1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Estee Lauder пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од koritsaki, 2 март 2015.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    17.641
    Futurist пишува дека е за комбинирана до мрсна кожа или грешка сум?

Јас мислам дека скоро секоја пудра што ја "преобразуваат" не излегува подобра од претходната, старатa Double wear ми е одлична, не е премногу покривна, ама не е ни како ББ крема да стваш, плус многу достапни нијанси има, и сега за новава сум скептик некако, да не имаат премногу работи изменето..

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.792
    Допаѓања:
    83.028
    За сите типови на кожа е Futurist SkinTint, мојата е таа со пипета.
    Не знам како би се покажала кај баш мрсна кожа, мојата е комбинирана и добра ми е пудрава. Сепак Double wear ми е подобра, ама ете, сакав да пробам и некоја друга.
    Оваа другата футурист што е во тубичка со пумпица ја немам пробано и заборавив за каков тип на кожа беше.

А Double wear мене ми е многу покривна, буквално никаква акна или црвенило не се познава кога ја нанесувам. Се плашам да не е ептен утка новата верзија, ама ајде ако некоја се реши да ја земе нека сподели убаво впечатоци.

На srekice и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  3. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.286
    Допаѓања:
    11.805
    Ја пробав новата формула на тестер, мноооогу е течна, ама исто се суши како старата. Бев уморна, ама скоро сигурна сум дека ја земав нијансата ecru, која ја имам дома, мојава мава на розево, и не ми се допаѓа нијансата, а новата баш напротив, воопшто не е розева... Дали и кај вас е вака со старата? :?: Во Сефора е купена. :^)

4. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    17.641
    Баш истата нијанса е? Пример 1NC, нели има разлика под тонот, да не ти дале друг број од под тонот, и да оди на розево, обично сите нијанси им се исти броеви, и за новите формули на пудри.

5. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.286
    Допаѓања:
    11.805
    Оваа дома што ја имам 100% е 1N2 ecru. И тоа купена во Сефора. А новата бев уморна и не сум баш сигурна дека беше екру, скоро сум. :rofl:Ќе ја проверам пак во прва прилика.

6. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    17.641
    Провери, зошто прави мн разлика дури и само ако еден број е различен, штом викаш дека мава на розево, мислам дека е различен под тон.

7. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    4.016
    Допаѓања:
    24.581
    Ако мава на розево, тогаш сигурно е некоја со C подтон.
    Јас одамна ја користев пудрава, се сеќавам дека ја земав нијансата 2N1 Desert beige, и секогаш кога ќе ја ставев си мислев дека требаше една нијанса посветла да земам.
    Е сега, 1N2 Ecru навистина потемно изгледа на слики, ама веројатно не е таква во живо.

Скоро налетав на видео од некој дерматолог/шминкер не знам точно што беше и имаше коментирано како новата формула била тотално упропастена, некои нови состојки ич не биле за мрсна кожа.

Мене незаменлива пудра ми е MAC Studio Fix Fluid, NC 15 ја користам.

Џабе што и да купам дрогериско, ништо не ми е тоа тоа.

На SummerGirl и drugarka им се допаѓа ова.
  8. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.286
    Допаѓања:
    11.805
    Мојата сигурно е екру, при крај ми е. На прв поглед воопшто не изгледа розево..
    IMG_20260304_141222.jpg

9. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    17.641
    Ова е една од најсветлите нијасни, со натурал под тон, во натурал немаш ни розева, ни жолта боја како под тон, баш тоа што го бараш, затоа и мислам дека под тонот на новата што си ја пробала е некој друг број/буква. :)

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.286
    Допаѓања:
    11.805
    Епа јас за оваа што ја имам зборувам дека ми е розе малце, ама на фаца, на рака изгледа нормално. :whew: Сум ја тестирала милион пати. А и приметувам дека ми е и темничка.
    Пудриве или ми се светли или темни, средина нема. :rofl: Најголема фрустрација ми е да си најдам нијанса. Од есте не ми е формулава по мерка, сакам нешто за нормална-сува кожа, ама новава формулација ми привлече внимание. :wasntme:Само што морам да купувам две различни нијанси и да ги мешам за да добијам идеална нијанса. :rofl:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    17.641
    Истово скроз го помислив пред некое време, баш и со една членка пишавме. И јас сум скептик за реобновениве пудри, секогаш. Има нешто што сјебуваат во составот, секогаш.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.792
    Допаѓања:
    83.028
    Кажав јас пред скоро во муабет со другарка - требаше да си докупиме барем по 1 шише од старата Есте, зашто и онака беше намалена насекаде. Ама тоа е.
    Во новава немам надеж, би ја пробала онака од тестер за да видам каква е. А дали ќе ја купам, не знам. Порадо би дала шанса на некоја друга пудра од брендов, иако ми се чини дека ништо не е како double wear.

13. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    17.641
    Ништо не е! Работев долго време со шминки, евентуално пудрата не Герлан може да е слична на double wear, ама и таа не 100%.

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  14. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    5.020
    Јас сум 2N1 со години ја користам. Се што ќе се залажам друго нит нијанса погагам нит ми се погодува на кожа. Е за Mac знам пред многу години 2, 3 шишенца потрошив, не ми текнуваше нијансата, фала што пиша. Немам веќе пудра, за жал. Се каам што не купив 2 3 шишенца. Ќе се префрлам на Mac.

На senza.parole и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.469
    Допаѓања:
    111.389
    Леле значи ја расипаа пудрата. А старата верзија значи веќе нема да се продава? :(
    Јас 1N1 , 1N2, 1W1 ги користев, сите овие нијанси ми одговараа.
    Штета..

16. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    17.641
    Секогаш вака прават, 99% го зафркнуваат секој производ кога вадат нова демек пудра. :envy:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.792
    Допаѓања:
    83.028
    Сигурно е повлечена веќе старата, затоа и беше на попуст ставена низ сите дуќани за козметика.
    Баш ми е криво што не си купив, ама бидна работа. :doh:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.