Aвстрија се јаки, ние сме дебитанти, нормално е да се вознемирени. Ова што дојдовме до овде е успех, не хејтајте.
Па... изгубивме ама некако не сум разочарана. Покажавме добра игра, имавме неколку нереализирани шанси, тие своите ги искористија. Димитриевски фати неколку тешки топки, браво за тоа.
Следен натпревар кога имаме со овие каури? Само што ќе влеземе да ги искршат од ќотек! Исто како тие нас! Исто како борење да гледав а не фудбал!
Австрија никогаш немала некоја репрезентација, средножалосни. Нашиве можеа да победат,глупа утакмица изгубија. Да не надиграа,па ајде.
Со помош на судијата. Еднаш не свирна за нас. А се тркалаа по земја штом некој наш ќе ги допреше. Дури и подзадоцнето свиреше ако се побунеа, а нашиве жолти добиваа. Јаз'к. Следно идеме на победа. Елмас ме разочара, на толку фалење.
Не беше баш глупа реално. Австријците овојпат имаа квалитетна стратегија за контра - напад, центар шут и брзина. Фалеше прецизност кај нашите, тоа пресуди. И last but, not least - Ги потценивме.
Точно дека и судијата малку ја сјеба работата. Повеќе груби стартови правеа отколку што играа фудбал. Јас не сум разочарана, и пласманот до овде е успех.
Абе за толку што се вложува кај нас во фудбалот и генерално спортот (ич) доста е и ова што постигнаа. Не ми е криво многу за 3тиот гол. Дали 2-1 или 3-1 ќе губиме не менува премногу. Ги фати паника и нервоза на крај после вториот гол, ама разбирливо е што немаат искуство со вакви натпревари. Не би ги хејтала и критикувала многу на првенствово. Тоа може на следни првенства.
Ајде сега, во очекување сум на навреди кон нашите репрезентативци. Кога се пласираа беа гордост наша, ако не ги поминат групите, никакви ќе бидат. Е, точно такви сме. И точно тоа ми смета. Океј е да бидеш реален, па дури и да критикуваш, ама стварно се претерува. Инаку јас не сум разочарана воопшто. Добро влегоа во игра, одлично се вратија. Малку среќа, ама и тоа ти треба во спортот. Можеа и подобро секако, ама тоа е што е. Одиме храбро натаму.
На вурст да се удавите, пичка ви матер австријска никаква, Франц Фердинанд гол да ви трча во сите кошмари!!!!!!!! Кдсксмсндкџдфффддј Јдјерјјр Фјдјбдјњ Јдјдј Х
Нема разочарување, само лекција. Ова ни е прв поголем натпревар, нормално е малку да се возбудат и да имаат трема. Јас сум многу задоволна, одлични беа, добро беше малку викање после третиот гол, ама мораше Не треба никако да се разочара екипата, а ние мораме да пратиме неверојатна поддршка, не смееме да дозволиме да се демотивираат после прв меч.
Како и да е, супер натпревар за гледање беше, мене ми е жал зошто искрено до вториот гол беше супер и убава игра, после малце падна моралот, ама тоа е очекувано. Да бидам искрена не очекувам да минеме понатаму, ни пред ова не очекував, што не значи дека пак нема да гледам и да навивам. Секако не сме некоја голема или јака репрезентација, убав момент е секако и убава работа е да се види Македонија на вакви настани, па до каде и да стигнеме. Баш убав и светол момент ми е мене барем лично учеството, ќе гледаме и ќе навиваме секако
Уфф, се изнервирав на крајот Нашите играа воглавном добро, но пропуштија 3 убави шанси, како да се плашеа да удрат накај голот. Истотака голема грешка на голманот што излегува напред, па неправедно примивме втор гол, иако од страната на Австрија беше добро организиран напад. Потоа се изгубија во простор и време. Неможам да непрокоментирам за ИДИОТОТ судија, не скапаа Австријците удирање, кик-бокс беше, фудбал беше. Нацистички свињи. Единствено Алиоски ме разочара од играчите, многу себичен и не знае да изведе еден аут. А и најубавата шанса ја пропушти. И на крајот испадна tko ce kome ako ne svoj svome, од Срби изгубивме Се надевам на многу поорганизирана игра со Украина иако мислам они ќе бидат уште појаки.
Многу се бореа и играаа фер за разлика од таа “цивилизирана” Австрија. Судијата се гледаше дека не беше на наша страна, но не си македонец ако за крај не се “иск*каш” тоа нас не прави.