1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Estee Lauder пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од koritsaki, 2 март 2015.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.936
    Допаѓања:
    108.262
    Денес си ја набавив повторно најубавата пудра на сите времиња - Estee Lauder Double wear :D досадна сум по стопати имам пишувано, но сега сум пресреќна што си ја најдов нијансата што ми одговара (poolparty)Има попусти 25% , и ја земав 35 евра

Прво ми ја нанесоа нијансата 2N1 Dessert beige што многу убаво се совпадна со мојот тен, решив таа да ја земам , но потоа ми рече продавачката дека ја нема моментално и за среќа ја имаше 1N2 Ecru
    реков супер добро е , овие две нијанси немаат никаква разлика и таа и таа ми одговараа 100% на лицето , и си ја земав ecru-то

двапати по ред купував погрешна нијанса 2C3 Fresco, а и се уште имам од оваа така да новава сега не ја отворам, имам уште и од Бенефит пудрата така да мислам дека за 1 година имам доволно пудра :lol: оваа потемната можам да ја искористам за навечер повеќе. Еве ,разликата е голема морав нова пудра да земам :nod:

На gjoker4e, poker_face, LollySky и 5 други им се допаѓа ова.
  2. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    24.154
    ^^
    Со здравје да си ја користиш, женче.
    Мојата нијанса си ја купила. :D
    Мене ми е идеална преку ден, ама лошо ми се фотографира некако. Затоа ја мислам сега 2N1 Desert Beige, ќе ја купам кај и да е - вака или онака. :rofl:

На gjoker4e и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.936
    Допаѓања:
    108.262

Фала :):l:
    да ти кажам искрено се мислев помеѓу Double wear и Double wear maximum coverage оваа втората е попокривна ама бидејки користам секојдневно пудра продавачката ми рече нема потреба од толку покривност за секојден :) но мислам нареден пат да ја испробам и таа :D

На gjoker4e и senza.parole им се допаѓа ова.
  4. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    2.929
    Сакам да ја купам Double Wear, знам дека е поскапа но имам читано добри рецензии за неа. Може некоја да ми каже колку точно чини и дали навистина вреди за тие пари?

5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.936
    Допаѓања:
    108.262

Чини 2800 ден вo кoсмo и дa, вреди зa тие пaри. Трaјнa е, пoкривнa , a aкo сaкaш пoевтинa верзијa прoбaј јa нa Ревлoн кoлoрстеј вo Кoсмo :)

На gjoker4e и Rose96 им се допаѓа ова.
  6. CoverGirl10

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    2.929
    Ја користев Колорстеј со години, откако ја сменија формулата не ми одговара воопшто. А 2800 денари не се малку за пудра, особено кога ти е наменета за секојдневна употреба. Квалитетот е во минус на пудриве кај нас...

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.936
    Допаѓања:
    108.262

Скапа е да , ама искрено вреди за парите. Друга поевтина опција ти се пудрите на Клиник , нешто се поевтини но ако сакаш трајна пудра со лице што нема да светне за 4-5+ часа не ти ги препорачувам нивните пудри. Ако одиш накај Солун можеш да поминеш до Сефора таму е поевтина козметиката зашто често ставаат попусти , јас пудрите на Есте ги купувам овде за мн добар попуст - во Мк 2800 кошта, а јас ја начекувам за 33 евра (околу 1800 ден).

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Double Wear не е баш соодветна за секојдневна потреба. Претешка е. ББ кремата на Клиник е доста покривна и слободно може да ја нанесуваш секој ден (не ЦЦ - таа е доста полесна). Пробај тестер, ако ти се погоди нијанса е супер дневна опција. Нијансите се малку розови, затоа е проблематична, ама во секој случај пробај. Исто и ББ кремата на Есте - доста е покривна, но дава природен изглед и нема да ја загуши кожата.

Лично, згрешив што ја купив Double Wear. Ја користам кога шминкам други и супер им стои, ама на моето лице има забележлива штета наредниот ден - порите се загушени и ми се појавува црвенило. Така што, никако не би ја препорачала за секој ден.

На LollySky и CoverGirl10 им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.525
    Допаѓања:
    288.824
    Јас ја имам дабл веар на клиник.
    Јас сум со екстремно остелива кожа со склоност кон првутење и црвенила.
    Ја користам кога лицето не ми е во многу лоша состојба и со добра фондација ја трпи истата.
    За лица со помал проблем, односно не толку сува кожа уште повее би одговарала.

ЛЕсна е, не многу покривна и добро се изедначува тенот, убава структура.
    Во главно сум задоволна со нивните пудри.
    Во моментов користам наизменично и од Шишеидо, можам да кажам слична е на предходната само уште повеќе ја хидрира кожата.

На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    И јас во моментов ја користам на Есте пудрата бидејќи секојдневната пудра ми е потрошена, па додека да набавам нова ја користам Double Wear. Досега ја имав користено само навечер, и бев задоволна. Е сега откако ја користам преку ден, за на работа и слично можам да ти кажам дека оваа пудра дефинитивно не е за секојдневна употреба. Барем за мојата кожа не е. За покривноста не можам никаква замерка да најдам, бидејќи лицето изгледа како фотошопирано. Кожата изгледа перфектна.
    Меѓутоа нешто што заприметив е дека има некоја потешка формула и кожата не може многу да дише и после 6-7 часа почнав да ја чувствувам пудрата на лице, ми се појавивија насобрани делови од пудрата под братата, што обично ми се случува кога користам тешки пудри и кожата не дише. Не сакам да те предомислам бидејќи пудрата има премногу позитивни критики, особено во однос на покривноста, нијансите им се солидни и никогаш не се копира на облека и слично, но сепак доколку бараш пудра за секој ден размисли подобро. Или евентуално пробај со тестери, види како ќе ти реагира кожата, бидејќи пудрата не е воопшто евтина.

На CoverGirl10, Mishela, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.936
    Допаѓања:
    108.262
    @CoverGirl10 --- мене пудрaвa нa есте вooпштo не ми е тешкa нa лице и зa секoјдневнa упoтребa(сепaк сите имaме рaзлични лицa), инaку дa мoжеш и кремиве цц и бб нa Клиник дa ги прoбaш, јaс јa имaм цц кремaвa нa клиник и јa нoсев секoјдневнo летoвo. Имa гoлемa пoкривнoст нo не е мн трaјнa кaкo гoренaведенaвa пудрa a и дa знaеш сите вв и цц креми имaaт мaл избoр нијaнси сaмo пo 3-4 , јaс јa имaм нијaнсaтa light и пaк некaкo темничкa ми е .. Кaкo и дa е штo и дa се oдлучиш дa земеш претхoднo дa си гo истестирaш прoизвoдoт дa не фрлaш пaри зa џaбе

На gjoker4e и srekice им се допаѓа ова.
  12. CoverGirl10

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    2.929
    Благодарам девојки за советите, утре ќе одам во Космо да си купам коректор и ќе ги замолам да ми дадат тестери од пудрите/кремовите кои ги споменавте. Ќе споделам тука за тоа дали ми одговарале :)

13. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    24.154
    @koritsaki, има ли попуст моментално во Sephora? :wasntme:

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.936
    Допаѓања:
    108.262
    @senza.parole дa дa , имa дo 30% нa пoскaпите брендoви :)

На senza.parole и LivingGlam им се допаѓа ова.
  15. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.026
    Девојки дали во Скопје има солиден избор на нијанси од double wear пудрата или па да одам до Солун :D

16. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.401
    Козметиката на Estee Lauder ми е незаменлива.
    Со години ја користам Maximum Cover пудрата и презадоволна сум.Камуфлажна е,дури и тетоважа имам покриено со неа.Со една капка цело лице го покривам и бавно се троши.Само маана и е што е малку потешка пудра и некако со мрсна текстура ама ништо страшно.
    Препорачувам да ја пробате
    DSCN0776.JPG

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    double wear najdobra pudra sto sum ja koristela, veke 3 sisenje trosam:)

18. Ivaivana

Ivaivana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    27
    Дали може во космо тестер да се купи

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.936
    Допаѓања:
    108.262
    @Ivaivana

Тестерот треба да ти го дадат бесплатно :)

На Ivaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ivaivana

Ivaivana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    27
    Во каталог на космо од месец Мај имаше мини пудра на Есте ама една нијанса и беше потемна 717 ден. Затоа прашав, знам дека тестерот треба да е бесплатен :)