполјер: Спојлер Реакцијата на Тито и Мурињо по голот на Месси од слободен удар Чао
^ Ќе не расплачеш . Многу голем наплив на емоции. Што има врска ова што си го пишала со нечиј коментар. Или пак со утакмицата . Не знам можеби јас не сум во тек, сум пропуштила нешто. Не си ја гледала утакмицата а зборуваш нешто што врска нема од животот. Кој спомна глума за било која страна БАШ на овој натпревар.
Марбела никој не рече дека Барса се послаби од Реал.Ама кога Барса ги освои тие 6 титули и Меси почна да дава голови ко од шала баш фановите го правеа вонземаљац и Барса непобедлива.Баш од тие коментари ја замразив Барса а верувам дека и останатите фудбалски фанатици ја нејкаат Барса заради тоа фалење...Ама тогаш не ја ни сакав ни ја мразев.Ама сега Да се потсетиме колку судиски одлуки имале во корист на Барса,не се ни мојот Јунајтед китки за мирисање нити пак Реал ама има неколку судиски одлуки што се сомнителни.Да не почнувам да ги набројувам,за да одбегнам расправија
Нити мене ми беше намерата да се расправам... туку читав за иронијата неколку постови наназад па решив да ја искористам во неколку наврати во постот.. затоа ги спомнав карактеристиките на Барса кои предходно ги споменувавте а сега никаде ги нема... Ама добро некој не го сватија мојот пост како што јас мислев дека се изразувам. Знам и гледам кога и во кои ситуаци добиле моите судиска помош ама тоа не го кријам и оправдувам кога е очигледно како некои кои никогаш не го признаваат тоа.. Само муабетот ми беше некогаш се запнуваат за Барселона како нашиот тим да се од пеколот излезени а другите се светци,безгрешни....
Најголемото светско дерби за нешто помалуи од 6часа,Барса гостува на Бернабеу,Реал ослабен-без Икер,Рамос,Ди Мариа,Пепе...а на темава жива душа нема?! Кај сте бе ? п.с ми фалат мадристите во темиве За првпат нема да има заеднички ручек меѓу раководството на Реал Мадрид и ФКБарселона, во Мадрид. Натпреварот е оценет како „меч со голем ризик“. -Ова второво ништо ново. http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 1r94RfU0xo Спојлер Се мислам дали да играм колку жолти ќе паднат или да си ја пишам 2че сингл?! Visca el Barca или Hala Madrid ?
Aврилче има на Арена Спорт 3(ако имаш макс тв) ;јас имам кабловска и гледам на ТВ+ бугарска. Вамос,вамосссссссс.
Мене не ми отвара линкот, може некој друг најдов http://lsh.streamhunter.eu/static/popup ... 58590.html
Дани Алвеш театар прави, аман бре рано почнавте со глумата и лежењето на трева, мислев најдоброто за крај го чувате. Одлична игра, многу ми се допаѓа овој агресивен Реал, милион шанси, нече срече. Hit 'em hard!